Foto: MMC RTV SLO/Društvo Namesto pike vejica
Foto: MMC RTV SLO/Društvo Namesto pike vejica

Društvo Namesto pike vejica, ki je zbiralo prostovoljne prispevke v Mariboru in Murski Soboti v tednu pred dnevom spomina na mrtve, je v letošnji akciji Manj svečk za manj grobov zbralo rekordnih 6160,75€, kar jih je zelo razveselilo.

"S temi sredstvi bo društvo lahko plačalo več kot 200 nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami, ki so člani društva. Otrokom in staršem redne nevrofizioterapevtske obravnave pomenijo ogromno. Pomenijo manj vsakodnevnih bolečin, ki jih doživljajo otroci s spastično cerebralno paralizo, pomenijo ohranjanje gibanja, ki so ga dosegli do tega trenutka, pomenijo napredek v gibanju in samostojnosti, nekateri otroci ob rednih terapijah začnejo samostojno sedeti, se hraniti ali celo shodijo," nam je sporočila Helena Aplenec Golnar, koordinatorka akcije Manj svečk za manj grobov za področje Maribora in Murske Sobote in podpredsednica društva Namesto pike vejica

Vsi, ki bi še želeli pomagati, lahko to storijo s poslanim SMS-om VEJICA ali VEJICA5 na 1919, če bi želeli donirati 1€ ali 5€, ali na TRR društva Namesto pike vejica: SI56 6100 0002 1996 746 odprt pri Delavski hranilnici d.d. Akcijo je podprl tudi Radio Maribor.

Foto: MMC RTV SLO/https://manjsveck-manjgrobov.si/
Foto: MMC RTV SLO/https://manjsveck-manjgrobov.si/