Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Danes do 13:00

4855 oddaj

4855 oddaj


Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


23.07.2021

Začenjajo se olimpijske igre v Tokiu

V Tokiu so se slovesno začele 32-ete olimpijske igre. Potem ko so jih lani preložili zaradi epidemije, jih tudi letos spremljajo mešani občutki prebivalcev, organizatorji pa ostajajo optimistični. Največji športni dogodek na svetu je, kot je dejal japonski cesar Naruhito, svetilnik upanja za novo prihodnost. Preostali poudarki oddaje: - Na prireditvah od danes obvezni pogoji PCT, preverjanje tudi z aplikacijo. - Novi predsednik upravnega odbora slabe banke postal Franci Matoz. - Evropski komisar Lenarčič o vladavini prava: škodljivo je spodkopavanje, ne pa opozorila na to početje.

16 min 14 s

22.07.2021

Inštitut Jožef Stefan: V Sloveniji najverjetneje že prevladuje koronavirusna različica delta

Včeraj so pri nas ob nekaj več kot tisoč 400 opravljenih PRC-testih potrdili 69 okužb s koronavirusom. Pozitivnih je bilo 4,8 odstotka izvidov, kar je manj kot dan prej, ko jih je bilo 6,1 odstotka. V Sloveniji najverjetneje že prevladuje različica delta, ocenjujejo na Inštitutu Jožef Štefan. Nov val epidemije bomo zato lahko obvladovali le s cepljenjem in spoštovanjem omejitvenih ukrepov. Preostale teme oddaje: - V Dalmaciji od ponedeljka zaostreni omejitveni ukrepi zaradi koronavirusa - V hčerinskem podjetju Gorenja ukinjajo oddelek z več kot 400 zaposlenimi - Državna volilna komisija zavrača očitke o nepravilnostih na referendumskem glasovanju

15 min 28 s

21.07.2021

Danes do trinajstih 13:00

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

16 min 13 s

20.07.2021

Okoljski ministri Unije brez preboja glede doseganja podnebnih ciljev

Okoljski ministri Evropske unije so v prvem delu neformalnega srečanja na Brdu pri Kranju izmenjali stališča o zakonodajnem podnebnem svežnju Pripravljeni na 55, ki ga je prejšnji teden predstavila Evropska komisija. Očitno je, da so razhajanja precejšnja, si bo pa po besedah ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka Slovenija prizadevala, da bodo med našim predsedovanjem naredili čim večji napredek v pogajanjih. Preostali poudarki oddaje: - Minister in stroka: covid je lahko nevaren tudi za mlajše, zato se cepite. - Odstop sekretarja ministra Dikaučiča posledica različnih pogledov. - Pri pospravilu pšenice nagaja vreme, letina ni najboljša.

12 min 59 s

19.07.2021

Začenja se ocena škode po silovitem neurju

Razmere po včerajšnjih nalivih in posledičnem naraščanju voda se umirjajo. Pristojni so začeli sanacijo predvsem na širšem območju Slovenj Gradca, kjer so prestopile bregove Oplotnica, Dravinja in Mislinja. Pozornost bo treba nameniti predvsem škodi na hudournikih. Uničenje je sicer povzročila tudi reka Radoljna v Lovrencu na Pohorju. Preostale teme oddaje: - Ustavno sodišče: Vladne prepovedi in omejevanja shodov so bili neustavni. - Drugi blok krške nuklearke dobil energetsko dovoljenje. - Avtoritarne vlade naj bi vohunile za novinarji, odvetniki in aktivisti.

15 min 5 s

18.07.2021

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 10 s

17.07.2021

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 34 s

16.07.2021

Kandidat za ministra za digitalno preobrazbo Marko Boris Andrijanič čez prvo oviro

Po sinočnjem burnem dogajanju v državnem zboru, ko je koalicija umaknila glasovanje o predlogu zakona o demografskem skladu in se na ponovljenem glasovanju izrekla proti vladnemu predlogu zakona o nalezljivih boleznih, se danes obeta še eno zanimivo glasovanje, potrjevanje kandidata za ministra brez listnice za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. Kandidat je dopoldne uspešno prestal zaslišanje pred pristojnim parlamentarnim odborom. V oddaji tudi: - Novi boni se že lahko unovčujejo, tudi za nakup šolskih knjig - Na zahodu Nemčije ob poplavah obsežni plazovi, mrtvih že več kot 100 ljudi - Problem suše v spodnji Vipavski dolini zaradi sanacije Vogrščka vsaj na papirju rešen

14 min 24 s

15.07.2021

Za delavce migrante testiranje na vsaka dva dneva neživljenjsko

Vstop v našo državo brez karantene je mogoč le s predložitvijo dokazila o prebolelosti, cepljenju ali testiranju. Barvni seznam držav namreč ne velja več, hkrati je vlada okrnila število izjem, ki lahko mejo prehajajo brez dokazil. Med njimi ni več dnevnih migranotv. Kot poudarjajo v sindikatu delavcev migrantov, je pogoj, da hitri test ne sme biti starejši od 48 ur, neživljenjski. Če jim vlada ne bo prisluhnila, napovedujejo proteste na meji. V oddaji tudi: Odnosi med Varšavo in Brusljem se zaostrujejo zaradi spornega poljskega disciplinskega senata vrhovnega sodišča. Najmanj 20 mrtvih in številni pogrešani v poplavah na zahodu Nemčije. Festival Jazz Cerkno z desetimi zasedbami prinaša raznoliko glasbo iz Evrope in Združenih držav Amerike.

