"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

To sredino jutro nam je ob kavi in kitari in s prepevanjem v živo krajšala umetnica, ki sliši na ime RiNA. Ne samo glasba, tudi slikanje, ukvarjanje z jezikom in potepanja jo delajo edinstveno.

Jutro ob kavi in kitari - RiNA

Kdo je Rina?
"Pevka, tekstopiska, slovenistka, (besedna) umetnica."

Kako se je začela vaša glasbena pot?
"Prvo skladbo sem izdala leta 2013, se kar nekaj let iskala in se naposled našla. Pesem Življenje je prestiž, je pomagal ustvariti Leon Žunec. S hrvaškim producentom Svenom Gleđo sva posnela kar nekaj skladb, ena izmed njih, Svet, je bila izbranka na festivalu MMS 2019. Po tem letu pa se je začelo novo poglavje."

Znani ste po ustvarjanju sveže, aktualne in elektronske glasbe, se vam zdi, da smo na področju produkcije moderne elektronske glasbe v Sloveniji malenkost v ozadju napram drugim državam?
"Prišla sem do te stopnje, da lahko v glavi slišim slovensko besedilo tudi pri tujih uspešnicah. Ne vidim razlogov, da bi slovenska produkcija zaostajala, možnosti je ogromno. Seveda pa je tudi dobro vedeti, čemu (še) bi rada prisluhnila slovenska ušesa. Naša ekipa je na trenutke retro."

S kom sodelujete pri ustvarjanju pesmi?
"Kevin Koradin in Clifford Goilo skrbita za svežo in aktualno produkcijo. Sodelujemo od leta 2021."

Poletje trka na vrata, kakšno bo za Rino?
"Poletje je moj najljubši letni čas. Julija me čaka MMS 2023, tokrat se bom predstavila s skladbo: Ko dan zaspi. Vsekakor pa se bom tudi veliko potepala. Skratka, gore, morje in morda kakšno krajše potovanje."