Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Iz roda v rod

433 epizod

Iz roda v rod

433 epizod


Redna tedenska oddaja s poudarjeno duhovno in versko vsebino, odprta različnim verskim praksam in predvsem osebnim pričevanjem posameznikov kako oni doživljajo vero in kako jim ta pomaga živeti; poseben poudarek namenjamo ekumenizmu – sodelovanju in ustvarjanju mostov med različnimi krščanskimi cerkvami pri nas.

14.04.2024

Gibanje Vera in luč pomaga živeti in poglablja vero v Boga

V verski oddaji Iz roda v rod, je bila rdeča nit pogovora gibanje Vera in luč. V gibanju se zbirajo otroci, mladostniki in odrasli z motnjami v duševnem razvoju, njihove družine in prijatelji. Naši sogovornici sta bili Betka Križovnik in Anemari Smonkar. Naša t.i. lučka skozi oddajo pa je bila Helena, ki se je v družino Križovnik rodila kot zdrav otrok in kasneje zbolela.


26.03.2024

VELIKONOČNE VSTAJENJSKE SKRIVNOSTI - CE škof.dr.MAKSIMILIJAN MATJAŽ

V tokratni (31.3. – VELIKA NOČ 2024) verski oddaji Iz roda v rod na velikonočno nedeljo gostimo celjskega škofa, biblicista dr.Maksimilijana Matjaža - člana Stalnega sveta Slovenske škofovske konference… Tema pogovora: vstajenske skrivnosti velike noči, krščanstva kot vera radikalnega upanja, sinodalne priložnosti za novo… Montaža Borut Plešej. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


22.03.2024

POMLADNE VSTAJENJSKE RADOSTI - 24.3.2024 - CVETNA NEDELJA...

V tokratni (24.3.2024) verski oddaji Iz roda v rod bomo slišali, kako ta predvelikonočni čas in še posebej današnjo cvetno nedeljo doživljajo v domovih starostnikov… obiskali smo Lambrechtov dom v Slovenskih Konjicah: z nami so – najstarejša stanovalka stoletnica Justina Felicijan, direktorica doma Irena Vozlič Stjepčević in Peter Leskovar – župnik iz Zreč. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Goran Glavičić. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


17.03.2024

Kako pomagati mladim na poti duhovnega

V tednu katoliškega šolstva smo obiskali Zavod Antona Martina Slomška Maribor. V verski oddaji Iz roda v rod, smo z dijakoma Emo in Galom ter učiteljico Martino, govorili o tem, kako pomagati mladim na poti duhovnega v odnosu do vere in življenja.


09.03.2024

VSTAJENSKA PRISOTNOST BOŽJE LJUBEZNI - mariborski nadškof metropolit nag.ALOJZIJ CVIKL...

V tokratni (9.3.2024) verski oddaji s poudarjeno duhovno vsebino IZ RODA V ROD nacionalnega programa Radia Maribor na 4.postno nedeljo gostimo mariborskega nadškofa metropolita magistra ALOJZIJA CVIKLA. O bližinah, dobroti, usmiljenju, postu in velikonočnem oratoriju božje milosti govorimo... Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik Robert Levstek.


01.03.2024

VERA JE V SVOBODI PODARJENA JEZUSOVA MILOST LJUBEZNI - VANESA ČANJI

Gostja tokratne oddaje s poudarjeno versko/duhovno vsebino IZ RODA V ROD je magistra komunikoloških znanosti, tudi direktorica podjetja FIT MEDIA iz Celja (promocija trajnostnega razvoja je ena njihovih večjih vsebinskih preokupacij) VANESA ČANJI . Je tudi izvrstna razlagalka božje besede...kot karizmatični pridigarski ji radi prisluhnejo mnogi v domovini in tujini! Sicer pripada občestvu slovenskih baptističnih cerkva! Na pogovor o krščanstvu kot temeljnemu osredinjenju njene vernosti in verovanja jo je povabil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Borut Plešej. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


25.02.2024

Kako duhovno nagovarjati mlade?

V verski oddaji Iz roda v rod je bil naš gost katoliški duhovnik Jure Sojč iz mariborske nadškofije. Je tudi osebni tajnik mariborskega nadškofa metropolita Alojzija Cvikla in vodja odbora za mlade pri mariborski nadškofiji. Tema pogovora je bila, kako duhovno nagovarjati mlade, spregovorili pa smo tudi o postnem času.


17.02.2024

JUDOVSTVO - tudi kot sociokulturna pripadnost Božjemu - SARA BOŽANIĆ...

Gostja naše tokratne verske oddaje iz Roda v rod je Sara Božanič iz Murske Sobote. Je podpredsednica Judovskega združenja Slovenije, poklicno pa oblikovalka, strateginja, predavateljica in podjetnica. Kako iz vseh teh svojih identitet črpa veselje do življenja in radost bivanja… Oddajo je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


01.02.2024

UMETNOST IN SVETO - dr.Damijan Prelovšek, Andrej Grabrovec GABERI...

Tokratna verska oddaja s poudarjeno duhovno - estetsko vsebino Iz roda v rod ima podnaslov UMETNOST in SVETO… Sodelujeta: umetnostni zgodovinar dr.Damijan Prelovšek iz Ljubljane in evropsko priznani kipar iz Maribora Andrej Grabrovec GABERI, ki s svojimi monumentalnimi skulpturami blagoslavlja prostor od Gradca in Maribora do Ljubljane, Prage, Krakova, Vilne, Budimpešte, Novigrada in Lenarta… Torej – kako vsaka resnična umetnost nosi v sebi srčiko Božjega in Svetega in nam vsem daje aromo Njega, ki je vse to ustvaril… Oddajo je pripravil Tone Petelinšek, tehnična uresničitev Martin Možina. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek. Fotomontaža by Jan PL


28.01.2024

Župnik Marjan Pučko, Župnija sv. Lenarta v Slovenskih goricah

Gost verske oddaje je bil priljubljeni župnik v Župniji sv. Lenarta v Slovenskih goricah Marjan Pučko. Govorili smo o izzivih duhovniškega poklica.


19.01.2024

TEDEN KRŠČANSKE EDINOSTI - celjski škof dr.MAKSIMILIJAN MATJAŽ...

V cerkvenem koledarju je tokratna (21.1.2024) nedelja označena kot – dan božje besede. Tudi zato v naši tokratni verski oddaji Iz roda v rod gostimo celjskega škofa in biblicista dr.Maksimilijana Matjaža… govorimo o božji besedi, ki oživlja ... Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Boštjan Feguš. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


06.01.2024

PRAVOSLAVNI BOŽIĆ - MILADA KALEZIĆ...

V prvi (7.1.2024) verski oddaji letošnjega leta 2024 Iz roda v rod gostimo novorojeno kristjanko, znamenito filmsko in gledališko igralko, članica občestva Srbske pravoslavne cerkve v Mariboru Milado Kalezić. Danes (7.1.) praznujejo v pravoslavnih cerkvah, kjer se ravnajo po starem, julijanskem koledarju – božič… zato v oddaji razmišljamo o tem prazniku, pa o sočutju, dobroti in ljubezni. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija.Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalneha porograma Radia Maribor Robert Levstek.


31.12.2023

VERA KOT MILOSTNA PODARJENOST UPANJA - Marija Eržen...

V tokratni (31.12.2023) verski oddaji Iz roda v rod gostimo novorojeno kristjanko Marijo Eržen – članico občestva Binkoštne cerkve iz Murske Sobote; razmišlja o Bogu, sočutju, dobroti in ljubezni… avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Matevž Šmajs. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


22.12.2023

BOŽIČ KOT PRAZNIK UPANJA

V tokratni (24.12.2023) verski oddaji Iz roda v rod na četrto adventno nedeljo vam posredujemo tri letošnje božične poslanice: mariborskega nadškofa metropolita mag.Alojzija Cvikla, mursoboškega škofa dr.Petra Štumpfa in mag.Zmaga Godina – predsednika slovenske Adventistične cerkve. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


