Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Jutranjik

01.03.2023



Jutranjik

3143 epizod

Jutranjik

3143 epizod


Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

Jutranjik

01.03.2023



18.04.2024

Za plažo Meduza bo piranska občina sklenila neposredno koncesijsko pogodbo

Koncesijsko pogodbo z družbo Istrabenz turizem namerava občina skleniti do poletja. Takrat bo družba po treh desetletjih brezplačne uporabe tega obalnega odseka Portoroža, občini vendarle začela plačevati tudi koncesnino v višini dobrih 94 tisoč evrov na leto, ki jo je predlagal uradni cenilec. V oddaji tudi o tem: Na hrvaških parlamentarnih volitvah znova zmaga HDZ-ju. V Sežani vsakodnevni zastoji zaradi tovornih vozil, pričakujejo jih še več. Dopolnjena idejna zasnova ureditve zelenega kareja v Izoli predvideva več vrtičkov.


17.04.2024

V koprskem pristanišču v fokusu tudi digitalna preobrazba

Luka Koper je med prednostne naloge uvrstila tudi digitalizacijo in zeleni prehod. V sklopu dveletnega projekta je s partnerji iskala rešitve za digitalno preobrazbo. Pri nekaterih rešitvah so uporabili tudi umetno inteligenco. Prav tako je velik izziv kibernetska varnost. Nevarne pa še naprej ostajajo razmere na Bližnjem vzhodu. Vojna v Gazi ob tem izpostavlja vprašanje o morebitnem sobivanju držav Izrael in Palestina. Za njeno priznanje sta se včeraj v Ljubljani zavzela slovenski in španski premier. V oddaji tudi o tem: - Ob rekordnem padcu temperatur na Primorskem relativno mirno - Upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama gre h koncu - Na Hrvaškem volijo novi sabor - Dobili smo prva polfinalista lige prvakov in novega trenerja slovenskih skakalk


16.04.2024

Postojna nujno potrebuje nov Dom starejših občanov

Razmere na Bližnjem vzhodu in pogovori o možnosti priznanja Palestine bodo danes osrednja tema obiska španskega premiera Pedra Sancheza v Sloveniji. Španija, Slovenija, Irska in Malta so namreč ob robu marčevskega vrha Evropske unije izrazile namero priznanja Palestine, ko bodo okoliščine primerne. Dopoldan bodo v Izoli podpisali pismo o nameri gradnje novega doma upokojencev. Minister za solidarno prihodnost in župan bosta s tem odprla vrata za naslednje konkretne in operativne korake. Da nujno potrebujejo nov Dom starejših občanov opozrjajo tudi v Postojni. Direktorica doma Alenka Curk si želi hitrejšega ukrepanja občine za gradnjo novega. V oddaji tudi o tem: - Izrazita hladna fronta, ki nas bo dosegla danes, skrbi tudi kmetovalce. - Koncert spomina in dialoga v Kulturnem domu Nova Gorica. - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić uspešno začel svetovni pokal v Macau.


15.04.2024

Ženska rokometna reprezentanca se je uvrstila na olimpijske igre

Deseta izvedba Istrskega maratona je v slovensko Istro privabila okrog tri tisoč tekačev. Visoke temperature so tekačem povzročale nekaj težav. V jutranjiku tudi o tem: - Poslanci bodo odločali o predlogu, da bi o legalizaciji konoplje v medicinske namene glasovali na referendumu. - V Izoli bodo podpisali pismo o nameri gradnje novega doma starejših občanov. - Nova Gorica bo ta teden središče učilniških predstav.


12.04.2024

Mattarella in Pahor danes znova skupaj v Trstu

Ob praznovanju stoletnice tržaške univerze jima bodo podelili častna doktorata za njun doprinos na poti sprave med sosednjima narodoma. V oddaji tudi o tem: - Temeljne obrestne mere ostajajo nespremenjene. - Bovški svetniki potrdili plačilo terjatev dobaviteljem Sončnega Kanina. - V Brdih se bo začel simpozij o Goriški grofiji.


11.04.2024

Evropska unija dobiva celovito ureditev za upravljanje migracij

Evropska unija po skoraj desetletju od migracijske krize dobiva celovito ureditev za upravljanje migracij. V Bruslju smo se pogovarjali z nekaterimi poslanci iz Slovenije in vodstvi političnih skupin v Evropskem parlamentu. Prihodnji teden se izteče rok za plačilo kupnine za nepremičnine nekdanjega propadlega podjetja Martex v Volčji Dragi. Na občini Renče-Vogrsko so zadovoljni, da se je stečajni postopek začel razpletati, želijo se čim prej rešiti nevarnih odpadkov. V oddaji tudi o tem: - Izraelska vojska nadaljuje napade ter ovira dostop humanitarne pomoči v Gazo. - Izolski trikotnik v neposredni bližini morja ima novega lastnika. - V Bovcu razburjajo grafiti. - Zaznamujemo svetovni dan Parkinsonove bolezni.


10.04.2024

Fides za neuspeh mediacije krivi predsednika vlade

Predsednik sindikata Damjan Polh je dejal, da so se na njihovi strani trudili, a so vladne ponudbe ostajale enake kot ob začetku stavke. Predsednik vlade Robet Golob pravi, da si vlada ves čas iskreno prizadeva doseči dogovor v dobro pacientov. V šempetrski bolnišnici vidijo nadaljevanje stavke kot šibitev javnega zdravstva in umik pacientov iz že tako krhkega zdravstvenega sistema. V oddaji tudi o tem: - Neuspešen tudi drugi javni razpis za izdelavo projektne dokumentacije za namakalni sistem v Vanganelski dolini. - Občinski štab civilne zaščite Tolmin je uradno prevzel brezpilotni letalnik. - Začenja se sanacija podora nad cesto iz Zatolmína proti planini Pológ.


09.04.2024

Policija v sodelovanju s šolami spremlja dogajanje v šolskih okoliših

Po tragičnem dogodku na eni od finskih osnovnih šol prejšnji teden, ko je mladoletnik streljal na vrstnike, se je na spletu v Sloveniji pojavil komentar, ki je napovedal, da se bo nekaj podobnega zgodilo pri nas. Policija je zaznala sporni komentar in vzpostavila stik s slovenskimi šolami. Pozvali so jih k preventivnemu ravnanju, čeprav menijo, da je možnost napada majhna. V oddaji tudi o tem: - Datum za izraelsko vojaško operacijo v Rafi določen. - Slovenija razmišlja o odprtju konzulata na Reki. - Projekt Tartini BIS sledi več ciljem: tudi digitalizaciji novih virov o Tartiniju. - Nogometni večer bo prinesel prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov.


08.04.2024

Izrael in Hamas blizu dogovora?

Iz Kaira poročajo, da naj bi predstavniki Izraela in Hamasa ponoči zbližali stališča glede morebitnega dogovora za premirje v Gazi. Del izraelske vojske se je včeraj umaknil z juga Gaze. V oddaji tudi o tem: - Zakonca Šuštar po prisilni poravnavi spet lastnika Marinbluja. - Ob odsekih avtocest postavljajo novo žičnato ograjo, da na vozišče ne bi zašle živali. - Svetovni dan zdravja z geslom "Moje zdravje - moja pravica". - Slovenske rokometašice so premagale Italijo.


05.04.2024

Zbor krajanov: Dekančani proti sončni elektrarni

Soške elektrarne so lani z Darsom podpisale dogovor o postavitvi sončnih elektrarn na več lokacijah ob avtocestah. Dekani so prva, za katero so pripravili elaborat. Srečanje investitorja in krajanov se je po besedah predsednika krajevne skupnosti Igorja Šturmana končalo s sklepom: "Da smo proti umestitvi te sončne elektrarne in pozivamo občino, da nas pri tem podpre." Ostali poudarki oddaje: - Premier Golob se bo s pravosodnimi funkcionarji pogovarjal o sodniških plačah. - Poprovci so s podjetniškimi idejami znova zavzeli Novo Gorico. - Kolesar Primož Roglič je po včerajšnjem drugem padcu odstopil z dirke po Baskiji.


04.04.2024

Stavka zdravnikov se v izolski bolnišnici pozna predvsem v ambulantah

Izpadi v programu dela Splošne bolnišnice Izola zaradi stavke so majhni. Vodstvo je svet zavoda seznanilo s podatki prvih dveh mesecev leta, ko je bilo število ambulantnih pregledov celo večje kot v enakem obdobju lani. V oddaji tudi o tem: Na javni predstavitvi poplavne študije izolskega starega mesta presenetljivo malo ljudi. Nova Gorica vedno bolj prijazna za slepe in slabovidne. Nogometaši Gorice v polfinalu pokalnega tekmovanja, Koprčani izpadli.


03.04.2024

Združeni narodi: Humanitarnim delavcem pustite delati

Smrt sedmih pripadnikov človekoljubne organizacije, ki so bili ubiti v izraelskem napadu na osrednjo Gazo, močno odmeva. Izraelska vojska je sporočila, da je bil napad huda napaka. Katarska medijska hiša Al Jazeera pa, da je bil izveden namerno. V oddaji tudi o tem: - V koprskem Libertasu na ogled idejne zasnove ureditve obale med Koprom in Izolo. - V Novi Gorici odprli park Rafut, država napovedala denar še za obnovo orientalske vile. - Popis cen košarice osnovnih živil dokončno ustavljen.


02.04.2024

Državni zbor bo potrjeval nabor storitev, ki jih morajo zdravniki opravljati med stavko

Zdravniški sindikat Fides stavka že 12. teden. Državni zbor bo danes obravnaval predlog novele zakona o zdravniški službi, s katerim vlada širi nabor storitev, ki jih morajo zdravniki opravljati med stavko. Dejstvo da na stavkajoče vlada pritiska v času, ko poteka mediacija, ne vliva pretiranega upanja na njen hiter uspeh, pravijo v Fidesu. V oddaji tudi o tem: - Bi se lahko relativna umirjenost na trgu nepremičnin letos končala? - V koprski občini zaključujejo gradnjo novih najemnih neprofitnih stanovanj in začenjajo postopke za nove naložbe. - Primož Roglič je kolesarsko dirko po Baskiji začel z zmago.


29.03.2024

Pred 20 leti je naša država vstopila v zvezo Nato

Ob obletnici je slišati ocene, da je bila odločitev pravilna in je Slovenija v zavezništvu varnejša. Tako meni tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je na sinočnji slovesnosti poudarila tudi, da zaradi članstva za obrambo namenjamo manj sredstev, kot smo jih namenjali kot del Jugoslavije ali če bi si obrambo zagotavljali samostojno. V oddaji tudi o tem: Koprski mestni svet Obalnim lekarnam prižgal zeleno loč z nakup novih prostorov v mestu. Nekateri novogoriški svetniki menijo, da je Evropska prestolnica kulture premalo oglaševana. Ajdovski stanovanjski sklad objavil prednostni listi za najem neprofitnih stanovanj.


28.03.2024

Območje nekdanjega mejnega prehoda na Fernetičih bodo prenovili

Na občini Repentabor so včeraj na čezmejnem srečanju s predstavniki sežanske občine in Darsa predstavili bodočo prometno ureditev na Fernetičih. Gre za priložnost za povezovanje na lokalnem nivoju, je povedal sežanski župan, Andrej Sila. Občina Vipava pa želi preoblikovati svoj zavod za turizem, kako še ne ve. Na mizi je več možnosti. V oddaji tudi o tem: - Poslanke in poslanci danes o delu in odgovornosti ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh. - Izrael naj bi vendarle želel nadaljevati pogovore z ZDA o morebitni ofenzivi v mestu Rafa v Gazi. - Za kristjane se z vélikim četrtkom začenja sveto velikonočno tridnevje.


27.03.2024

Slovenija je z odlično predstavo premagala favorizirano Portugalsko

Slovenski nogometaši so v pripravah na evropsko prvenstvo z zadetkoma Adama Gnezde Čerina in Timija Maxa Elšnika z 2:0 premagali Portugalsko. Cristiano Ronaldo in soigralci so tako doživeli prvi poraz po 11-ih zaporednih zmagah. V oddaji tudi o tem: - Domačinom v Senožečah še vedno parajo živce tovornjaki, ki z gradbišč 2. tira vozijo skozi vas v kamnolom Laže. - Zaposleni na 52 upravnih enotah danes nadaljujejo stavko. - Mladoletniki brez spremstva na novi lokaciji v Postojni. - Popoldne bo zapihal okrepljen jugo, gladina morja bo povišana.


26.03.2024

Bo resolucija Varnostnega sveta ZN vodila v trajno premirje na Bližnjem vzhodu?

Predlog resolucije predvideva premirje med muslimanskim svetim mesecem ramazanom, ki naj vodi v trajno premirje. Poziva tudi k takojšnji izpustitvi talcev, ki jih je oktobra lani ugrabilo palestinsko gibanje Hamas. O razmerah na Bližnjem vzhodu bosta danes govorila tudi nemški kancler in slovenski premier. V oddaji tudi o tem: - Svetniki občine Miren-Kostanjevica so se zavezali k trajnemu delu v korist najranljivejših skupin občanov. - Občina Izola želi urediti eno od območij z vrtički v starem mestnem jedru. - Cene pogonskih goriv so višje. - Slovenski nogometaši se bodo pomerili s Portugalci.


25.03.2024

Tudi na Krasu iščejo poti do cenejše elektrike

Za včlanitev v Energetsko zadrugo Gmajna, ki je nastala na kraških tleh, so se že odločili v komenski in sežanski občini, kjer na začetku računajo na 30-odstotni prihranek pri stroških za porabo elektrike. Velik interes za včlanitev pa vlada tudi med občani, saj so v starih vaški jedrih omejitve pri postavljanju sončnih panelov. V oddaji tudi o tem: -Varnostni svet bo danes glasoval o resoluciji nestalnih članic za prekinitev genocida v Gazi. -Morska oaza Piran je pionirski projekt uvajanja sonaravne akvakulture v našem morju. -Stolno cerkev v Kopru je sinoči napolnil bogat zvok baročne glasbe.


22.03.2024

Izola: občina in OPN talec civilne pobude, ki je zahtevala referendum

Razprava o občinskem prostorskem načrtu v Izoli – tega mora občina uskladiti z referendumskimi zahtevami in ga sprejeti do konca leta – je pokazala, da Izola potrebuje strategijo razvoja. Direktorica občinske uprave Melita Osvaldič: "Izražena so bila namreč zelo različna mnenja. Nekateri zagovarjajo bolj zmeren razvoj občine, nekateri hiter. Nekateri dajejo več poudarka razvoju gospodarstva, nekateri pa kmetijstva." Na javnih posvetih pa tudi na včerajšnji seji občinskega sveta je bilo slišati pripombe, da sta občina in OPN talec civilne pobude, ki je zahtevala referendum. Ostali poudarki oddaje: - Bosna in Hercegovina je dobila zeleno luč za začetek pristopnih pogajanj z Unijo. - Nekateri projekti v občini Miren-Kostanjevica bodo morali počakati. - Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina pripravil tretjo turistično borzo.


21.03.2024

Začenja se planiški skakalni praznik

Ljubitelji smučarskih skokov se bodo do konca tedna vnovič množično odpravljali v Planico. Prvi vrhunec tokratnega praznika bo danes, ko bo Nika Prevc dvignila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku sezone. V oddaji tudi o tem: - Vsak šesti mladostnik je žrtev spletnega nadlegovanja. - Šempetrska občina želi prenoviti športni center. - V odbojkarskih prvenstvih so Novogoričanke in Kanalci izgubili v izločilnih bojih.


Stran 1 od 158
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov