Žan Serčič

Žana Serčiča smo v javnosti prvič spoznali zaradi njegovih nastopov na šovu Slovenija ima talent leta 2011. Danes ustvarja drugačno glasbo, v zadnjem času, pa se je uveljavil tudi kot glasbeni producent za druge slovenske izvajalce.

Nekakšen miselni preskok, ki ga je naredil Žan Serčič na svoji glasbeni poti, je bil vsekakor njegov prvenec To sem jaz. Od začetkov snemanja do izdaje je minilo kar nekaj časa. Kot pravi Žan, je s tem projektom začel podrobneje spoznavati studijsko delo ter opremo. Album pa je ustvarjal tako dolgo, dokler ni bil popolnoma zadovoljen s svojim izdelkom. Z glasbeno produkcijo pa se je sicer spoznal pri trinajstih letih.

Od avtorja do producenta.

Žan je bil do pred kratkim znan predvsem kot avtor, pevec in kitarist. Pred kratkim pa smo ga spoznali tudi kot producenta. Lansko leto je dobil tudi plaketo založbe Menart za izjemne glasbene dosežke.

Sodobna glasbena produkcija velikokrat nastaja v sobnih studiih oziroma v bedroom studiih, kot jih imenujemo v glasbenem svetu. Tudi pri Žanu je tako, njegove pesmi in aranžmaji se rodijo v njegovi sobi, dokonča pa jih po navadi v kakšnem drugem studiu. Žan nam je ob pogovoru o njegovem načinu dela povedal naslednje: "Če se zbudim z neko glasbeno idejo, me do mojega studia ločijo samo trije metri"

Kot producent se je podpisal tudi pod pesem basista Anžeta Langusa Petroviča - Dagija

Žan sodeluje z različnimi izvajalci, med pomembnejšimi velja izpostaviti mlado pevko Gajo Prestor in vsem znano Evo Boto, s katero žan pripravlja tudi nov album. Žan pa je poskrbel tudi za produkcijo novega singla verjetno najbolj znanega slovenskega basista Anžeta Langusa Petroviča - Dagija. Dagi sicer sodeluje z največjimi imeni slovenske glasbene scene, zanimivo pa je, da na njegovem novem singlu Kdo te meni je poslal ni sam posnel bas kitare ampak je to posnel kar Žan.

Prisluhnite celotnemu Glasbenemu radiogramu!

Foto: Facebook
Foto: Facebook