14.12.2023

BOŽJA BESEDA V MILOSTI MATERNEGA JEZIKA - akademik dr.MARKO JESENŠEK

V tokratni (17.12.2023) verski oddaji Iz roda v rod na tretjo adventno nedeljo gostimo akademika prof.dr.Marka Jesenška iz Maribora, enega naših največjih poznavalcev zgodovine slovenskega jezika. Govorimo o tem kako smo se skozi čas ohranjali prav v prepleteni skrbi za materni jezik, vero in Boga. Tehnična realizacija Zoran Perko. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


09.12.2023

Jezus prinaša v naša srca Mir, Dobroto in Ljubezen...

V tokratni (10.12.2023) verski oddaji Iz roda v rod na drugo adventno nedeljo se z našimi mikrofoni mudimo v evangelijski cerkvi HIŠA MOLITVE v Gladomesu v občini Slovenska Bistrica. Govorimo o veri kot naintimnejšem odnosu z Jezusom prinaša v naša srca mir, dobroto in ljubezen. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega program,a Radia Maribor Robert Levstek.


03.12.2023

DUHOVNIŠTVO KOT SLUŽENJE V DOBROTI IN LJUBEZNI - pater MIRAN ŽVANUT ...

V tokratni (3.12.2023) verski oddaji Iz roda v rod - na prvo adventno nedeljo - s podnaslovom izzivi duhovniškega poklica, gostimo patra Mirana Žvanuta, predstojnika slovenskih jezuitov. O duhovništvu kot poslanstvu služenja, dobrote in ponižnosti govorimo... Oddajo je pripravil Tone Petelinšek. Tehnična reealizacija Simon Spreitzer. Odgovorni urednik nacion alnega programa Radia Maribor Robert LEVSTEK.


24.11.2023

Bog ima vedno čas za nas - Jožefa PEM - Lambrechtov dom starostnikov Slovenske Konjice...

Tokratna verska oddaja Iz roda v rod s podnaslovom starejši in duhovnost predstavlja nadaljevanje oddaje od prejšnje nedelje, ko smo se mudili v Lambrechtovem domu starostnikov v Slovenskih Konjicah… Ob direktorici doma Ireni Vozlič Stjepčević sodeluje v oddaji tudi 92-letna stanovalka Jožefa Pem… Torej – modrost starejših in hrepenenje po božjem. Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična realizacija: Milan Fras, odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


19.11.2023

DUHOVNOST STAREJŠIH - primeri dobre prakse, Lambrechtov dom Slovenske Konjice

Tokratna (19.11.2O023) verska oddaja Iz roda v rod s podnaslovom starejši in duhovnost se bo dogodila v Lambrechtovem domu v Slovenskih Konjicah, ki velja za najstarejši dom starostnikov v Sloveniji. Pravijo, da je v zrelih letih hrepenenje po božjem še intenzivneje, in tega se v tem konjiškem domu prav dobro zavedajo...pravi direktorica doma IRENA VOZLIČ STJEPČEVIĆ... avtor oddaje Tone Petelinšek, tehnična realizacija Simon Spreitzer, odgovorni urednik nacionalnega oprogramaa Radia Maribor Robert Levstek.


10.11.2023

"TIŠINA JE ROJSTVO VSEH BESED"... dr.Evgen Bavčar

V tokratni verski oddaji Iz roda v rod je naš gost 77.letni doktor Evgen Bavčar - slepi umetnik, pisatelj, konceptualni ustvarjalec in fotograf. Razpet je med svojima dvema domovinama – med Francijo in Slovenijo, med Parizom in Lokavcem pri Ajdovščini. Z njim se pogovarjamo o njegovem doživljanju presežnega, svetega in Božjega. Delovni naslov oddaje je – tišina je rojstvo vseh besed. Avtor oddaje Tone Peteliunšek. Tehnična realizacija Simoin Spreitzer. Odgovorni urednik nacionalnega programna Radia Maribor Robert Levstek.


Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov