V ponedeljkovem jutru nas je obiskal Bogomir Dolenc, tekač in triatlonec, ki s športom ustvarja dogodke in na tak način zbira denarna sredstva za pomoč ranljivim, bolnim osebam, predvsem otrokom. Za jutri, v torek, 8. junija, tako pripravlja dobrodelno prireditev "POLJČANE TEČEJO - za dober namen". Na njej se bodo zbirala sredstva za pomoč 7-letnemu Luki Brajlihu, ki ima težko obliko cerebralne paralize.

Foto: Facebook Bogomir Dolenc/Bogomir Dolenc
Foto: Facebook Bogomir Dolenc/Bogomir Dolenc

"Z Lukom sva se spoznala januarja lani, prihajava namreč iz istega kraja. Lukova starša že kar nekaj časa namreč zbirata plastične zamaške, s katerimi družina krije vsaj nekaj stroškov zdravljenja", pravi Bogomir Dolenc.

Dogodku se lahko priključite vsi, od najmlajši do starejših, ki bi tako želeli pomagati malemu Luku. Vse skupaj se bo odvijalo v športnem parku NK Boč v Poljčanah med 16.00 in 20.00 uro.

Bogomir pa bo tudi pred tem opravil že s 3,9 km plavanja, 180 km kolesarjenja po cestah občine Poljčane in se nato ob 16. uri pridružil dobrodelnemu teku, kjer bo opravil še dolžino 42,2 km (maraton). Tako bo izvedel celotni dolgi triatlon oziroma - ironman. Namen tega pa je, kot pravi, spodbuditi ostale v gibanje, rekreacijo in da se mu v popoldanskem času pridruži čim več ljudi na krožni tekaški progi.

Foto: Bogomir Dolenc
Foto: Bogomir Dolenc