Igralca Saša Pavček in Matjaž Tribušon za radijskimi mikrofoni (foto: RTV Slovenija). Foto:
Igralca Saša Pavček in Matjaž Tribušon za radijskimi mikrofoni (foto: RTV Slovenija). Foto:
Serijo igranih zgodb je zrežiral Klemen Markovčič (foto: RTV Slovenija).

Glavna junakinja zgodbe Mateje Perpar, ki nosi naslov Mož zbira spodnje hlačke, po naključju odkrije neobičajno moževo strast: od najstniških let naprej izmika spodnjice iz košar za umazano perilo, ki stojijo po kopalnicah družinskih prijateljev. Zofija (igra jo Saša Pavček), ki ji je veliko do lastnega ugleda v družbi, je nad Jurijem (Matjaž Tribušon) ogorčena – in čeprav nima nobenega razloga, da bi podvomila, ko ji on zagotavlja, da je ni še nikoli prevaral, se po nasvet obrne k psihiatru. Kaj naj stori? So moževe neobičajne vedenjske navade bolezen? Naj svoje življenje obrne na glavo? Naj ga zaradi tega zapusti ali pa raje sprejme Jurijevo razvado in – kot ji svetuje psihiater v igri – tudi sama prispeva k večji pestrosti odnosa s kakšno svojo "začimbo"?

Kaj so povedali poslušalci med radijsko oddajo v pogovoru, ki ga je tokrat vodila avtorica zgodbe Mateja Perpar?

Tokrat je našo radijsko razpravo začel Mladen iz Štajerske: "Zofija verjame v moževo zvestobo," meni, čeprav jo je njegova majhna perverznost presenetila. "Toda tudi ona ima verjetno kakšno pikantno željo," je dodal. Serdo iz Ljubljane verjame, da je treba na življenje pogledati s pozitivne strani in tudi s humorjem. Predlaga, naj Zofija in njen mož naredita iz zbiranja spodnjic posel: tako bosta še nekaj zaslužila zraven. Poklicala je tudi naša stalna poslušalka Jelka, ki verjame, da je razlog za fetišizem lahko norija, ki moške včasih popade po petdesetem letu. "Najbrž si želi le srečati kakšno mlajšo, toda tega ne počne zavestno," je dodala.

Drago iz Kopra se sprašuje, ali gre za rabljene ali nove spodnjice, pa ali so vse od ene ženske ali od številnih žensk. Si to lahko privošči glede na svoj družbeni položaj, je morda obrtnik ali serviser pralnih strojev? V tem primeru bi bil fetiš povsem drugače sprejet. Tokratna zgodba je k razpravi spodbudila poslušalce od vsepovsod, tudi iz Gorenjske: Vili z Brezij pravi, da vedenje v zakonu po dolgih letih postane stoično, medtem ko zakon potrebuje pestrost že sam po sebi. Treba se je truditi in skrbeti za pestrost, in to velja tudi za ženske, je dodal.

Radijsko debato je tokrat sklenila Sonja iz Zagorja. Verjetno bi bilo dobro, če bi tudi Zofija začela razmišljati o kakšnih "odbitih" spodnjih hlačkah, s katerimi bo popestrila svoj zakon, je rekla. Večina poslušalcev je junakinji svetovala, naj ostane v zakonu in tudi sama prispeva k pestrosti odnosa.

Delite svoje mnenje z avtorji oddaje!

Spodnji prostor je namenjen vašim mnenjem. Avtorji jih bodo veseli, saj že snujejo nov niz oddaj Pri psihiatru, ki jih boste lahko slišali prihodnjo pomlad!