Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Po prehodu na poletni delovni čas in zaprtju krajevnih uradov je na več upravnih enotah prišlo do gneče in podaljševanja čakalnih vrst.

Mariborska upravna enota je krajevne urade v Dupleku, Hočah, Račah in Miklavžu zaprla v ponedeljek, več zaposlenih pa koristi lanski dopust ali bolniško odsotnost. Največja gneča je po besedah načelnika Roberta Pungerla nastala v sredo, ko je bilo treba čakati več kot uro:

"Na stranke bi apeliral, da v kolikor jim ni nujnen obisk v sredo, da izberejo kakšen drug termin. Predvsem priporočam torek ali četrtek."

Ob našem današnjem obisku gneče ni bilo, so pa čakajoči dejali:

"Jaz osebno čakam štiri dni že preko e-uprave, pa še nisem dobil nobenega odgovora, zdaj pa tukaj dve uri v vrsti čakam, da bom v živo uredil. Očitno je še vedno treba dopust vzeti, zato da uredimo te stvari."

"Je gneča, ampak so prijazni, gospod mi je odstopil, da grem noter za pet minut in sem bila 'fraj'."

"Včeraj sem bil tukaj in sem čakal eno uro, pa sem šel domov, ker je bila prevelika gneča. Danes sem spet prišel in mislim, da bo v redu, ker je gneča manjša."

Po besedah načelnika je najbolj obiskano okence za tujce, sledi oddelek za osebne dokumente. Dodaja, da se lahko stranke na opravek še vedno naročijo prek telefona ali e-pošte:

"Ob naročilu dobijo tisti termin in jih praviloma spustimo mimo vrste."

Dodatni termini za zdaj niso predvideni. Krajevni uradi mariborske upravne enote pa bodo zaprti predvidoma do 18. septembra.