Matija Vastl in Vesna Pernarčič med snemanjem (foto: Klemen Markovčič). Foto:
Matija Vastl in Vesna Pernarčič med snemanjem (foto: Klemen Markovčič). Foto:
Tonski mojster Nejc Zupančič med snemanjem (foto: Klemen Markovčič).


Pia Agata ima uspešnega moža, ki kar poka od ustvarjalnosti. Denarja jima ne manjka, pričakujeta pa tudi otroka – kje je torej težava? Pia je bila vzgojena z občutkom za tradicionalne vrednote, njen mož pa se ne zmeni zanje, kadar presodi, da ga ovirajo pri kariernem načrtu. Toda človek nikoli ne more imeti vsega. Se naj junakinja prilagodi svojemu možu? S katerim izmed dveh mogočih zaključkov naj se konča zgodba (v njej sta nastopila igralca Vesna Pernarčič in Matija Vastl)? Vprašanje smo postavili radijskim poslušalcem, ponujamo pa ga tudi vam.

Uvod v zgodbo

1. konec: Ona se ne prilagodi

2. konec: Ona se prilagodi

Kaj so povedali poslušalke in poslušalci, ki so poklicali v oddajo?
Bogdan iz Medvod je menil, da je vse stvar komunikacije, da je bila Pia preračunljiva in da se veliko parov poroči iz koristoljubnih razlogov.

Aleksandri iz Ljubljane se je zdelo, da so Pio starši zelo zaznamovali in da ima Iztok prisrčne ideje.

Dušan iz Ljubljane je dejal, da moški izbirajo ženske zaradi njihove lepote, ženske pa so bolj preračunljive. Pia in Iztok bi se morala pogovoriti, saj sta odrasla človeka. Če pogovor ne steče, potem pač nista za skupaj.

Džurdžica iz Postojne je menila, da Pia ni ravnala koristoljubno, ampak da zaradi svoje vzgoje ni imela nobenih izkušenj. Zdaj so težave, je doma in ni zaposlena. Trenutno ji to življenje ustreza, saj pričakuje otroka, vendar je zato tudi bolj občutljiva. Pia in Iztok se morata pogovoriti, naj mu poskusi dopovedati, da odgovornost do družine ni samo materialna. Lepa beseda vedno lepo mesto najde.

Marjana iz Gorenjske je rekla, da se ji zdi Iztok hiperproduktiven in da je zveza na trhlih nogah. Uspeh je moškemu pomembnejši od družine in zato bo Pia mučenica.

Jelka iz Ljubljane je menila, da se partnerja premalo poznata, da se bosta šele zdaj začela spoznavati in se počasi 'brusila drug ob drugega'.

Jani iz Dolenjske pa je menil, da ni vse tako črno in da je Pia še mlada. Psihiater se mu ni zdel korekten. Njun zakon trenutno ne škriplje, Pia se samo boji za kariero svojega moža. Naj se oba pogovorita s psihiatrom.

Posnetek celotne oddaje Pri psihiatru lahko poslušate TUKAJ.