Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

353 oddaj

353 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


05.08.2021

Vrhunci dneva: Košarkarski triler pripadel Francozom

Slovenski košarkarji so v napetem polfinalnem dvoboju le za točko izgubili s Francozi. Sanje slovenske dvanajsterice o igranju z ZDA v velikem finalu je preprečil francoski kapetan Nicolas Batum, ki je uspešno blokiral polaganje Klemna Prepeliča v zadnjem napadu tekme. Med poudarki oddaje so še zadnji nastop slovenske predstavnice v atletiki, od iger se poslavljata tudi kajakašici na mirnih vodah, ameriška štafeta v teku 4 x 100 metrov pa si je privoščila nov spodrsljaj.

25 min 35 s

05.08.2021

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, Dragiša Drobnjak, razlaga kako so razdeljene vloge strokovnega vodstva v pripravi na tekmo.

Košarkarji in trenerji se na določene tekme pripravljajo več tednov. Čeprav se vsi navdušujemo nad potezami igralcev na sami tekmi, pa je taktični boj večkrat dobljen ali izgubljen že pred samo tekmo. Priprave in analize so postale prava znanost, v slovenski reprezentanci jih je dolgo časa opravljal Aleksander Sekulič, ko je bil v vlogi pomočnika eden najbolj zaželenih analitikov, zdaj so v njegove nekdanje čevlje stopili Jernej Valentinčič, Dalibor Damjanovič in nekdanji igralec Dragiša Drobnjak.

11 min 2 s

04.08.2021

Vrhunci dneva: Mišmaš Zrimškova šesta z državnim rekordom

Maruša Mišmaš Zrimšek je v teku na 3000 metrov z zaprekami postavila nov državni rekord in končala na 6. mestu. Športna plezalka Janja Garnbret je bila prepričljiva v kvalifikacijah kombinacije. Kmalu pa polfinalni obračun čaka slovensko košarkarsko reprezentanco, ki se bo pomerila s Francijo.

19 min 29 s

04.08.2021

Popoldanski pregled: Dvanajsti tekmovalni dan

Maruša Mišmaš Zrimšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu na 3000 m zapreke zasedla šesto mesto in z devetimi minutami in 14,84 sekunde dosegla nov slovenski rekord. Po svetovnem rekordu Norvežana Warholma na 400 metrov z ovirami, je v isti disciplini podoben podvig uspel Američanki Sydney McLaughlin. Po zadržanem uvodu v hitrosti, je Janja odlično opravila z balvani. Po včerajšnji smoli v pol finalu kajakaških dvojcev v sprintu na mirnih vodah sta danes v kvalifikacijah v posamični konkurenci na 500 metrov uspešno nastopili Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, ki sta se prebili v jutrišnji pol finale. Tina Mrak in Veronika Macarol sta s petim mestom na olimpijskih igrah v Tokiu končali skupno pot v jadralnem razredu 470.

11 min 59 s

04.08.2021

Kristjan Poglajen, Argentinec s slovenskimi koreninami

Kristjan Poglajen je Argentinec s slovenskimi koreninami, ki igra odbojko na letošnjih olimpijskih igrah.

3 min 47 s

03.08.2021

Vrhunci dneva: Tokio 2020

Vrhunci dneva z olimpijskih iger v Tokiu. Enajsti tekmovalni dan.

22 min 19 s

03.08.2021

Zgodovinski dosežek Karstena Warholma

Norvežan je z neverjetnim tekom zrušil svetovni rekord in ugnal sicer izvrstno konkurenco.

9 min 4 s

03.08.2021

Popoldanski pregled: Enajsti tekmovalni dan

Današnje jutro je zaznamovala zmaga slovenske košarkarske reprezentance nad Nemčijo. Na atletskem stadionu Anita Horvat z rezultatom ni bila zadovoljna, a ceni olimpijsko izkušnjo, za kajakašici na mirnih vodah pa so se sanje o medalji žal končale nekaj metrov pred ciljem, ko sta se prevrnili.

10 min 58 s

03.08.2021

Esad Babačić: Košarkarska zgodba o Picassu in kiparjih

Esad Babačić je panker, proleter, košarkar, poet in aktualni Rožančev nagrajenec za zbirko esejev "Veš mašina, svoj dolg." Dolga leta podrobno spremlja številne košarkarske zgodbe in seveda je na trnih tudi med olimpijado. Po uvrstitvi v polfinale analizira slovenske košarkarske sanje, ki jih slika kot zgodbo o Picassu in kiparjih. Kdo je "koseški terier", kakšna je esenca "mašin, ki vedo svoj dolg", o rešitvah, ko ni rešitve. Tudi od Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju, splošni slovenski olimpijski pravljici.

15 min 9 s

02.08.2021

Vrhunci dneva: Tokio - 2. 8. 2021

Slovenski dvojec, Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, jutri čaka lov na finalna mesta. Maja Mihalinec Zidar je bila v kvalifikacijah teka na 200 metrov neuspešna. Luka Janežič je z najboljšim časom letos 45,36 osvojil sedmo mesto v svoji skupini in končal z olimpijskimi igrami. Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej se je uvrstila v finale, ki bo v četrtek. Vreme danes ni bilo naklonjeno jadralcem, Veronika Macarol in Tina Mrak bosta nastopili jutri

19 min 13 s

02.08.2021

Rokometna slovenska sodnika v Tokiu

V času olimpijskih iger vam predstavljamo tudi Slovence, ki so na igrah kot člani mednarodnih zvez, sodniki ali tekmovalci v dresih drugih držav. Sem spadata tudi sodnika David Cok in Bojan Lah.

8 min 57 s

02.08.2021

Popoldanski pregled: Deseti tekmovalni dan iger

Od sedmih slovenskih športnikov deseti dan iger smo na delu videli peterico, saj so jadranje zaradi slabih vetrovnih razmer odpovedali. Tudi o tem v nadaljevanju, slišali pa boste tudi kako sta s prvim delom opravili kajakašici na mirnih vodah, pa tudi kaj pravi slovenski košarkarski selektor o jutrišnjih tekmecih Nemcih

9 min 31 s

02.08.2021

Zgodba o Tilki Paljk

V času olimpijskih igrah vam predstavljamo tudi Slovence, ki so na igrah kot člani mednarodnih zvez, sodniki ali tekmovalci v dresih drugih držav, med slednje spada tudi zambijsko-slovenska plavalka Tilka Paljk. Nastop 24-letnice je bil po njenih besedah uspešen, čeprav se ji ni uspelo uvrstiti v polfinale na 50 prosto, a svoj zvezdni trenutek na OI v Tokiu je doživela na slavnostni otvoritvi, ko je ponosno vkorakala na osrednji stadion z zastavo, na kateri prevladuje zelena barva, ki predstavlja naravne vire.

11 min 2 s

01.08.2021

Vrhunci dneva: Košarkarji na kolena spraivili svetovne prvake

Slovenski košarkarji so na olimpijskih igrah še enkrat več potrdili odlično pripravljenost in s homogeno igro premagali svetovne prvake Špance, ki so osamili enega največjih zvezdnikov turnirja v Tokiu, Luko Dončića. Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 čedalje bližje najboljšim, evropska atletika pa ima po letu 1992 znova najhitrejšega tekača na 100m.

19 min 50 s

01.08.2021

Luka Slabe, zgodba odbojkarsekga trenerja

V času olimpijskih iger vam na Valu 202 predstavljamo tudi Slovence, ki so na igrah kot člani mednarodnih zvez, sodniki ali tekmovalci v dresih drugih držav. V naslednjih minutah Anja Hlača Ferjančič predstavlja zgodbo odbojkarskega trenerja Luke Slabeta, ki je bil pred leti selektor slovenske moške reprezentance, pred štirimi leti pa se je pridružil strokovnemu štabu ženske ameriške reprezentance:

6 min 53 s

01.08.2021

Popoldanski pregled: Slovenski košarkarji ostajajo neporaženi

Dogajanje na olimpijskih igrah se preveša v drugo polovico. V ospredju je bil košarkarski obračun za prvo mesto v skupini, kjer je Slovenija po preobratu premagala Španijo in se bo v četrtfinalu pomerila z Nemci. Uspešna sta bila tudi atleta Maruša Mišmaš Zrimšek in Luka Janežič, s tekmovanjem sta nadaljevali jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak, z nastopi pa so zaključili slovenski namiznoteniški igralci.

10 min 51 s

31.07.2021

Vrhunci dneva: Štajerski hrust blizu odličju

Kristijan Čeh je na svojem prvem nastopu na največjem športnem dogodku potrdil, da sodi med svetovno elito. Svoje mete je stopnjeval in v razburljivi tekmi le za malo zgrešil oder za zmagovalce. V kraljevski disciplini z malokalibrsko puško v trojnem položaju pa se je izkazala tudi strelka Živa Dvoršak. Med poudarki oddaje še o razočaranju prvega igralca sveta v tenisu, Novaka Djokovića in o prevladi jamajških atletinj v teku na 100 metrov.

25 min 51 s

30.07.2021

Vrhunci dneva v Tokiu - sedmi dan

Vrhunci sedmega tekmovalnega dne na olimpijskih igrah v Tokiu. Kristjan Čeh je v prvem poizkusu disk vrgel 65,45 metrov in dosegel tretji izid kvalifikacij. Kajakaš Peter Kauzer je ostal brez finalnega nastopa. Igre je končal na 12. mestu. Nemec Alexander Zverev je pripravil veliko presenečenje v polfinalu moškega teniškega turnirja. Premagal je prvega nosilca Srba Novaka Đokovića.

15 min 4 s

30.07.2021

Hiraku Nomura - deček, ki je življenje v Sloveniji zamenjal z Japonsko

Hiraku Nomura je deček, ki je živel v Sloveniji potem pa se je preselil na Japonsko. Je velik navijač Luke Dončića in Tadeja Pogačarja. Prisluhnite njegovi zgodbi.

2 min s

30.07.2021

Popoldanski pregled sedmega tekmovalnega dne

V Tokiu se sedmi tekmovalni dan iger 32. olimpijade preveša v večer, pri nas v vroče popoldne z odmevi po že končanih današnjih tekmovanjih. Danes v štirih disciplinah osem slovenskih nastopov. Skupaj bo podeljenih 21 kompletov kolajn.

12 min 31 s

Stran 1 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov