Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov • oddaje

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov S.O.S. Kvintet

25.02.2021

Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

25.02.2021

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem. Po mesecu dni premora se znova vračajo živi četrtkovi večeri z izbranimi narodnozabavnimi zasedbami. Tokrat gostimo S.O.S. kvintet, ki si je pred kratkim na Festivalu slovenska polka in valček s polko Narišem sonce avtorjev Andreja Gorenjaka (glasba), Vere Šolinc (besedilo) in Luke Korfa (priredba) priigral drugo mesto med polkami.

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov mi in napevov

11.02.2021

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem. Vsako leto pride samo enkrat, a zagotovo - pustni čas! O najbolj norčavem času je v glasbenem arhivu Radia Slovenija veliko skladb, ki jih poslušate v tej oddaji. Pojejo in igrajo jih: Frajkinclarji; Katica Jakšič; Jože Galič v duetu z Mirom Klincem, Franc Košir in ansambli: Toneta Kmetca, Franca Miheliča, Janeza Goršiča, Dobri znanci; Melos, Slovenija, Maksa Kumra, Tonija Verderberja, Avsenik, Lojzeeta Slaka, Franca Žerdonerja, Štirje Kovači, Ptujski instrumentalni ansambel s pevci in ansambel Slovenski kvintet.

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov mi in napevov

28.01.2021

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem. Januarja, natančneje, 9., je slavila častitljiv jubilej ena naših najbolj prepoznavnih pevk Stanka Kovačič. V tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov poslušamo njeno zgodbo, ki nam jo je razkrila pred štirimi leti, z oddajo pa se ji ob 80. obletnici za vse lepe pesmi iz srca zahvaljujemo in ji želimo vse najboljše.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov