Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Z vami v kuhinji • oddaje

Z vami v kuhinji Ekspresni mladi sir iz domače kuhinje

25.01.2023

Radijsko kuhinjo smo namenili siru. Izvedeli boste kakšna je tradicija kuhanih sirov v Sloveniji, kako lahko uporabimo kuhani sir in s čim ga oplemenitimo, naša kuharica Mojca pa nam zaupa še podroben recept za pripravo ekspresnega mladega sira iz domače kuhinje.

Z vami v kuhinji Ekspresni mladi sir iz domače kuhinje

25.01.2023

Radijsko kuhinjo smo namenili siru. Izvedeli boste kakšna je tradicija kuhanih sirov v Sloveniji, kako lahko uporabimo kuhani sir in s čim ga oplemenitimo, naša kuharica Mojca pa nam zaupa še podroben recept za pripravo ekspresnega mladega sira iz domače kuhinje.

Z vami v kuhinji Krompirjeva juha

19.01.2023

Danes bomo kuhali z eno najbolj osnovnih sestavin slovenske kuhinje, krompirjem. Navadno ga sicer pripravljamo kot prilogo, tokrat pa ga bomo postavili v središče. Zamešali bomo odlično krompirjevo juho, ki se nadvse prileže v hladnih zimskih dneh, ko se temperature začnejo spuščati pod ničlo. Urškinemu receptu za to dobro in preprosto jed.

Z vami v kuhinji Bananin kolač

11.01.2023

Banane so najbolj priljubljena vrsta sadja na svetu, poleg tega pa so zelo zdrave in okusne. Najpogosteje jih uživamo surove, odlične pa so tudi kot prigrizek ali sladica. Naša kuharica Barbara vas z današnjim receptom še malce popraznično razvaja - predlaga pripravo bananinega kolača, okusne in preproste sladice.

Z vami v kuhinji Vroča zimska čokolada

04.01.2023

Radijska kuhinja je namenjena tistim malo bolj sladkosnedim. Primerno letnemu času, boste izvedeli, kateri so tradicionalni topli napitki, kakšna je razlika med vročo čokolado in kakavom, seveda pa vam zaupamo tudi podroben recept, kako pripraviti odlično vročo zimsko čokolado.

Z vami v kuhinji Silvestrska večerja - tatarski in veganski biftek

29.12.2022

Silvestrski večer je v primerjavi z božičnim veliko bolj veseljaški, v zadnjih letih pa se vse bolj uveljavlja silvestrovanje na prostem. Če pa želite ta večer preživeti doma v družbi prijateljev, ne boste zgrešili, če namesto klasične večerje pripravite tatarski biftek Marsikdo si namreč novoletne zabave brez tatarskega biftka sploh ne zna predstavljati . Naša kuharica Urška Šobak je izbrala imeniten recept, pri katerem pa je pomembno, da so vse sestavine res kvalitetne in v pravem razmerju. Dodala je še recept za okusen veganski biftek, po katerem bodo z veseljem posegli tudi tisti, ki sicer prisegajo na meso.

Z vami v kuhinji Božična večerja: domača pašteta v pohorski bunki z jabolčnim pirejem, polnjenen piščanec in jurkina tortica

24.12.2022

V radijski kuhinji vam tokrat ponujamo nekaj idej, kaj letos pripraviti za božično večerjo, ki bo navdušila tudi največje gurmane. Naša kuharica Barbara je za božični večer izbrala nekaj predlogov za tople in hladne predjedi, za glavno jed in za sladico. Izbor je širok in pester, odvisen tudi od naših želja in spretnosti. V oddaji pa nam podrobno predstavlja recepte za domačo pašteto v pohorski bunki z jabolčnim pirejem, polnjenega celega piščanca in jurkino tortico.

Z vami v kuhinji Švedske mesne kroglice z brusnicami

17.12.2022

Prazniki se bližajo, zato smo v naši radijski kuhinji predstavili preproste ekonomične jedi za praznično mizo. Izvedeli boste kako na praznično mizo vključiti sezonsko zelenjavo in kako pripravili praznične brezalkoholne napitke. Za piko na i, pa še podroben recept za pripravo švedskih mesnih kroglic. Švedske mesne kroglice z brusnicami, za 4 osebe: 500 g mletega mesa 200 g namočenega belega kruha 1 sesekljana čebula 2 stroka sesekljanega česna Pimet, brinove jagode, peteršilj Sesekljan peteršilj Sol, poper 1 jajce maščoba Brusnična marmelada Kisla smetana Na maščobi posteklenimo čebulo in česen. Vse skupaj dodamo v posodo k mesu. Primešamo ožet kruh in razžvrkljano jajce. Vse skupaj dobro premešamo z začimbami in zelišči. Oblikujemo kot oreh velike kroglice, ki jih 15 minut pečemo v pečici segreti na 180°C. Pečene postrežemo s kislo smetano in brusnicami.

Z vami v kuhinji Ajdov krapec

08.12.2022

Ajda je nezahtevno, a hranilno bogato in zdravo žito. Ker ne vsebuje glutena, je zelo priljubljena pri ljudeh s celiakijo. V tokratnem receptu nam Urška Šobak pripravlja okusen ajdov krapec, kot so ga poznale naše babice in kot ga še zmeraj radi pripravljajo na Štajerskem in v Pomurju.

Z vami v kuhinji Piščančji ragu z gobami

30.11.2022

Radijsko kuhinjo smo namenili gobam. Izvedeli boste kakšne so posebosti kuhanja z gobami, kako hraniti gobe za ozimnico, katere začimbe se tradicionalno povezujejo z gobami in še podroben recept za pripravo piščančjega raguja z gobami.

Z vami v kuhinji Atomski štrudel ali zloženka za začetnike

16.11.2022

V naši radijski kuhinji je začelo dišati po prazničnih dobrotah, ko gospodinje postavijo na ogled svoje mojstrovine. Urška Šobak iz Kruhoteke in Zavoda za ohranjanje kulinarične dediščine nam bo predstavila recept za pripravo preproste zloženke za začetnike, ki jo imenujemo tudi atomski štrudelj.Preprosta, a okusna sladica, ki se je bodo z veseljem lotili tudi začetniki.

Z vami v kuhinji Jurkina torta

16.11.2022

Modra jurka je namizno grozdje, ki pa ga lahko imenitno vključimo tudi v pripravo okusnih sladic. Kuharica Barbara nam je za ta predpraznični čas pripravila recept za jurkino torto, ki zahteva sicer nekaj več spretnosti in sestavin, a je zato prav primeren dodatek slavnostnim obrokom.

Stran 1 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov