Na 24. Podobah bistriških domačij, prireditvi, ki bo jutri in v soboto v Slovenski Bistrici, se bodo predstavili slovenski rokodelci, turistična društva, ponujali bodo kruh in potice in podelili tudi priznanja za najboljše, strokovnjaki pa se bodo zbrali na posvetu o obogatitvi turistične ponudbe na podeželju.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Prireditev »Podobe bistriških domačij« bo v bistriškem gradu in njegovi okolici, eden osrednjih dogodkov bo festival keramike – Keramikart. Gre za festival, ki so ga zasnovali v okviru projekta Inspiracija in bo letos že tretjič zapored. V Centru domače in umetnostne obrti bodo delavnice oblikovanja gline za osnovnošolce, obiskovalci pa bodo keramične izdelke lahko tudi kupili. V soboto bo šesti rokodelski praznik. Anja Zamuda: "Z nami bodo rokodelke in rokodelci iz Slovenske bistrice, pa tudi projektni partnerji iz projekta Rokodelci iz Idrije, Škofje loke in Rogatca."

Direktor Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica Tomaž Repnik: "V soboto se ne bodo predstavili samo rokodelci, predstavila se bodo tudi turistična društva," tako da bodo obiskovalci lahko poskusili tudi marsikatero dobroto, ki so jo spekle ali skuhale pridne gospodinje v različnih turističnih društvih ob dobri kapljici, ki jo bo predstavil konzorcij Ritoznojčan.