Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Euranet Plus - Eurofokus • oddaje

Euranet Plus - Eurofokus Haloške občine se s pomočjo evropskih sredstev vse bolj povezujejo

V Halozah posamezne občine združujejo moči in z različnimi projekti kandidirajo za evropski denar. Strategija je s petimi prioritetami dobro zastavljena, upajo, da bodo z njihovo pomočjo oživili turizem. Prispevek Nataše Godec.

29.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus DOSTOPNOST DO ZDRAVIL V EU

Pojav novega koronavirusa v svetu je razkril mnoge razpoke naših sistemov, pa tudi nakazal, kaj vse bi bilo dobro rešiti, še preden nam duh uide iz steklenice. Tako se je med drugim razkrila prevelika odvisnost EU za dobavo nekaterih zdravil in aktivnih farmacevtskih učinkovin od tretjih držav ter prevelika razdrobljenost notranjega evropskega trga. Več o tem boste lahko slišali v tokratnem prispevku Darje Potočan.

27.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Z razvojem pametne avtoceste do večje prometne varnosti

Razvojni projekt V2I Pametna avtocesta, ki je nastal s pomočjo sredstev in evropskega sklada za regionalno razvoj, predstavlja novost v svetu inteligentnih transportnih sistemov in komunikacije med vozili in infrastrukturo v realnem času. Več pa v prispevku Euranet Special, ki ga je pripravil Borut Kampuš.

25.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Projekt PKP -Lokalno pridelana hrana za večje zdravje prebivalstva

Zdrava lokalno pridelana hrana je tudi v turizmu vse pomembnejša. Pri tem ne gre zgolj za enega od turističnih trendov, ampak za prepoznavanje kakovosti izdelkov in storitev. Cilji projekta »PKP – Lokalno pridelana hrana za večje zdravje prebivalstva« so raziskati, kako s sodobnimi logističnimi procesi zagotoviti čim bolj kakovostne lokalne sestavine.

24.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Evropski poslanci iz Slovenije o obnovi EU po Covid-19

Evropski poslanci, Franc Bogovič iz Evropske ljudske stranke, Tanja Fajon iz Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov in Irena Joveva iz Skupine Prenovimo Evropo, so nedavno razpravljali o obnovi EU po epidemiji Covid-19. Več v prispevku Nataše Godec.

20.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Evropejci proti Covidu-19

Ta čas je eden najbolj plodnih v človeški zgodovini za širjenje in množenje različnih teorij zarote in lažnih informacij. Zato je nastalo kar nekaj različnih projektov, ki se borijo proti temu, eden od teh je tudi projekt Evropejci proti COVIDu, ki je nastal pod okriljem Slovenske tiskovne agencije. Več o tem boste lahko slišali v prispevku Darje Potočan.

18.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Odpadna zdravila predstavljajo ekološki in ekonomski problem

Luka Oblak, študent Medicinske fakultete Univerze v Mariboru nam tokrat predstavlja projekt z naslovom Odpadna zdravila – ekološki in ekonomski problem. V projektu raziskujejo, kako posamezniki ravnajo z odpadniki zdravili, koliko je le-teh in kakšni so razlogi za njihov nastanek.

17.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus EU si prizadeva zmanjšati pomanjkanje zdravil na evropskem trgu

Pandemija Covid-19 je razkrila odvisnost EU od tretjih držav pri dobavi nekaterih zdravil in aktivnih farmacevtskih sestavin ter razdrobljenost njenega notranjega trga. Ogrožena je evropska zdravstvena suverenost, a rešitve so vsekakor na voljo. Prispevek je pripravil Borut Kampuš.

13.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus EU dobila observatorij za digitalne medije

V Evropski uniji so prejšnji teden zagnali Evropski observatorij za digitalne medije. Slednji bo ob podpori evropskih sredstev raziskoval delovanje dezinfomarcij na spletu in njihove učinke. V observatoriju so se zbrali raziskovalci, preverjevalci dejstev in medijske organizacije. Prispevek je pripravila Lidija Petković.

11.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus Zavedanje o problematiki uporabe plastike je v Sloveniji veliko

Tokrat predstavljamo projekt Fakultete za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu, v katerem sodelujejo tudi mariborski študentje. V projektu raziskujejo ali se ljudje zavedajo problemov okolja zaradi plastike in v kolikšni meri opuščajo uporabo plastičnih izdelkov.

10.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus EU ne bo razvijala skupne aplikacije za sledenje stikom

Življenje po epidemiji novega koronavirusa se počasi vrača v novo normalno stanje, a prav zadnji izbruh v Mariboru je pokazal, da bomo morali v prihodnjih dneh in mesecih biti še zelo previdni. K sledenju okužb lahko veliko prispeva aplikacija za sledenje, ki bi si jo naložili na mobilne telefone, a ta prinaša tudi veliko tveganj v zvezi z zasebnostjo. Več o tem boste lahko slišali v tokratnem prispevku Darje Potočan.

06.06.2020

Euranet Plus - Eurofokus S platformo Instatext do izboljšanega besedila v angleščini

Podjetje Instatext stoji za istoimensko spletno platformo za izboljšave besedil na podlagi umetne inteligence in je letošnji zmagovalec izbora za slovenski startup leta. Več v prispevku Nataše Godec.

04.06.2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov