Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

190 oddaj

190 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


05.07.2020

Zoran Dragić o naslovu španskega prvaka

V začetku tedna se je v Španiji končalo košarkarsko državno prvenstvo. Naslov za sezono 2019/20 je osvojila Baskonija iz Vitorije, ki je v finalni tekmi premagala Barcelono. Za Baskonijo je v drugem delu sezone igral tudi Zoran Dragić, z njim pa se je po osvojitvi naslova pogovarjal Matej Hrastar.

8 min 36 s

22.06.2020

Val kolesari, 4. del: S posebneži v kolopark

V četrti, zadnji junijski oddaji Val kolesari smo bili v ljubljanskih Fužinah v koloparku, kjer smo preizkusili več vrst koles.

11 min 9 s

21.06.2020

Primož Roglič do državnega naslova

Državni prvak v cestni driki kolesarjev je Primož Roglič. V cilj na Ambrož pod Krvavcem je pripeljal pred drugim Tadejem Pogačarjem in tretjim Matejem Mohoričem. Vsi trije glavni akterji v izjavah po dirki.

6 min 12 s

21.06.2020

Milko Djurovski - Ko nam je žoga padla na glavo

328 klubskih nastopov, 158 golov. A mnogi menijo, da bi bila lahko njegova statistika še bolj polna. Makedonec, ki je v prvi polovici devedesetih zavil tudi na slovenska igrišča in pri nas živi tudi dandanes, je poznan predvsem tistim, ki se še spominjajo časov nogometnega prvenstva Jugoslavije. Bil je namreč eden od njegovih zadnjih zvezdnikov. V prispevku več o zvezdniku in dokumentarnem filmu, ki so mu ga avtorji posvetili pred dvajsetimi leti.

8 min 46 s

16.06.2020

Soigralci o Branetu Oblaku

Edinstveni Brane Oblak je uradno izbran za najboljšega nogometaša prvih 50 let nogometa na slovenskem. O njem so govorili njegovi nekdanji soigralci pri Bayernu, Schalkeju in Hajduku. Karl Heinz Rummenigge, Klaus Fischer in Dražen Mužinič in Ivica Buljan.

2 min 41 s

16.06.2020

Rudi Zavrl obuja spomine v Jakopičevem parku

V Jakopičevem parku smo se sprehajali z Rudijem Zavrlom, s katerim smo obujali spomine na začetke nogometa v Sloveniji.

10 min 28 s

16.06.2020

Mile Ačimovič se spominja uvrstitve na Euro 2000

20 let po nogometni pravljici smo bili na kultnem stadionu za Bežigradom, kjer smo se pogovarjali z akterjem gola, ki je Slovenijo najbolj približal Euru 2000.

15 min 11 s

16.06.2020

Navijač Valter obuja spomine na Euro 2000

20 let po uvrstitvi na Euro 2000 je spomine, kako je bilo potovati v Amsterdam z nami delil navijač Valter iz Ajdovščine.

2 min 39 s

15.06.2020

Zlatko Zahovič ob 20. obletnici uvrstitve na EURO 2000

Dvajset let pozneje smo se z nekdanjo desetico reprezentance in še vedno najboljšim strelcem izbrane vrste spomnili nastopa na evropskem prvenstvu in še posebej spektakularnega dvoboja v Charleroiju.

14 min 7 s

14.06.2020

"Privilegij je imeti takšne navijače"

Nogometno Prekmurje se bo čez deset dni na Brdu pri Kranju predstavilo z obema pokalnima finalistoma, strast do te igre in svojega kluba pa so navijači soboške Mure dokazali v preteklih dneh. Za dvoboj s sežanskim Taborom, odigran pred praznimi tribunami, so se namreč množično odzvali pozivu "Küpi karto!" in kupili kar 10.000 spominskih vstopnic, s čimer so več kot dvakratno presegli trenutno kapaciteto stadiona Fazanerija.

6 min 9 s

07.06.2020

Slovensko kolesarstvo nista le Roglič in Pogačar

Športne zanimivosti in odmevi

11 min 7 s

07.06.2020

Večjega balzama za formulo ena, kot je bil ta virus, ne bi moglo biti

Športne zanimivosti in odmevi

20 min 4 s

31.05.2020

VAR v Sloveniji predvidoma 2021

Film Les Arbitres, torej Sodniki, z angleškim prevodom Kill The Referee, smo postavili v središče današnjega filmskega kotička v nedeljskem športnem popoldnevu, ob tej priložnosti pa smo se pogovarjali z enim od dveh Slovencev, ki sta bila neposredno udeležena v filmu. Eden je Damir Skomina, ki se je od tedaj razvil v enega najbolj čislanih evropskih sodnikov, drugi pa je Vlado Šajn. Šajn je bil takrat v vrhu sodniške organizacije evropske zveze, še vedno pa je šef slovenskih nogometnih sodnikov. Luka Petrič se je z njim pogovarjal o tem, kako so se na film odzvali sodniki, ali pri evropski oz. slovenski zvezi razmišljajo o tem, da bi sodnike približali javnosti in tudi o tem, kdaj bo video pomočnik, torej VAR, uveden v Sloveniji.

19 min 32 s

31.05.2020

Mauro Camoranesi spet na svojem delovnem mestu

Treninge sežanskega nogometnega prvoligaša šele od minulega tedna vodi glavni strateg Mauro Camoranesi. Epidemija ga je namreč dlje časa zadržala v Argentini, kjer živi z družino. Precej diplomatskih aktivnosti in spretnosti je bilo potrebnih, da je vendarle sedel na letalo in preko Rima in Trsta pripotoval v Sežano. Ekipo Tabora je vodil na včerajšnji generalki pred uvodno tekmo nadaljevanja sezone, ko v goste prihaja Olimpija. Preizkus ni uspel, saj je bil Koper boljši kar s 5:1 in zato je bil Mauro, ki ga je pred mikrofon povabil Sandi Škvarč, malce bolj redkobeseden.

3 min 10 s

31.05.2020

Momir Jelovac: "Šele, ko bodo tribune polne in pubi odprti, bo to pravi angleški nogomet."

Za zdaj že uveljavljen pogovor z novinarskim kolegom v tujini smo danes poklicali v London. Momir Jelovac je v Londonu živeči svobodni novinar, ki trenutno dela predvsem za televizijsko postajo Al Jazeera, veliko pa je v svoji karieri delal tudi za druge medije, med drugim BBC. Pokriva nogomet, tenis in druge v Angliji priljubljene športe, pa tudi tiste, ki so našemu prostoru bližji, kot denimo alpsko smučanje. Predvsem o bližajočem se nadaljevanju angleškega nogometnega prvenstva se je z njim po telefonski zvezi pogovarjal Igor Tominec.

15 min 1 s

24.05.2020

V Tivoli po nogometne spomine

Nogometna zveza Slovenije letos praznuje 100. obletnico delovanja, nogomet pa ima na slovenskih tleh še nekoliko daljšo tradicijo. V sklopu praznovanj je zveza sredi maja v Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem parku Tivoli na ogled postavila fotografsko razstavo, ki v osemdesetih utrinkih predstavi dobro stoletje nogometa v naših krajih. Radijsko razglednico nogometno obarvane galerije na prostem – razstava bo na ogled do sredine avgusta – smo pripravili ob pogovoru s kuratorko razstave Barbaro Čeferin in novinarjem Igorjem E. Bergantom.

9 min 58 s

24.05.2020

Klemen Mohorič je postal trener olimpijskega in svetovnega prvaka

V naslednjih minutah vas vabimo k poslušanju pogovora z enim najbolje plačanih slovenskih trenerjev. Verjetno vas ni veliko, ki ste takoj pomislili na to, da ta oseba prihaja s hokeja na ledu, morda še manj na to, da govorimo o trenerju hokejskih vratarjev. A zdaj je marsikomu že jasno, sploh če je v mesecu maju spremljal hokejske novice, da govorimo o Klemenu Mohoriču, sicer tudi reprezentančnemu trenerju vratarjev, konec minulega meseca pa je podpisal zelo donosno pogodbo z dvakratnim prvakom lige KHL, Metalurgom iz Magnitogorska. Priznava, da je že med igralsko kariero, kjer je največji pečat sicer rojeni Gorenjec pustil v Ljubljani, razmišljal o življenju po karieri. Sprva je prodajal hokejske palice, nato je bil nekaj časa agent, a hitro je ugotovil, da to ni zanj. Igralsko kariero je zaključil leta 2008, tri leta kasneje je začel s službo na Jesenicah, ki pa ni trajala dolgo. Kmalu se je namreč preselil v ligo KHL, kot opisuje tudi na začetku tega pogovora.

18 min 25 s

24.05.2020

Chuck Cooperstein, novinar ESPN

V ZDA je kar nekaj najmočnejših lig na svetu: v košarki, hokeju, baseballu in ameriškem nogometu. V tej državi je tudi največ okuženih z novim koronavirusom, več kot milijon in pol ljudi, umrlo jih je skoraj 100.000. V ZDA so prekinjena vsa tekmovanja. Na nadaljevanje NBA lige čakajo tudi Slovenci Goran Dragič, Luka Dončič ter Vlatko Čančar. V Dallas smo poklicali novinarja ESPN, Chucka Coopersteina in ga povprašali, kaj se obeta v ameriških profesionalnih ligah.

12 min 4 s

21.05.2020

S športom proti virusu

Kako lahko dobro pripravljen posameznik prispeva svoj delež k bolj zdravi družbi? Pogovarjali smo se z zdravniki in kineziologi, poskušali razumeti, zakaj fitnes centri pri nas še niso odprti, dotaknili smo se tudi sporazuma, ki sta ga pretekli konec tedna podpisala Mednarodni olimpijski komiteje in Svetovna zdravstvena organizacija.

12 min 27 s

17.05.2020

Cepelin S02E01: Ekskluzivni pogovor z Nikolo Karabatičem

Nikola Karabatič je prvi rokometaš, ki se mu je uspelo v šestdeset milijonski Franciji res prebiti med največje športne zvezdnike. Ob naslovih evropskih, svetovnih in olimpijskih pravakov so Francozi postopoma rokometu namenjali vse več pozornosti, Karabatič pa je bil kot vodja reprezentance, ki so jo poimenovali Les Experts (strokovnjaki), v ospredju. Podpisoval je pogodbe z osebnimi pokrovitelji, igral za največje klube in praviloma tudi zmagoval. Ta teden nam ga je uspelo zvabiti pred mikrofon Vala 202.

27 min 3 s

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov