Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Dopoldan in pol • oddaje

Dopoldan in pol BosaZnova: Na festivalih nastopava, ker želiva, da ljudje spoznajo najino glasbo

08.08.2022

BosaZnova sta s skladbo 'Želje' nastopila na festivalu Melodije morja in sonca. Pesem govori o pričakovanjih in zahtevah partnerskega odnosa, o prilagajanju in sprejemanju drug drugega. Zmagovalko Pesmi in pol je predstavil Matjaž Romih. Foto: Goran Antley

Dopoldan in pol Zlati 50. Praznik terana in pršuta vabi na Kras

08.08.2022

S premiero filma En Kras en Praznik se je 8. julija začel jubilejni 50. Praznik terana in pršuta! 50 dogodkov ob 50. izvedbi najstarejšega praznika na Krasu bo povezalo skoraj dva meseca dogajanja, ki bo trajalo vse do konec avgusta. Vrhunec bo doživel med 12. in 14. avgustom s kronanjem nove kraljice terana, predstavitvijo najboljših teranov v spremljavi odličnih pršutov, Rockom na Krasu in tradicionalno nedeljsko povorko s ciljem na prireditvenem prostoru v Dutovljah. Dogodek je predstavil Borut Trunkl.

Dopoldan in pol Nasmeh otrok, ki prvič vidijo morje, je za nas prostovoljce neprecenljiv

06.08.2022

V Zdravilišču Rdečega križa Debeli rtič je v teh počitniških dneh živahno, saj je na oddihu tudi veliko skupin otrok. Za pester nabor aktivnosti skrbijo številni prostovoljci. Na leto jih zdravilišče potrebuje okrog 200, skupaj z vzgojitelji in varuhi, ki spremljajo otroke na zdravstvenih in socialnih letovanjih ter na samem zdraviliškem zdravljenju. Počitnice z otroki že več let preživljata na Debelem rtiču tudi mlada prostovoljca, ki ju je obiskala Tjaša Lotrič.

Dopoldan in pol Na kraškem požaru so me presenetili nasmehi in prijaznost ljudi

02.08.2022

Požar Kras 2022 je bil odmevna medijska zgodba, pričakovano, v domačih medijih. A po kraških cestah smo videli tudi ekipe tujih medijskih hiš: srbske, hrvaške, slovaške, italijanske. Mogoče manj pričakovano je, da požar zanima tudi češkega novinarja. Raya Baseleya je v Kostanjevici na Krasu spoznala Tjaša Škamperle.

Dopoldan in pol Pesem in pol: Tuki zdej (Eva Pavli)

01.08.2022

Eva Pavli je predstavila svojo aktualno skladbo 'Tuki in zdaj', ki je minuli petek postala Pesem in pol. Z njo se je pogovorila Anita Urbančič.

Dopoldan in pol Tudi dojenje je veščina, ki se je moramo naučiti

27.07.2022

V dvaindvajsetih krajih po Sloveniji bo ob svetovnem tednu dojenja, ki ga obeležujemo vsako leto prvi teden avgusta, potekal že 9. Festival Dojiva se, ki ga že od marca pripravljajo prostovoljke. Na dogodkih bodo družine lahko prevzele vodnik za nosečnost, dojenje in starševstvo Zaupam si 2022, ki na 150 straneh prinaša strokovne članke o porodu, dojenju, vzgoji, prehrani in zdravju. Vodniki bodo kasneje na voljo tudi v številnih porodnišnicah, otroških in šolskih ambulantah, ginekoloških ambulantah, pri patronažnih sestrah in na drugih lokacijah. Teden dojenja bodo zaznamovali tudi številni dogodki, ki bodo priložnost za druženje, pogovor in izmenjavo izkušenj med starši in bodočimi starši. V nekaterih krajih pripravljajo še pester spremljevalni program z različnimi gosti, predstavitvami pralnih plenic, nosilk in tkanih trakov, raznih pred in poporodnih vadb, na voljo bodo tudi delavnice za otroke.Letos bo festival na Primorskem potekal v Ajdovščini in Sežani. Več o tem nam je povedala Eva T. Barič.

Dopoldan in pol 10 let pevskega zbora Ajda iz Umaga

23.07.2022

Slovensko kulturno društvo Ajda iz Umaga je eno najmlajših slovenskih društev na Hrvaškem. Pred kratkim je praznovalo 11-o obletnico delovanja. Okroglo obletnico pa letos praznuje ženski pevski zbor, ki deluje v okviru društva. Pred desetimi leti so se pevke zbrale na prvi vaji, za 10-i rojstni dan pa so si podarile zgoščenko. Pesmi so v začetku tega tedna snemale v našem studiu Hendrix. Med snemanjem jih je »zmotila« Barbara Kampos.

Dopoldan in pol SRNA: nova aplikacija za spremljanje prostoživečih živali

21.07.2022

Z beleženjem opažanja redkih ali ogroženih kot tudi pogostih vrst lahko vsak od nas prispeva k izboljšanju poznavanja njihove razširjenosti in številčnosti, kar bo omogočalo raziskovalcem boljše ocenjevanje njihovih gostot ter splošno v kakšnem stanju so vrste. Pridobljeno znanje bo prispevalo tudi k izboljšanju varstva in upravljanja vrst oz. zagotovilo harmonično ravnovesje obstoja vrst. O tem s eje Boštjan Simčič pogovarjal z dr. Eleno Bužan, vodjo projekta in predstojnico Oddelka za biodiverziteto na UP Famnit.

Dopoldan in pol Največ težav povzročajo skloni in dvojina

20.07.2022

Za nekatere je poletje sinonim za potovanja, brezdelje ali upočasnjen ritem življenja, za druge čas za avanture in usvajanje novih znanj. To velja tudi za udeležence Poletnih tečajev slovenskega jezika na Fakulteti za humanistične študije UP, ki v Kopru potekajo že 29-ič. Na obisk je šla Mateja Rolih Maglica.

Dopoldan in pol Pred stotimi leti se je rodila Neva Lukeš

19.07.2022

Danes mineva natanko 100 let rojstva naše nekdanje sodelavke Neve Lukeš. Bila je novinarka Primorskega dnevnika in dopisnica Radia Koper iz Trsta. Rodila se je 19. julija 1922 v Mariboru, kamor sta njena starša emigrirala pred grožnjami fašistične Italije. Med drugo svetovno vojno se je preselila v Trst, kjer je ostala skoraj do svoje smrti leta 2011. Verjetno se je starejši poslušalci še spomnite, s svojim magnetofonom je obiskovala skoraj vse pomembnejše dogodke na Tržaškem, Goriškem in v Benečiji. Od leta 1955 je dobrih 30 let na naših frekvencah vodila oddajo Sosednji kraji in ljudje, v katero je vključevala bogato dogajanje v zamejstvu. Leta 1997 je pri koprski založbi Fontana izšla njena knjiga Delčki našega vsakdana. V našem bogatem radijskem arhivu smo poiskali oddajo iz leta 1979, ko je Neva Lukeš za svoje uspešno delo prejela najvišje slovensko novinarsko priznanje - Tomšičevo nagrado.

Dopoldan in pol Šrilanka: skokovita inflacija, prekinitve elektrike, kaos v prometu

14.07.2022

Šrilanka je od sredine aprila, ko ni mogla poravnati 51 milijard dolarjev zunanjega dolga, plačilno nesposobna, zaradi hudega pomanjkanja tujih valut pa trgovci ne morejo uvoziti nujnih življenjskih potrebščin. Državo, njeno zgodovino, kulturo in ljudi zelo podrobno poznata zakonca Mitja in Tatjana Butul, ki sta tam spletla tesne poslovne in prijateljske vezi in jo obiščeta vsako leto. Prvič sta bila tam po državljanski vojni in od takrat je šel razvoj samo navzgor. Potem pa se je pred tremi, štirimi leti ustavilo. Začutila sta prve spremembe. Po terorističnih napadih na cerkve in hotele je nato sledila še koronska kriza. Življenje se je zdaj tam obrnilo na glavo. O dogajanju na Šrilanki se je z zakoncema Butul pogovarjala Mojca Klarič.

Dopoldan in pol Miha Lobnik: Diskriminacija ves čas spreminja svoj obraz

12.07.2022

Diskriminacija ves čas spreminja svoj obraz, je kot nekakšna ameba. Zato jo moramo znati prepoznati, da jo sploh lahko omejujemo in preprečujemo, izpostavlja Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik. V zadnjem desetletju glede tega v naši družbi zaznava napredek. Več je ljudi, ki prepoznajo nedovoljene oblike diskriminacije. Leta 2018 denimo, je obravnaval sto primerov, lani že več kot 400. Tudi pri preprečevanju diskriminacije je naša država sprejela več pomembnih sistemskih odločitev. Velik odziv javnosti je doživela odločitev Ustavnega sodišča iz prejšnjega tedna, ki je tudi istospolnim parom omogočila poroko in posvojitev otrok. A so delavci v več podjetjih zdaj zadovoljni tudi zaradi odločitve glede božičnice, dodaja Lobnik. Pred mikrofon ga je povabila Lea Širok.

Stran 1 od 98
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov