Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Izbira službe je za mnoge velik izziv.

02.05.2023

Ko je čas za izbiro službe, je to za mnoge velik izziv. In ko tako iščejo ali vse prepogosto čakajo na pravo stvar, jim lahko prave priložnosti uidejo, namesto priložnosti pa vidijo le težave.


Aktualno na Radiu Maribor

1474 epizod


Prisluhnite zanimivim dnevnim vsebinam, ki smo jih pripravili na Radiu Maribor.

Izbira službe je za mnoge velik izziv.

02.05.2023

Ko je čas za izbiro službe, je to za mnoge velik izziv. In ko tako iščejo ali vse prepogosto čakajo na pravo stvar, jim lahko prave priložnosti uidejo, namesto priložnosti pa vidijo le težave.


18.04.2024

Podjetna pozitiva: Dušan Fidler, MIZARSTVO FIDLER

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata izjavo Dušana Fidlerja iz Mizarstva Fidler.


17.04.2024

Otrok te najde, najstnik se zapre

Smo v Evropskem tednu mladih, ki ga Evropska komisija pripravlja vsaki dve leti. Namen je spodbuditi aktivno državljanstvo mladih po vsej Evropi in širše. Obenem je pogovor o izzivih v življenju mladih in o izzivih, ki mladi pomenijo za odrasle, vedno primeren in potreben. Veliko je namreč stisk in Center interesnih dejavnosti Ptuj, ki je po novem del Javnega zavoda za mladino, šport in turizem, je pripravil izobraževanje za svetovalne pogovore z mladimi v stiskah in z različnimi oblikami tveganega vedenja. Že leta 2021 je vzpostavil projekt Insta po#moč za mlade med 12. in 29. letom, v njem svetujejo mlade magistrice psihologije, dogodki kot je bil sobotni, pa jim pomagajo nadgrajevati znanje. Izobraževanje je vodil psiholog Matic Munc, ki posebej izpostavlja pomen neformalne mreže pomoči mladim.


15.04.2024

Tradicija in želja po spremembah v romski skupnosti v Mariboru

Osmega aprila smo zaznamovali svetovni dan Romov; ta dan so izbrali na prvem svetovnem kongresu Romov leta 1971 v Londonu. Etnična kupina Romov se je iz severozahodnih pokrajin Indije po Evropi in tudi izven nje razselila pred več stoletji. V Sloveniji živi okoli deset tisoč pripadnikov romske skupnosti, v Mariboru približno tri tisoč petsto. Tam več kot četrt stoletja deluje romsko društvo Romano pralipe, svež veter pa prihaja z novoustanovljenim društvom Sprememba takoj; mlajši Romi so namreč prepričani, da do sprememb v kakovosti življenja v njihovi skupnosti prihaja prepočasi. Rom v slovenščini pomeni človek, in v prvi vrsti je prav to, ne glede na razlike v mentaliteti, navadah in kulturi.


11.04.2024

Podjetna pozitiva: Aljaž Brodnjak, UNICUS

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata izjavo Aljaža Brodnjaka, UNICUS.


05.04.2024

Z manj trpljenja in enako okusa?

Prvo pleskavico za burger iz izvornih celic, ki je zrasla v evropskih laboratorijih, smo spoznali že pred enajstimi leti. Raziskave na tem področju potekajo, ponekod so izdelki iz laboratorijskega mesa tudi dovoljeni in dostopni, evropska zakonodaja pa jih za zdaj opredeljuje kot tako imenovano nedovoljeno novo živilo; nima še namreč zgodovine varne uporabe in tudi še ni odobreno, zato se ga ne sme dati na trg. Evropska agencija za varnost hrane je na zahtevo Evropske Komisije v postopku revidiranja smernic o novih živilih - da bi uvedla najsodobnejše zahteve za oceno varnosti in hranilne vrednosti živil, pridelanih v laboratoriju, medtem pa je v Ajdovščini v začetku leta začelo delovati podjetje Tech4Meat, ki bo razvijalo in proizvajalo meso iz izvornih celic. S pomočjo dr. Boštjana Viharja z Univerze v Mariboru smo povezali razmisleke in pomisleke.


04.04.2024

Podjetna pozitiva: Matjaž Fingušt, FIBKOMERC SOK, d.o.o.

Četrtkovo jutro, vsak teden, prinaša novo Podjetno pozitivno izjavo. Tokrat nam jo je zaupal Matjaž Fingušt iz podjetja FIBKOMERC SOK, d.o.o.


28.03.2024

Podjetna pozitiva: Blaž Črnič, fotografiranje

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata izjavo fotografa, Blaža Črniča.


21.03.2024

Podjetna pozitiva: Skupina Emperata d.o.o.

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata Boštjana Satlerja in Skupino Emperata d.o.o.


20.03.2024

Naslednji dve minuti sta ključni, pravi pisateljica in kmetovalka Nataša Kramberger

Nataša Kramberger je v Mariboru premierno predstavila svojo novo knjigo z naslovom Po vsej sili živ. 33-letna je prevzela majhno kmetijo v Jurovskem dolu, na kateri že osmo sezono preizkuša svojo vzdržljivost in potrpežljivost, literarni večer pa je imel naslov Namesto kmečkega štrajka: književnost. Avtorica začne pripoved s padcem dveh zdravih srednje starih dreves zaradi suše. Dogodek je le eden izmed pokazateljev učinkov podnebnih sprememb, ki jih opažamo vsi, še posebej in neposredno pa prizadenejo kmete. Knjiga je neke vrste nadaljevanje romana Primerljivi hektarji, tudi v novem besedilu pa vihti zastavo za vrednote kot so sobivanje, zmernost, znanje, medsebojno učenje in spoštovanje.


15.03.2024

Aktualno regionalno 15.03.2024

Prisluhnite zanimivim dnevnim vsebinam, ki smo jih pripravili na Radiu Maribor.


15.03.2024

Dediščina Evropske prestolnice kulture

Le še slabo leto loči Novo Gorico od uvodne slovesnosti Evropske prestolnice kulture, ki bo to mesto in italijansko Gorico kulturno povezovala leta 2025. Pred 12-imi leti je ta največji kulturni dogodek povezal Maribor s pridruženimi mesti – Slovenj Gradcem, Ptujem, Velenjem, Mursko Soboto in Novim mestom. Ali je v Mariboru še vedno esenca Evropske prestolnice kulture? Je EPK spodbudil drugačen odnos do umetnosti? In kaj je ostalo od projekta, ko so ugasnile reflektorske luči? Odgovore smo poiskali z nekdanjo direktorico Zavoda Evropska prestolnica kulture in nekdanjo članico Evropskih komisij za pripravo in nadzor izvedbe EPK z dvema zaporednima mandatoma, sicer redno profesorico na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Suzano Žilič Fišer. 


14.03.2024

Podjetna pozitiva: Elektro Hanza d.o.o.

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata Elektro Hanza d.o.o.. Naš gost je bil Donald Keranvič.


12.03.2024

1. Festival humanistike Odprti horizonti

V odgovor duhu časa je v Mariboru vzniknil festival humanistike Odprti horizonti. Dvodnevno dogajanje je ponudilo odprto, miselno drzno in igrivo platformo za razmislek, razumevanje, soočanje, sodelovanje in posredovanje.


07.03.2024

Podjetna pozitiva: Frizerske in druge storitve

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata Frizerske in druge storitve Naša gostja je bila Darja Gačnik.


29.02.2024

Podjetna pozitiva: Nee Makeup

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata Nee Makeup. Naša gostja je bila Barbara Visket.


29.02.2024

Jure Sojč, katoliški duhovnik iz mariborske nadškofije

V nočnem programu je bil naš gost katoliški duhovnik Jure Sojč iz mariborske nadškofije. Je tudi osebni tajnik mariborskega nadškofa metropolita magistra Alojzija Cvikla in vodja odbora za mlade pri mariborski nadškofiji. Z njim smo se v sklopu verske oddaje pogovarjali o tem, kako duhovno nagovarjati mlade. Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.


26.02.2024

Eni skrivajo težavo, drugi vpijejo po pomoči

Sredi februarja se je začela že 19. preventivna akcija 40 dni brez alkohola. Z njo želijo organizatorji opozoriti na vpliv čezmernega uživanja alkohola na odnose, na (ne)varnost v prometu in na nasilje in bolezni, ki jih povzroča. Odziv na povabilo k 40-dnevni odpovedi je znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola. Med njimi so še posebej ranljivi otroci in mladostniki, pa smo slišali v mednarodnem tednu otork alkoholikov.


25.02.2024

LOGOS in logoterapevtski simpozij

Slovensko društvo za logoterapijo – Logos združuje edukante, specializante, terapevte, supervizorje in edukatorje logoterapije in eksistencialne analize. V društvu se člani združujejo za uveljavljanje pravic in možnosti delovanja na svojem področju in za enakopravno vključevanje v procese strokovnega dialoga doma in v tujini. Kaj je logoterapija, kje so njeni temelji, komu je namenjena in kako delujejo nam je pojasnil Mirko Nidorfer, logoterapevt in podpredsednik društva Slovenskega društva za logoterapijo – Logos


22.02.2024

Podjetna pozitiva. Pisarniška asistenca

Radio Maribor in OOZ Maribor v okviru akcije Podjetna pozitiva danes predstavljata podjetje Pisarniška asistenca Naša gostja je bila Violeta Ferk,


15.02.2024

Spremljati otrokove telesne dosežke in napovedati njegovo zdravje

Naslov je obenem namen mednarodnega projekta Smart Change. Slovenija je ena od štirih držav, ki sodelujejo pri pripravi tega programa, ki želi v družinsko gibalno dinamiko in v vsakdan mladih vnesti pametno spremembo. To je v času, ko velik del dneva preživimo pred zasloni in v sedečem položaju, zelo pomembno. S projektom želijo otroke in mladostnike spodbuditi h gibanju, kar naj bi izboljšalo njihovo in javno zdravje. V Evropski uniji je umrljivost zaradi nenalezljivih kroničnih bolezni zelo visoka, celo 90-odstotna, in prav EU financira projekt, v katerem sta slovenska partnerja Inštitut Jožefa Stefana in Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani. Sodelujejo tudi Mariborska knjižnica in mariborske družine, starši in otroci.


Stran 1 od 74
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov