Tina Dukič Žižek na sredini. Foto: MMC RTV SLO/Osebni arhiv
Tina Dukič Žižek na sredini. Foto: MMC RTV SLO/Osebni arhiv

To ni njen prvi naziv
"Lani sem se prvič nekako podala v te vode. Prej nisem veliko razmišljala o tem, ampak me je enostavno ena oseba nekako prepričala, pa sem rekla dajmo probat. Tako, da se lahko pohvalim z lanskim tretjim mestom, kategorije šport. To je svetovno prvenstvo IBBF. Letos pa sem se kar precej več pripravljala, veliko bolj pazila na hrano, tudi malo več trenirala kot lani," je povedala Tina Dukič Žižek.

Konkurenca na letošnjem svetovnem prvenstvu je bila tudi večja kot lani, denimo Italijani, Španci, Madžari, so bili kar močni konkurenti. Tudi oni so domov odnesli nekaj medalj.

Potrebnega je veliko odrekanja
"Hrani se je treba posvetiti še bolj zadnje štiri mesece pred tekmovanjem. To pomeni veliko odrekanj, jaz sicer dokaj zdravo živim. Jem zelenjavo, meso, ribe, sadje. Hidratov ne jem toliko, zadnji mesec pa moraš poskrbeti, da se izločijo hidrati. Lahko pa ješ riž, ovsene kosmiče, itd…"

Športnica že od majhnih nog po zaslugi očeta
"Sem športnica že od mladosti. V to me je popeljal oče, skozi košarko, nogomet, tenis … Bila sem bolj fantovski tip, šport pa me je spremljal vsekozi in sem zdaj tu kjer sem. Vedno bolj vem, kaj šport in rekreacija pomeni, koliko ti pomaga v življenju nasploh čez neke fizične in psihične ovire."

Kljub izgubi moža ohranila močno voljo in skozi osebno zgodbo postala še močnejša
"Letos sem izgubila moža in sem se odločila, da ne glede na to kakšno stanje je bilo, to me je namreč naučil tudi on, da grem čez vse ovire in cilju naproti. In tudi v tej situaciji sem se odločila, da to željo, ki sem jo imela in me je spodbujal tudi on, da dam vse od sebe in sem na koncu tudi zmagala. Ta zmaga je bila posvečena njemu."

Ste se kdaj vprašali kakšno barvo uporabljajo na teh tekmovanjih in kako se ti telo neverjetno preoblikuje? Prisluhnite celotnemu pogovoru, ki ga je pripravil jutranji voditelj Kristijan Šmid. Na voljo TUKAJ.