Foto:
Foto:
Dobitniki priznanja za velika termalna kopališča
Dobitniki priznanja za srednje velika termalna kopališča
Dobitniki priznanja za mala termalna kopališča
Dobitniki priznanja za naravna kopališča
Dobitniki priznanja za letna kopališča
Dobitniki priznanja za pokrita bazenska kopališča

Letošnja akcija izbora »Naj kopališče«, v kateri poslušalke in poslušalci že 27. leto zapored izbirajo najbolj priljubljena kopališča po Sloveniji v šestih kategorijah, se je danes v Velenju zaključila z razglasitvijo zmagovalcev. Tudi letos je potekala v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija ter lokalnimi radijskimi postajami. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na sedmih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2017«. Danes so tako podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem ter pokritim bazenskim kopališčem.

V akciji je letos sodelovalo kar 84 kopališč iz vse Slovenije. Glasovanje je potekalo na spletni strani www.najkopalisce.si, kjer so zapisane ključne informacije o vseh sodelujočih kopališčih, letos pa je bilo veliko število glasovnic oddanih tudi na kopališčih. Oddaja »Naj kopališče« je ob sobotah čez vso poletje potekala na radijskih programih Radia Slovenija – na Radiu Si, Radiu Maribor in Radiu Koper. Slišati pa jih je bilo mogoče tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah. Kopalke in kopalci so lahko na tak način izbrali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Danes so v Vili Bianca v Velenju razglasili zmagovalce po posameznih kategorijah. V kategoriji naravnih kopališč so tokrat najbolje ocenili Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo kopališču Talaso Strunjan, tretje pa Grajskemu kopališču Bled. V kategoriji letnih kopališč so kopalci največ glasov Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstila Laguna Mestna plaža Ljubljana in na tretje Mestno kopališče Višnja Gora. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je tokrat spet ljubljansko Vodno mesto Atlantis, ki ima očitno veliko podporo kopalcev že nekaj let, na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretje mesto pa se je prebil Wellness Špik.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so že tretje leto zapored dobile Terme Paradiso iz Dobove, mesto za njimi je tudi letos ponovno Zdravilišče Radenci, na tretjem mestu pa so tokrat Terme Cerkno. Med srednje velikimi termalnimi kopališči je ponovno prvo mesto z največ glasovi zasedlo kopališče Bioterme Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Termalni center Thermana park Laško, na tretjem mestu pa Terme Vivat. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2017 z nazivom »Naj kopališče 2017« pa so postale Terme 3000 Moravske Toplice, ki so se na to mesto povzpele z lanskega tretjega mesta. Na drugem mestu je pristalo kopališče Terme Olimia, na tretjem pa lanskoletni zmagovalci, Termalna riviera Terme Čatež. Vsi zmagovalci posameznih kategorij so prejeli kristalna priznanja mojstrov Steklarne Rogaška.

Radijska oddaja se že kmalu, ob prvem decembrskem snegu, odpravlja na slovenska smučišča za izbor »Naj smučišča 2018«, še prej pa v uredništvu turističnega portala Dobro jutro Slovenija začenjajo izbor za »Naj wellness 2018«.