Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Oddaljeni zvočni svetovi • oddaje

Oddaljeni zvočni svetovi Monpa, Indija

16.01.2021

Samostan Tavang Gompa v indijski državi Arunačal Pradeš je prostor, kjer se izvajajo skoraj vsi obredi ločine tibetanskega budizma Monpa. Čeprav je zvočni okvir obrednega zvoka znotraj tibetanskega budizma soroden, pa so opazne tudi razlike med obredi posameznih ločin. Tokrat bomo slišali odlomke nekaterih obredov, kot jih na osnovi izročila praktično nespremenjene izvajajo danes … Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.

Oddaljeni zvočni svetovi Kajova, ZDA

09.01.2021

Tokrat bomo v Oddaljenih zvočnih svetovih slišali plesne pesmi severnoameriških staroselcev Kajova; tudi nekaj bojnih pesmi, saj so bili znani kot bojevito ljudstvo. Posnetki so iz šestdesetih let. Večina pesmi repertoarja bobnarjev, kot pravijo izvajalcem, je starejših, nekatere pa nastajajo tudi v novejšem času. Tiste pesmi, ki jih pojejo na večjih srečanjih, največkrat nimajo besedila, pripovedne pesmi so pretežno del zasebnega in intimnega sveta, ki ni namenjen javnosti … Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.

Oddaljeni zvočni svetovi Nov krog

02.01.2021

Prvo oddajo v letu bo napolnila glasba z različnih delov sveta. Za uvod, razmislek, pa tudi užitek v prepletu raznovrstnih kultur … Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.

Oddaljeni zvočni svetovi Naš oddaljeni zvočni svet

26.12.2020

Tokrat se bomo posvetili kar svojemu lastnemu izročilu in slišali nekaj primerov, ki nazorno kažejo, kako se spreminja svet in mi z njim, tako pa tudi naš odnos do nas samih, lastne preteklosti in izročila. Slišali bomo predvsem primere, ki imajo v sebi pečat nekdanjega dojemanja sveta in življenja … Oddajo je pripravil Tomaž Rauch.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov