Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Orkestralni jazz • oddaje

Orkestralni jazz Alex Sipiagin - intervju

17.05.2023

Pred koncertom v Stari elektrarni smo se pogovarjali s trobentačem, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najpomembnejših jazzistov na sodobni jazzovski sceni.

Orkestralni jazz Jimmy Smith - Hoochie Cooche Man

09.05.2023

Električne orgle so uporabljali že Fats Waller, Count Basie in Wild Bill Davis. Vendar so prav Smithove virtuozne improvizacije pripomogle k popularizaciji Hammond B-orgel, tako v jazzu kot tudi bluesu.

Orkestralni jazz Rituals - Chris Potter

10.01.2023

Prvi del plošče je poklon Igorju Stravinskemu in njegovi skladbi Pomladno obredje, ki je nastala leta 1913.

Orkestralni jazz Jože Privšek

03.01.2023

Velikan slovenskega jazza in zabavne glasbe. Več kot tri desetletja je vodil Big Band RTV Slovenija in ga popeljal v najvišji kvalitetni razred. Med študijem v Bostonu je dobival mamljive ponudbe, tudi iz Hollywooda, vendar se je odločil, da bo svoje znanje prinesel v domovino.

Orkestralni jazz Sergio Mendez & Bossa Rio

27.12.2022

Ela é carioca (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) O amor em paz (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) Coisa nº 2 (Moacyr Santos) Desafinado (Newton Mendonça, Tom Jobim) Primitivo (Sergio Mendes) Nanã (Moacyr Santos) Corcovado (Tom Jobim) Nôa... Nôa... (Sergio Mendes) Garota de Ipanema (Tom Jobim, Vinicius de Moraes) Neurótico (Meirelles)

Orkestralni jazz Stan Kenton - A Merry Christmas

20.12.2022

Pri sami izdelavi plošče so naredili napako in luknja na sredini ni bila narejena natančno. Radijske postaje izdelka enostavno niso mogle vrteti in tako so delo poznali takorekoč samo redki izbranci.

Orkestralni jazz Quincy Jones Big Band - Live In Zürich

13.12.2022

Legendarni Quincy Jones deluje več kot sedem desetletij. V tem času je bil kar 79 krat predlagan za nagrado Grammy, od tega jih je 27 tudi dobil. Je prvi Afroameričan, ki je bil predlagan za nagrado Grammy v kategoriji najboljša skladba in potem še dvakrat v kategoriji najboljša filmska glasba. Je tudi prvi Afroameričan, ki je bil glasbeni vodja ceremonije podelitev nagrad Grammy.

Orkestralni jazz Ronnie Cuber - In memoriam

06.12.2022

Eden največjih bariton saksofonistov v zgodovina jazza je sklenil svojo bogato življenjsko pot. Igral je z največjimi. Med njimi so bili Woody Herman, Maynard Ferguson, Lee Konitz, Patti Austin, George Benson, Horace Silver, Dr. John, Eddie Palmieri, Randy Brecker in drugi.

Orkestralni jazz Štěpánka Balcarová

22.11.2022

Trobentačica, komponistka in dirigentka Štěpánka Balcarová se ta teden mudi v Ljubljani kot gostja Big banda RTV Slovenija. Pod njenim vodstvom bodo izvedli koncert v ljubljanskem Siti Teatru v petek, 25. novembra ob 20. uri. Na programu bo nekaj njenih skladb, kot tudi skladbe, nagrajene na lanskoletnem evropskem tekmovanju za najboljšo jazzovsko kompozicijo.

Orkestralni jazz Gil Evans - Great Jazz Standards

25.10.2022

Evans je bil pianist, aranžer, komponist in vodja orkestra ter eden najbolj eminentnih jazzovskih glasbenikov, ki je v svojem ustvarjanju združeval različne glasbene zvrsti. Na plošči Great Jazz Standards sodelujejo nekateri eminentni solisti, kot so Johnny Coles, Steve Lacy, Curtis Fuller, Jimmy Cleveland, Budd Johnson, Ray Crawford, and Elvin Jones.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov