Foto: Radio Si/Peter Kopše Pišec
Foto: Radio Si/Peter Kopše Pišec

Akcija, s katero na Radiu Si promoviramo odlične turistične produkte in pakete, ki ponujajo najboljše kar premorejo raznolike slovenske pokrajine – vse od Prekmurja do Primorske, je trajala celo leto 2018.

Tujejezična ekipa Radia Si išče in skozi radijsko oddajo predstavlja skrite turistične dragulje, ki ostajajo nepoznani številnim tujim turistom, ki obiščejo Slovenijo. Tako smo v letu 2018 predstavili kar 18, morda spregledanih, a izjemnih turističnih paketov z vseh koncev Slovenije. Pakete je preizkusilo 18 parov tujcev, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo (člani Radio Si International club-a) in izkušnje delilo v radijski oddaji v angleškem jeziku in na spletni strani www.sloveniashiddengems.si, kjer so vsi prav turistični paketi predstavljeni v sliki in besedi, slišati pa je mogoče tudi vse radijske reportaže.

Zmagovalci akcije »Slovenia's hidden gems 2018« so postali turistični paketi

»Okusi Sredozemlja slovenske Istre«,
»Doživetje laškega kraft piva« in
»Gourmet over Mura«.

Prav vsi finalisti so prejeli priznanja in lončarske izdelke Centra domače in umetnostne obrti iz Slovenske Bistrice.

V prvi sezoni akcije so sodelovali naslednji ponudniki paketov:

TIC Laško, Gourmet Over Mura, Gora pod lipo & Koroška hiša pri lipi, TD Jezersko, TIC Čatež ob Savi, Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, TIC Ljubljana, Podzemlje Pece, d.o.o., Maya team d.o.o., Kmetija Butul & Domačija Butul, TIC Lož, Javni zavod Spotur/TIC Slovenj Gradec, Društvo za razvoj in promocijo podeželja Hudournik, Herbal Glamping Resort Ljubno, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kolpa adventures - Tine & co., Zavod za turizem TRG Vipava in TIC Sežana.

Prisluhnite vsem oddajam TUKAJ: https://4d.rtvslo.si/arhiv/gems

Glede na odličen odziv na projekt Slovenia's hidden gems, tako med ponudniki, tujci in radijskimi poslušalci, ekipa Radia Si že snuje nadaljevanje akcije v letu 2019.

Ponovno želimo predstaviti novih 14 paketov najatraktivnejše turistične ponudbe Slovenije za obiskovalce iz tujine. Zato že pozivamo ponudnike in poslušalce, da predlagajo ali prijavijo unikatne lokacije in turistične pakete, ki bi jih nujno morali pokazati tujim turistom.

Foto: Peter Kopše Pišec