Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobotni koncert • oddaje

Sobotni koncert Klarinetist Julian Bliss in pianist James Baillieu v Londonu

16.01.2021

V oddaji Sobotni koncert smo za vas tokrat pripravili posnetke s koncerta britanskega klarinetista Juliana Blissa in južnoafriškega pianista Jamesa Baillieuja, ki sta sedmega oktobra lani nastopila v dvorani Wigmore v Londonu. Glasbenika sta tam izvedla Solo de concours Andréja Messagerja, Prvo rapsodijo za klarinet in klavir Clauda Debussyja in dve deli Johannesa Brahmsa: Štiri resne pesmi, op. 121, ki so zazvenele v Blissovi transkripciji za klarinet in klavir ter Sonato za klarinet in klavir št. 1 v f-molu, op. 120.

Sobotni koncert Pavel Kolesnikov in Samson Tsoy v Londonu

09.01.2021

Oddaja Sobotni koncert bo tokrat v znamenju klavirske glasbe Johannesa Brahmsa, Franza Schuberta in Ludwiga van Beethovna. Predvajali bomo posnetke z recitala v Rusiji rojenih in v Angliji prebivajočih pianistov Pavla Kolesnikova in Samsona Tsoya, ki sta 5. junija lani nastopila v dvorani Wigmore v Londonu. Glasbenika sta najprej izvedla izbor sedmih valčkov za klavir štiriročno Johannesa Brahmsa. Samson Tsoy je potem zaigral Impromptu št. 2 v As-duru, D. 935 Franza Schuberta, sledilo je Osem variacij za klavir štiriročno na temo grofa Waldsteina v C-duru Ludwiga van Beethovna, pred sklepno točko njunega recitala – Schubertovo mojstrsko Fantazijo v f-molu za klavir štiriročno, D. 940, pa je Kolesnikov predstavil še izbor šestih valčkov, ländlerjev in nemških plesov Franza Schuberta.

Sobotni koncert Kvarteta Mandelring in Minetti v avstrijskem Hohenemsu

02.01.2021

V oddaji Sobotni koncert bomo predvajali posnetke s koncerta kvartetov Mandelring in Minetti, ki sta prvega maja leta 2019 nastopila v dvorani Markusa Sittikusa v avstrijskem Hohenemsu. Koncertni večer je bil del tamkajšnjega festivala Schubertiade. Najprej boste slišali Schubertov Godalni kvartet št. 7 v D-duru, D. 94 v izvedbi članov kvarteta Mandelring, pozneje pa bomo predvajali še Mendelssohnov znameniti Oktet za godala v Es-duru, op. 20.

Sobotni koncert Trio Seraphim izvaja glasbo za božični čas

26.12.2020

Oddajo Sobotni koncert tokrat namenjamo glasbi za božični čas v izvedbi Tria Seraphim. Predvajali bomo namreč posnetke s sklepnega, petega koncerta lanskega cikla SiBrass. V dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji so 22. decembra lani nastopili sopranistka Marta Močnik Pirc, trobentač Jure Gradišnik in organist Klemen Karlin. Trije glasbeniki, sicer kolegi pri pedagoškem delu v Glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani, so Trio Seraphim ustanovili leta 2006. Najraje izvajajo baročno glasbo, posebno ljubezen pa gojijo tudi do slovenske glasbene ustvarjalnosti in načrtno spodbujajo nastanek novih del za svojo zasedbo. Spored lanskega decembrskega koncerta je bil tako skoraj v celoti namenjen slovenskim ustvarjalcem Ivanu Florjancu, Damijanu Močniku in Petru Kopaču, poleg njihovih pa so glasbeniki izvedli še tri krajša dela Henryja Purcella in Johanna Sebastiana Bacha. Zaradi omejene dolžine današnje oddaje žal ne bomo predvajali vseh del, ki so jih glasbeniki na omenjenem koncertu izvedli, boste pa lahko v naslednji uri slišali jagodni izbor z božično tematiko prežetih del, med katerimi so tudi tri krstne izvedbe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov