Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Nova Gorica

02.12.2022

V drugem krogu lokalnih volitev se bosta v nedeljo za županski stol v Mestni občini Nova Gorica pomerila Samo Turel, Gibanje Svoboda, in Klemen Miklavič, Goriška.si. V dosedanjih soočanjih smo novinarji kandidata veliko spraševali o tem, koliko gospodarskih con, stanovanj in delovnih mest bo Nova Gorica dobila v prihodnjih letih; bolj malo pa o, na videz, nepomembnih temah. Z njimi se soočajo družine, starejši, mladi in priseljenci. Nataši Uršič sta povedala tudi, kje bosta nadaljevala karieri, če ne bosta izvoljena za župana.


Aktualno Radia Koper

354 epizod


Radio je zaradi svoje narave prvi, ki lahko objavi novico. Zato bo kot medij vedno aktualen. Aktualno je oddaja, v kateri se novinarji z gosti poglobijo v ozadja dogajanja in novic. Je čas, ko prvo informacijo dopolnimo z dodatnim vedenjem, mnenji, komentarji. Dogajanje v svetu, Sloveniji, Kopru ali v Bovcu, "aktualno" si ne postavlja meja.

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Nova Gorica

02.12.2022

V drugem krogu lokalnih volitev se bosta v nedeljo za županski stol v Mestni občini Nova Gorica pomerila Samo Turel, Gibanje Svoboda, in Klemen Miklavič, Goriška.si. V dosedanjih soočanjih smo novinarji kandidata veliko spraševali o tem, koliko gospodarskih con, stanovanj in delovnih mest bo Nova Gorica dobila v prihodnjih letih; bolj malo pa o, na videz, nepomembnih temah. Z njimi se soočajo družine, starejši, mladi in priseljenci. Nataši Uršič sta povedala tudi, kje bosta nadaljevala karieri, če ne bosta izvoljena za župana.


23.08.2023

Prostovoljni bolničarji na terenu

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je izdal odredbo o aktiviranju bolničarjev in prostovoljcev Rdečega križa Slovenije ter drugih nevladnih organizacij za nudenje prve psihološke in psihosocialne pomoči prebivalstvu na terenu. Pobuda za to je prišla prav iz izkušenj, ki so jih pri ljudeh na poplavljenem območju zaznali prostovoljci, pravi prostovoljni bolničar Matjaž Poniž iz območnega združenja Rdečega križa Koper. Z njim se je pogovarjala Tjaša Škamperle.


01.08.2023

Kurilno olje še odteka v morje

Tri mesece po razkritju razsežnosti razlitja kurilnega olja v naravno okolje ob izolskem hotelu Delfin še ni jasno, do kdaj bo olje iztekalo v akvatorij marine, do kdaj bodo snov črpali iz vrtin in kdo bo stroške poravnal. Spomnimo: zaradi napake na ventilu je v tla izteklo 30 tisoč litrov kurilnega olja, česar nekaj časa v hotelu Delfin niso povedali, češ, da za to količino niso vedeli.


19.07.2023

Policijska uprava Koper z novim vodstvom in znanimi izzivi

Vodenje Policijske uprave Koper je prevzela Alenka Korošec Peruzin. Vodi policiste, ki delujejo od hrvaške do italijanske meje, tudi na morju, od Postojne do Sečovelj in ki jih je premalo za številne varnostne izzive: prisotnost drog, organiziran kriminal na področju migracij, prometna problematika. O nekaj rešitvah se je z direktorico Policijske uprave Koper pogovarjala Tjaša Škamperle.


23.02.2023

Od kod voda v slovensko Istro?

Iz večjega dela Italije poročajo o suši. Kako je pri nas? Na Bovškem, Goriškem in v slovenski Istri beležijo zmerno sušne razmere. Kako se na morebitno pomanjkanje vode v poletnih mesecih pripravljajo v slovenski Istri, je preverila Tjaša Škamperle, ki se je o tem pogovarjala z direktorjem Rižanskega vodovoda Martinom Pregljem.


22.02.2023

Oglasi namesto kmetijstva?

Ali oglaševanje ob avtocestah in cestah odvrača pozornost udeležencev v prometu od poteka prometa in s tem vpliva na zmanjšano prometno varnost? Podjetja, ki tržijo oglasni prostor, so prepričana, da ne. Kakšen vpliv ima prenasičenost urbanih območij z reklamnimi panoji? V skupini, ki se je oblikovala na družbenih omrežjih in se poimenovala Očistimo Slovenijo oglasih panojev, so prepričani, da gre za onesnaževanje javnega prostora. Vključujejo se tudi v javno razpravo glede zakonodaje, ki ureja to področje. Tjaša Škamperle se je pogovarjala z njenim predstavnikom.


01.02.2023

Kje s(m)o dve leti pred EPK v Novi Gorici?

Pred dvema letoma so Novi Gorici skupaj z Gorico podelili naziv Evropska prestolnica kulture 2025. Ob železniški postaji, kjer bo med obema Goricama zrasel t. i. EPK distrikt, se še nič ne dogaja. To območje naj bi po EKP-ju postalo novo somestje med Gorico in Novo Gorico ter osrednja zapuščina tega prestižnega evropskega naziva. O tem, kdaj bo slovesno odprtje, kako potekajo načrti v programskem delu, ki naj bi v 365 dneh pritegnili na Goriško milijon obiskovalcev, z Gorazdom Božičem, direktorjem zavoda GO!2025.


25.01.2023

Drugi tir - kje smo?

Drugi tir med Divačo in Koprom gradijo dobro leto in pol. Do sedaj so izvajalci zagradili 15 kilometrov predorov, končana je škatlasta konstrukcija v dolini Glinščice, vidni so že stebri novega viadukta Gabrovica, tudi v vinjanski dolini gradijo viadukt. Uspšeno napredovanje projekta v gradbenem smislu gre tudi na račun miru ljudi, ki živijo v bližini gradbišč v štirih občinah: koprski, divaški, hrpeljsko - kozinski in sežanski. Do sedaj je bil dvakrat spremenjen investicijski program za eno večjih naložb v Sloveniji. Dovolj razlogov, da smo v studio povabili generalnega direktorja podjetja 2TDK,ki je investitor, Pavla Hevko. Z njim se pogovarjala Tjaša Škamperle.


18.01.2023

V Sredozemlju podnebna kriza grožnja pridelavi bombaža, pšenice, celo oljk

Čeprav smo v zadnjih dneh dočakali zimsko vreme, je bil lanski december že šesti zaporedni nadpovprečno topel december po vrsti. Nadpovprečna je bila tudi višina padavin. Kmetovalci so bili po lanskem sušnem poletju tako zaskrbljeni še zaradi tople zime. Sredozemlje je vroča točka podnebne krize. Hitreje se bo segrevalo od drugih delov sveta, več bo suš. Med najbolj ogroženimi vrstami bo celo oljka. Prilagoditve v kmetijstvu pa so odvisne od posamezne regije, od ostrine podnebnih sprememb, sistemskih rešitev in od sposobnosti držav, da kmete pri prehodu finančno podprejo, v zadnji študiji med drugim ugotavlja skupina znanstvenikov Okoljskega inštituta nizozemske univerze Vrije. Eden od soavtorjev študije je dr. Žiga Malek. K pogovoru ga je povabila Lea Širok.


01.12.2022

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Občine Kanal

V občini Kanal ob Soči bo o županu ali županji odločil drugi krog med kandidatoma Tino Gerbec, dozdajšnjo županjo iz vrst Socialnih demokratov, in Miho Steglom, ki ga predlaga njegova Lista z vizijo in skupina volivcev. Že v prvem krogu je bilo med obema tekmecema zelo tesno, z razliko manj od odstotne točke ali vsega 27 glasov v prid dozdajšnji županji. Tako da se obeta in napoveduje napet dvoboj tudi na nedeljski končni odločitvi za župansko mesto. Soočenje med obema kandidatoma je v novogoriškem studiu pripravil Valter Pregelj.


01.12.2022

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Občine Sežana

V Sežani se bosta v drugem krogu županskih volitev pomerila inženir gozdarstva Andrej Sila, ki je v prvem krogu prejel dobrih 34 odstotkov glasov in v drugi krog vstopa s podporo koalicijskih strank, ter kamnoseški mojster Jernej Bortolato, ki je prejel dobrih 21 odstotkov glasov. Z njima se je pogovarjala Vesna Potočar Godnič.


01.12.2022

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Občine Ilirska Bistrica

Tudi Ilirska Bistrica je med občinami, kjer še čakajo, kdo bo naslednja štiri leta sedel na županskem stolčku. V drugem krogu se bodo volivci odločali med dr. Gregorjem Kovačičem, ki so mu v prvem krogu namenili 45 odstotkov glasov, in sedanjim županom Emilom Rojcem, ki je dobil slabih 38 odstotkov njihovijh glasov. O izzivih, ki so pred občino, ter njenih potencialih se je s kandidatoma pogovarjala Mateja Rolih Maglica.


01.12.2022

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana Občine Piran

Piranska občina bo v nedeljo dobila novega župana. Aktualni Đenio Zadković namreč ni uspel prepričati volivk in volivcev, da bi mu zaupali še en mandat. V drugem krogu se bosta tako pomerila Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika. Oba kandidirata s svojima listama. In oba sta že v preteklosti kandidirala za župana Občine Piran. V prvem krogu je Mišič tesno, le za 89 glasov prehitel Koreniko. V soočenju pred drugim krogom, ki ga je pripravila Lea Širok, bosta med drugim odgovarjala tudi na vprašanja o morebitnih bodočih koalicijah in sodelovanju v občinskem svetu.


