Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zorni kot • oddaje

Zorni kot Dr. Domen Mongus, vodja Centra za pametna mesta in skupnosti na mariborski Univerzi

25.04.2024

V podcastu Zorni kot je bil naš sogovornik dr. Domen Mongus, redni profesor in vodja Centra za pametna mesta in skupnosti na mariborski Univerzi. V akademski karieri je za svoje raziskovalne in pedagoške dosežke prejel številne nagrade. Z njim smo se pogovarjali o umetni inteligenci; med drugim tudi o tem, kako umetna inteligenca vpliva in bo vplivala na naša delovna mesta.

Zorni kot Matea Brečko o projektu Vseslovensko petje s srci

18.04.2024

V podcastu Zorni kot je bila naša sogovornica Matea Brečko, baletna učiteljica iz Slovenske Bistrice, sicer pobudnica in koordinatorica projekta Vseslovensko petje s srci. Ta že tradicionalna prireditev bo letos 21. in 23. aprila, torej čez nekaj dni. Z njo smo se pogovarjali o projektu, pozitivnih učinkih petja in o tem, da ima slovenski narod petje v krvi.

Zorni kot Vanja Jus, nagrajena inovatorka za družbene inovacije in državna prvakinja v hitrem branju

11.04.2024

V podcastu Zorni kot smo se pogovarjali z Vanjo Jus, ki je že nekaj let zapored članica strokovne komisije za izbor najboljših inovacij Podravja, ki ga že leta organizira Štajerska gospodarska zbornica. Jusova je med drugim tudi zastopnica za modele in znamke pri Uradu za intelektualno lastnino Republike Slovenije in državna prvakinja v hitrem branju.

Zorni kot Psihologinja Ajda Demšar o avtizmu

04.04.2024

V podcastu Zorni kot je bila naša gostja Ajda Demšar, psihologinja iz mariborskega Centra za sluh in govor. Z njo smo se bomo pogovarjali o avtizmu, ki je pogosto opisan kot nevidna invalidnost.

Zorni kot Fawzi Abder Rahim, Palestinec V Mariboru

28.03.2024

Gost podcasta Zorni kot je Fawzi Abder Rahim, ki se je rodil leta 1945 v Palestini. V šestdesetih letih je bil zaradi vojne skupaj z družino izgnan od tam, prišel je v Slovenijo in kasneje v Maribor, ki je postal njegov drugi dom.

Zorni kot Hadeja Adeva Horvat, direktorica Zavoda za opolnomočeno in prijazno družino Livija, Maribor

21.03.2024

V podcastu Zorni kot je bila naša gostja Hadeja Adeva Horvat, direktorica Zavoda za opolnomočeno in prijazno družino Livija iz Maribora, ki nudi staršem individualno in unikatno podporo skozi program sedmih korakov. Sogovornica, sicer vzgojiteljica po izobrazbi, je delila z nami zanimive in poučne misli o izzivih, s katerimi se starši soočajo pri vzgoji, in kako jih nasloviti.

Zorni kot Rok Snoj, generalni direktor Kraftpalovih podjetij v Avstriji in Nemčiji

13.03.2024

V sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico enkrat mesečno v podcastu Zorni kot gostimo gospodarstvenika z mariborskega območja oziroma Podravja. Tokrat je naš gost Rok Snoj, generalni direktor Kraftpalovih podjetij v Avstriji in Nemčiji. Sedež podjetja, ki proizvaja palete, ki izgledajo in funkcionirajo kot lesene palete, je v Londonu, v Mariboru je center za operacije, v Rušah pa razvojni center. Več o delovanju podjetja, njihovih tovarnah v tujini in še marsičem pa v pogovoru z direktorjem.

Zorni kot Uršulinka sestra in misijonarka Andreja Godnič

22.02.2024

V podcastu Zorni kot je naša gostja uršulinka sestra in misijonarka Andreja Godnič. Pred leti je bila predstojnica sester uršulink v Mariboru, nato je vrsto let preživela na misijonih v Peruju in Venezueli. Pred nekaj meseci se je vrnila v Maribor, v skupnost tukajšnjih sester uršulink.

Zorni kot Anton Zupančič, direktor podjetja iz Maribora Systemair

13.02.2024

V sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico bomo odslej enkrat mesečno v podcastu Zorni kot gostili sogovornike s področja gospodarstva iz naše regije. Naš prvi sogovornik je Anton Zupančič, direktor podjetja Systemair iz Maribora, ki se ukvarja s prezračevalnimi sistemi. Z njim smo se pogovarjali med drugim o njegovi oceni gospodarstva v Mariboru, energetski učinkovitosti, ki je vodilo podjetja in tudi tem, da imajo v podjetju svoje lastno interno univerzo, na kateri izobražujejo svoje kadre.

Zorni kot Ana Lah, medijka in nekdanja Večerova novinarka

01.02.2024

V podcastu Zorni kot je bila naša sogovornica nekdanja novinarka Večera Ana Lah. Približno pred letom dni je Lahova, ki je leta 2021 prejela nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske zgodbe, pritegnila pozornost javnosti, ko ji Večer - kljub drugačnim zagotovilom – ni podaljšal pogodbe za določen čas. Po odhodu z Večera Ana Lah nadaljuje z novinarskim delom v okviru spletnega medija Rdeča pesa, dela kolumne za Radio Študent in piše knjigo.

Zorni kot Sonja Vogrin, nagrajena medicinska sestra v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec

25.01.2024

Podcast Zorni kot smo posneli v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec. Naša sogovornica je bila srednja medicinska sestra v tem zavodu Sonja Vogrin, ki je pred dnevi prejela srebrni znak Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor. V Hrastovcu dela od začetka svoje poklicne poti, že več kot 40 let. Pogovarjali pa smo se o delu z ljudmi s posebnimi potrebami, o sprejemanju drugačnosti in o tem, kakšne spremembe opaža v delu medicinske sestre v zavodu Hrastovec v teh svojih desetletjih dela.

Zorni kot Leon Grager, policijski zaupnik na Policijski upravi Maribor

18.01.2024

V Slovenski policiji že dobro desetletje delujejo policijski zaupniki – policisti se lahko obrnejo nanje za svetovanje ali razbremenilni pogovor, če se znajdejo v stiski. Raziskave namreč kažejo, da je poklic policista eden najbolj stresnih poklicev, saj se srečujejo s stresnimi in travmatičnimi situacijami. O vsem tem smo se pogovarjali s policijskim zaupnikom na Policijski upravi Maribor Leonom Gragerjem.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov