Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Euranet Plus - Eurofokus • oddaje

Euranet Plus - Eurofokus Pri odzivanju na nasilje v družini je pomembno usklajeno sodelovanje

22.09.2021

Raziskovalci Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru se že nekaj let aktivno ukvarjajo s problemom nasilja v družini, v projektu Improdova pa so iskali in našli načine za boljši odziv prvih posredovalcev na njegove hujše oblike. Sara Zmrzlak je izvedela, da je ključ do uspeha pri tem sodelovanje.

Euranet Plus - Eurofokus V govoru o stanju v uniji Von der Leynova izpostavila odpornost na pandemije, digitalno suverenost in obrambno avtonomijo EU

18.09.2021

Septembrsko plenarno zasedanje Evropskega parlamenta je tradicionalno v znamenju govora predsednice oziroma predsednika Evropske komisije o stanju v uniji. V svojem drugem govoru je Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen v sredo izpostavila glavne dosežke preteklega leta in opredelila prednostne naloge v prihodnjem letu.

Euranet Plus - Eurofokus Turizem 4.0 kot digitalni odziv na potrebe razvoja turizma v EU in po svetu

16.09.2021

Iniciativa Turizem 4.0 je zaživela v sklopu projekta Turizem 4.0, doslej največjega raziskovalno-razvojnega projekta v zgodovini Slovenije posvečenega turizmu. Od leta 2018, ko se je projekt pričel izvajati, pa do danes se je razvilo več prebojnih inovacij, ki slovenskemu turizmu omogočajo učinkovito digitalno transformacijo. Več v prispevku Euranet Plus, ki ga je pripravil Borut Kampuš.

Euranet Plus - Eurofokus Pasivna plavajoča sonda, ki bo aktivno zbirala podatke o okolju

15.09.2021

Več generacij študentov Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru razvija pasivno plavajočo sondo, ki bo s pomočjo številnih senzorjev in umetne inteligence zbirala okoljske podatke. Katere podatke bodo zbirali in kdaj bo prosto plavala v morju, v prispevku Sare Zmrzlak.

Euranet Plus - Eurofokus Je Evropska unija pripravljena na nov priliv afganistanskih beguncev?

11.09.2021

Po izkušnjah Evrope v času sirske begunske krize leta 2015 ni čudno, da sta bila Afganistan in migracije visoko na dnevnem redu ministrskega srečanja za pravosodje in notranje zadeve v Bruslju. Vendar pa za razliko od Kanade, ZDA ali Združenega kraljestva, Evropska unija še vedno ni dala jasne izjave glede števila afganistanskih beguncev, ki bi jih lahko sprejele njene države članice. Več v prispevku Nataše Godec.

Euranet Plus - Eurofokus Razstava [Tunel 29] se v okviru Slovenskega predsedstva svetu EU predstavlja na milanskem tednu oblikovanja

09.09.2021

Pred nekaj meseci je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU. Eden izmed promocijskih dogodkov, ki bodo potekali v okviru tega je razstava [Tunel 29] - Oblikovanje za postapokaliptičen svet, ki je na ogled od 5. do 10. septembra na letošnjem Milano Design Week-u .

Euranet Plus - Eurofokus Pri znanosti je najpomembnejše, da prihaja raziskovanje iz srca

08.09.2021

Znanstvene raziskovalke in inženirke stopajo iz sence, pa čeprav je po raziskavi She Figures iz leta 2018 med raziskovalci v Evropski uniji še vedno le tretjina žensk. Na Univerzi v Mariboru je razmerje v zastopanosti spolov boljše. Zakaj je tako in s kakšnimi težavami se srečujejo raziskovalke, v prispevku Sare Zmrzlak.

Euranet Plus - Eurofokus Jedan, one, eins, uno

04.09.2021

Pred dnevi se je končal letošnji Blejski strateški forum, kjer so se zgodile nove razprave o aktualnih problemih v EU in svetu. Izpostavljena je bila predvsem potreba po sodelovanju. Prispevek je pripravil Borut Kampuš.

Euranet Plus - Eurofokus Evropska noč raziskovalcev bo ponovno pokazala, da nič ni nemogoče

01.09.2021

Univerza v Mariboru bo konec septembra sklenila projekt Evropska noč raziskovalcev 2021: Znanost za vse oziroma zate. Dogodki tudi letos potekajo s partnerji v Novi Gorici in na Primorskem, v Mariboru pa bo projekt doživel epilog v nakupovalnem središču Europark. Prispevek je pripravila Sara Zmrzlak.

Euranet Plus - Eurofokus #EuranetPlusSummit2021

26.06.2021

V okviru projekta Euranet Plus je ta teden potekal spletni vrh z izvršnim podpredsednikom EU komisije Fransom Timmermansom. Tema srečanja: Kako je lahko Evropski zeleni dogovor uspešen (za vse)? Vprašanja smo mu zastavili tudi mi, kot slovenski partner projekta v imenu RTV Slovenija. Prispevek je pripravila Lidija Petković.

Euranet Plus - Eurofokus Aktivni očetje v akciji s pomočjo evropskih sredstev

23.06.2021

Projekt Očka v akciji sledi evropski direktivi, v kateri se želi povečati delež žensk na trgu dela in povečati delež moških, ki izrabijo dopust iz družinskih razlogov. Več v prispevku Euranet Special 2, ki ga je pripravil Borut Kampuš.

Euranet Plus - Eurofokus Mladi so vse manj tolerantni do sovražnega govora

23.06.2021

Mladi Evropejci iz nekaj evropskih držav so lansko pomlad združili moči v projektu Brave New You – Reloaded in se podali v skupni boj proti sovražnemu govoru in za več sodelovanja skupnosti mladih, ki doživljajo diskriminacijo in izključevanje. Projekt naj bi več sto mladih opremil s sposobnostjo kritičnega mišljenja in jih tudi digitalno opismenil. Prirpravila Sara Zmrzlak.

Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov