Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Do konca nogometnega državnega prvenstva so na sporedu le še tri tekme, prava poslastica pa nas čaka že v soboto ob 20.30, ko se bosta v mariborskem Ljudskem vrtu v derbiju 34. kroga pomerila Maribor in Olimpija.

Vijoličasti so po zadnjem medsebojnem obračunu v srečanju 25. kroga v Stožicah, ki se je končal z neodločenim izidom 1:1, skupno nanizali kar 26 točk (všteta je tudi zaostala tekma s Triglavom). Olimpija, ki je imela spomladi že 10 točk prednosti pred branilci naslova državnih prvakov, jih je zbrala le 15. Z remijem Ljubljančanov proti Ankaran Hrvatinom na zadnji tekmi pred domačimi navijači in zmago vijoličastih v gosteh proti Krškemu z 2:1, se je NK Maribor znova prebil na vrh lestvice in ima »veliko« točko prednosti pred večnim tekmecem.

Pristojni organ je za tekmo predpisal odlok o personalizaciji. Vstop bo mogoč s predložitvijo osebnega dokumenta in vpisanimi podatki na vstopnici. Ljudski vrt bo odprl vrata ob 19:00. Zaradi preverjanja dokumentov in drugačnega režima vstopa se je priporočljivo prej odpraviti na tribune.

Na dan tekme bo treba upoštevati tudi spremenjen prometni režim okoli stadiona:
- od 5:00 zapora parkirišč na Gregorčičevi, Mladinski in Kajuhovi ulici
- od 15:00 do 24:00 popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice

In še to. Ob predložitvi vstopnice za derbi bo na vseh mestnih avtobusnih linijah, ki vozijo v mestno središče ali iz njega ali v bližino stadiona, od 18. ure do konca voznega reda prevoz brezplačen.