Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Radio Prvi - Arhiv

1 2

Zdravstvo na pogorišču: Blago oživljanje gospodarstva premalo za finančno vzdržnost

Kako reševati slovensko zdravstvo? Pisci analize zdravstvenega sistema med predlogi izpostavljajo iskanje alternativnih virov financiranja, zmanjševanje pravic ali zniževanje cen storitev.

Do krajših sodnih postopkov tudi s priznanjem krivde

V kazenskih postopkih se vse večkrat zgodi, da obdolženi priznajo krivdo. S tem se izognejo sodnemu postopku, katerega izid je negotov, poleg tega pa dobijo milejšo kazen.

Primorje vnovič prodaja delež v Primorskih novicah

Stečajni upravitelj Primorja je za sredo novembra razpisal dražbo, na kateri bo že drugič poskusil prodati lastniški delež v Primorskih novicah.

Peko z novim vodstvom in starimi težavami

Vodenje tržiškega Peka danes tudi uradno prevzema Matjaž Delopst. Novega predsednika uprave, ki je do julija vodil žirovsko Alpino, čakajo zahtevna pogajanja z bankami.

Smučišča 2864 še ne bo, lahko pa bi oživela Kobla

Usoda smučišča 2864 v Bohinjski Bistrici še ni znana, zato želijo v Bohinju ponovno oživiti smučanje na Kobli. Nekdaj priljubljeno smučišče ne obratuje že tri leta.

Spor med Pečečnikom in Požarjem ogrozil nov medijski projekt

Usoda nekdaj uspešnih blagovnih znamk propadle družbe Delo Revije - Jane, Lady, Obrazov in drugih - ostaja negotova.

Odškodnine lahko pahnejo delodajalca tudi v stečaj

Obrtniki že dalj časa opozarjajo na vprašanje odškodninske odgovornosti delodajalca v primeru nesreče pri delu. Podjetnik mora namreč kriti celotne stroške zdravljenja.

Bo že prihodnje leto cene bencina določal trg?

Ta teden poteče vladna uredba, ki določa metodologijo oblikovanja cen naftnih derivatov.

ŠOU želi Študentski kampus postaviti na trasi za železnico

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) še vedno načrtuje sodoben študentski kampus, ki pa je povsem neusklajen s prostorskim načrtom.

Mladi na najemnem trgu: brez pogodbe, brez pravic

Anketa Mladinskega sveta Slovenija razkriva, da najemodajalci pogosto ne plačujejo davka, ne opravijo nujnih vzdrževalnih del, stroške vzdrževanja in rezervnega sklada prevalijo na najemnika.

Amazon "zažiga" tudi police slovenskih knjigarn

Osnovna govorica največje spletne prodajalne s skoraj vsem na svetu temelji na številkah o količini, rasti, obsegu, preseganju, zmagah in gorah denarja.

Avdio: Punca bi seksala za boljšo službo

Eden najbolj kočljivih problemov, s katerim se prej ali slej spopade vsak par, je gotovo konflikt med intimnim življenjem in zahtevami, ki jih do posameznika goji zunanji svet, še zlasti služba in ...

Ali moški res padajo samo na telo?

Okolje nas prepričuje, da nam z leti pada cena na "trgu ljubezni", in številni so pripravljeni narediti vse, da bi zaustavili staranje.

Mišice in ljubezen

Nikar se ne slepimo: vsi radi pogledamo lepo telo, pa če je žensko ali moško. Kako pomemben pa je videz telesa v partnerskem odnosu? In – ali lahko pomanjkanje mišic pokoplje sicer uspešno zvezo?

Avdio: Fant mi piše slabo poezijo

Kdo si ne želi drobnih pozornosti osebe, ki jo ljubi – in kdo si jih ne želi poklanjati! Toda včasih je vsega preveč, še zlasti če vmes poseže razlika v okusih.

Avdio: Mož zbira spodnje hlačke

Ni ga intimnega odnosa, ki bi bil desetletja enak, nasprotno: dinamika med partnerjema se ves čas spreminja, in številni ugotavljajo, da dolgoleten zakon potrebuje tudi nepričakovana presenečenja.

Mož bi rad živel kot domorodec

Tokratna zgodba Mateje Perpar nas je iz udobnega dvosobnega stanovanja hotela speljati v sonaravno bivanje, v prostranost brez služb, šefov in stisk mestnega okolja.

Možu se je zmešalo od dela

Tokratna zgodba Mateje Perpar ima zgornji naslov, v njem pa se skriva osrednja izmed zagat, s katerimi so se spopadli poslušalci 1. programa Radia Slovenija med četrto oddajo Pri psihiatru.

Bi umrli za svojega partnerja?

Fant me kar naprej sprašuje, ali bi umrla zanj – s temi besedami se zateka po pomoč junakinja tokratne zgodbe Mateje Perpar v nizu oddaj Pri psihiatru.

Avdio: Za prijaznost je treba partnerju streči

Fant je prijazen samo, če ga strežem – tako je Mateja Perpar naslovila drugo v nizu zgodb, s katero so se voditeljica Carmen L. Oven in poslušalci 1. programa Radia Slovenija spopadli Pri psihiatru.

1 2