Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Tudi za projektom na Plešivcu, tokrat gre za 8 vetrnic, naj bi bil isti investitor, kot pri vetrnicah na Pohorju. Nasprotovanje ljudi pa je podobno intenzivno. Občina Makole naj bi sicer dobila 6 milijonov evrov odškodnine, vendar to pri ljudeh ne odtehta posega v okolje.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Predstavnik nezadovoljnih občanov Boštjan Plaznik: "Smo bili soočeni z dejstvom, da če se ne bomo sami občani uprli, tisti, ki smo odvisno od Boča, tisti, ki smo odvisni od čiste vode in tisti, ki živimo tukaj, potem bodo ti glomazni objekti tukaj zrastli in vplivali na Boč, okolje in naše življenje."

Na tokratnem protestu se je pred občinsko stavbo zbralo približno 100 krajanov, ki so prinesli s seboj tudi več kot 500 podpisov nasprotovanja postavitvi vetrnicam.

Po uporu krajanov pa je začetno mnenje spremenil tudi župan Franc Majcen: "Res je, da ko se je to začelo, mi nismo bili takoj proti. Je pa za takšne elektrarne potrebnih kupica soglasij pa teh stvari, tako da vprašanje, če bi do tega sploh prišlo. Ampak nič ne skrivam in ta zadeva - vetrne elektrarne - je za nas 'ad acta'!" Župan je ob tem obljubil, da bodo s seje, razpisane za prihodnjo sredo, umaknili vse točke, ki so kakor koli povezane z razpravo o vetrnih elektrarnah v Makolah.