29.11.2022

Lokalne volitve 2022: Soočenje kandidatov za župana občine Divača

V Divači se bosta za mesto župana v drugem krogu pomerila dosedanja županja Alenka Štrucl Dovgan, ki so ji volivci v prvem krogu namenili 34 odstotkov glasov in podjetnik, novinec na političnem parketu Robert De Lucia, ki je prejel slabih 38 odstotkov glasov. Z njima se je pogovarjala Vesna Potočar Godnič.


29.11.2022

Lokalne volitve 2022 - Izola

Na vrsti je soočenje kandidatov za župana Izole. Za to funkcijo se bosta prihodnjo nedeljo pomerila Milan Bogatič, kandidat Gibanja Svoboda, ki je v 1. krogu volitev dobil 36,42 odstotka glasov, ter neodvisni kandidat Danilo Markočič, aktualni izolski župan, ki je dobil 25,90 odstotka glasov. Z njima se bo pogovarjala Jasna Preskar.


28.11.2022

Lokalne volitve 2022: Brda

V drugem krogu županskih volitev se bosta to nedeljo v Brdih pomerila Karlo Peršolja, ki kandidira s podpisi volilcev, in aktualni župan Franc Mužič, ki ga podpirata Gibanje Svoboda in Socialni demokrati. V tej občini sta osrednji gospodarski panogi turizem in kmetijstvo. Nataša Uršič bo na soočenju med drugim oba kandidata vprašala, kako vidita razvoj obeh dejavnosti v prihodnjem desetletju.


25.11.2022

Lokalne volitve 2022: Tolmin

Mariša Bizjak bo v naslednjih 15 minutah o programu za prihodnja štiri leta izprašala Otona Bratuža, SDS, ki je v prvem krogu dosegel najboljši izid - dobrih 2000 glasov oz. 38,59 %, in Alena Červa, SD, ki je za njim zaostal tri odstotke oz. prejel 168 glasov manj. Obe stranki sta sicer v 22-članskem občinskem svetu dobili največ - vsaka po 5 svetnikov.


28.11.2022

Lokalne volitve 2022: Cerkno

V občini Cerkno se bosta v drugem krogu županskih volitev pomerila zdajšnji župan in neodvisni kandidat, 38-letni Gašper Uršič, ter kandidatka Gibanja Svoboda, 45-letna Urška Lahajnar Ubajiogu. Med najpomembnejšimi projekti prihodnjega županskega mandata sta selitev zdravstvene postaje v staro upravno stavbo Ete, ki jo je občina pred leti kupila prav za namen zdravstva, in ureditev komunalne infrastrukture. Stališča do najbolj aktualnih in perečih vprašanj v občini, ki šteje 4.500 prebivalcev, sta kandidata soočila v pogovoru z Nino Brus.


17.11.2022

Lokalne volitve 2022 - Kandidati za župana občine Ilirska Bistrica

V občini Ilirska Bistrica, po površini drugi največji občini v Sloveniji, bodo občanke in občani lahko izbirali med štirimi kandidati za župana. Aktualni župan Emil Rojc se v boj za svoj četrti mandat podaja s svojo, Povezovalno listo. Dušan Grbec, aktualni podžupan, kandidira drugič, tudi tokrat s podporo stranke SDS. Nekdanji poslanec in občinski svetnik Andrej Černigoj je kandidat stranke NSi. Novinec na političnem parketu je Gregor Kovačič, ki se za župana poteguje skupaj z neodvisno listo Gremo! Pred mikrofon jih je povabila Barbara Kampos.


17.11.2022

Lokalne volitve 2022 - Predstavitev kandidatov za župana Občine Piran

Še nekaj dni nas loči od letošnjih lokalnih volitev. V večini od 212 občin je število kandidatov tako za občinske svete, kot za župane, sicer manjše od zadnjih in predzadnjih volitev, a to ne velja za Občino Piran. Tam se za županski stolček poteguje kar 13 kandidatov. Med njimi so tudi zdajšnji župan, podžupanja, nekdanji podžupan in dva občinska svetnika. Še dva kandidata se za to mesto potegujeta drugič, nekaj pa je takšnih, ki nimajo izkušenj v lokalni politiki. Tudi tokrat se tako obeta drugi županski krog. Za sedeže v 25-članskem občinskem svetu, od katerih trije pripadajo italijanski narodni skupnosti, se kandidati potegujejo na 16 listah. Kako bi 11 od 13 županskih kandidatov, ki so se odzvali našemu vabilu, reševalo nekatere pereče in dolgotrajne težave občine, pa boste slišali v oddaji, ki jo je pripravila Lea Širok. Foto: Radio Koper/Lea Širok


Stran 1 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov