Dvanajst narodno-zabavnih ansamblov se poteguje za naziv Naj viža Štajerske 2019. Poslušalci boste med polfinalisti s tedenskim glasovanjem izbrali finaliste, zmagovalec bo nastopil v javni oddaji V dobri družbi.

Z vabilom k sodelovanju pri izboru Naj viža Štajerske 2019 na najstarejšem javnem radijskem programu na Štajerskem smo iskali in izbrali tiste ansamble, ki opevajo Štajersko, pojejo v Štajerskem narečju ali govorijo o tipični Štajerski tematiki.

“Želimo graditi na identiteti Štajerske, njenih posebnostih, jeziku, glasbi in ljudeh, ki so na našem koncu ustvarjalni in skrivajo veliko žlahtnih zgodb. Vsaj simbolično želimo z Naj vižo Štajerske obuditi spomin na Narečno popevko, ki je v več kot pol stoletja nesporno zaznamovala naš glasbeni prostor,” projek predstavlja Robert Levstek, odgovorni urednik Radia Maribor.

V tekmovalni izbor za naj vižo Štajerske 2019 je uvrščenih 12 narodno-zabavnih ansamblom. Izbor bo izpeljan v okviru oddaje V dobri družbi, kjer se bodo ansambli pomerili med seboj, glasovi poslušalcev in sledilcev na spletu pa bodo odločili o tedenskih zmagovalcih. Končni zmagovalec bo nastopil v javni radijski oddaji in posnel skladbe v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Izbrani ansambli za izbor Naj viža Štajerske 2019:
RUDI ŠANTL – Tote Štajerske ne dam (Rudi Šantl – Rudi Šantl)
EKART – Naš stari Ptuj (Jože Ekart/Damjan Kolarič – Jože Ekart)
RAZPLET – Res čutim te še (Denis Godec – Matjaž Vrh)
ZAKA PA NE – Mlejko (Alenka Pristov – Alenka Pristov)
TRIO POLET – Klopotci pojejo (Franc ŠtuhecVlado Korotaj)
MLADI PRIJATELJI – Zelena Štajerska (Rudi Kraner – Ivan Sivec)
PETKA – Brez muzike ni podoknice (Matjaž Vodišek – Vera Šolinc)
PAJDAŠI – Štajerski fant (tradicionalna – Damjan Pasarič)
ME TRI DO POLNOČI – Teta pohorska (Vera Šolinc)
ZADETEK – Domačija (Matic Lorber)
UPANJE – Ptujske ulice (Primož Kirič – Primož Kirič)
POGUM – Ujela me je Štajerka (Tine LesjakFanika Požek)

  • S prvim krogom tekmovalnega izbora začnemo v nedeljo, 15. septembra, ob 10.00 v oddaji V dobri družbi na Radiu Maribor.