Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V ponedeljek zvečer je spet zagorelo v podjetju za predelavo nenevarnih odpadkov Salomon Eco v Lenartu, kjer je dvakrat gorelo že aprila. Gasilci tokrat na srečo niso imeli težkega dela, pojasnjuje vodja intervencije Mario Greifoner:

"Odšli smo s tremi vozili, ampak že na prihodu smo opazili, da so zaposleni sami omejili požar in ga tudi pogasili. Za nas je bil to kot lažen klic, ampak vseeno izvajamo nadzor in požarno stražo. Opravili smo tudi pregled s toplotno kamero in zaenkrat je vse pod nadzorom, ogenj je pogašen in ni neke nevarnosti. Čakamo pa tudi na poročila kriminalistične službe, ki bo razkrila, kaj se je zgodilo."

Tudi tokrat so zagorele bale plastičnih odpadkov. Spomnimo: po aprilskih požarih, ki sta onesnažila zrak in poškodovala nekaj gasilcev, so lenarški občinski svetniki in člani civilne pobude zahtevali zaprtje ali selitev obrata. Pristojne službe pa so ugotovile, da posluje v skladu s predpisi in dovolile nadaljevanje proizvodnje. Odzivov podjetja, župana in civilne pobude tokrat še nismo prejeli.