16 min 40 s

14.07.2021

Vstop v Slovenijo brez karantene le s PCT-jem; izjema po novem tranzit, ne pa tudi dnevni migranti

Od jutri bo pri vstopu v državo treba predložiti potrdilo o prebolelosti, cepljenju ali testiranju. Vlada pa je danes podaljšala dve izjemi, ki jima ne bo treba izpolnjevati pogoja PCT; to sta tranzit in mednarodni transport. Delovni migranti, ki nimajo dokazila o cepljenju ali prebolelosti, bodo morali predložiti negativni izvid testa, pri čemer hitri test ne sme biti starejši od 48 ur, kar številnim predstavlja težave. V oddaji tudi: Nove bone bo mogoče unovčiti predvidoma že ta teden. Delta različica najverjetneje v Evropi prevladujoča že avgusta. Protivladni protesti na Kubi zahtevali najmanj eno smrtno žrtev.

15 min 26 s

13.07.2021

Največ okužb med mladimi, NIJZ poziva k odgovornemu vedenju po vrnitvi iz tujine

Število potrjenih okužb s koronavirusom se povečuje. Včeraj so ob tisoč 846 PCR-testih potrdili 84 okužb. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi zdaj 610 aktivnih primerov okužbe. Veliko novih primerov je uvoženih iz tujine. Pristojni mladostnike, ki se vračajo z maturantskih izletov, in tudi druge, ki dopustujejo v tujini, zato pozivajo, naj bodo ob vrnitvi dodatno previdni in se izogibajo stikom s starejšimi. Preostale teme oddaje: - V Grčiji in Franciji kmalu obvezno cepljenje za vse zdravstvene delavce. - Dva nekdanja vodilna v Alstomu zanikata krivdo za korupcijo pri TEŠ6. - Bo šoštanjska termoelektrarna kmalu delovala na les in lesno biomaso?

15 min 38 s

12.07.2021

Kaj sledi po referendumu o noveli zakona o vodah?

Volilke in volilci so na včerajšnjem referendumu prepričljivo zavrnili novelo zakona o vodah. Spreminjanje zakona tako najmanj eno leto ne bo možno. Ostale teme. - Na splošni maturi 96-odstotna uspešnost; vse možne točke doseglo 15 kandidatov - Vse več okužb med gorenjskimi maturanti, do zdaj potrjenih 27 - Visoki zunanjepolitični predstavnik Unije Borrell: Janševe izjave o Iranu niso stališče povezave

16 min 39 s

11.07.2021

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 13 s

10.07.2021

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 43 s

09.07.2021

Olaj: odstranitev rumeni jopičev ukazalo vodstvo varovanja

Odstranitev skupine rumenih jopičev z alternativne proslave na Prešernovem trgu 25-ega junija je že pred pozivi protestnikov ukazalo vodstvo varovanja. To je ob predstavitvi ugotovitev odrejenega strokovnega nadzora danes sporočil generalni direktor policije Anton Olaj. Ob tem je dejal, da policisti niso obravnavali več kršitev pripadnikov protestne ljudske skupščine. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Tožilci: vlada je nezakonito razveljavila razpis za imenovanje evropskih delegiranih tožilcev. - Na predčasnem glasovanju pred referendumom o zakonu o vodah rekordno število volilcev. - Litva na evropski meji z Belorusijo postavlja žično ograjo.

16 min 58 s

08.07.2021

Višje številke potrjenih primerov covida-19 tudi posledica vrnitve okuženih dijakov

Povečanje števila primerov okužbe s koronavirusom v zadnjih dneh je posledica vrnitve dolenjskih dijakov z maturantskega izleta v Španiji. Do zdaj so med več kot 340-imi dijaki potrdili 58 primerov. Vse so napotili v domačo karanteno, kar pa ne velja za njihove ožje družinske člane. Iz Lloret de Mara se sicer danes vrača še ena skupina gorenjskih maturantov, vendar pri tistih, ki so bili testirani, do zdaj niso zaznali nobenega primera okužbe. Ostale teme: - Včeraj o noveli zakona o vodah predčasno glasovalo še več volivcev kot dan prej - Po atentatu na haitijskega predsednika Jovenela Moisa policija ubila štiri napadalce in pridržala dva - Olimpijske igre v Tokiu najverjetneje brez gledalcev

15 min 14 s

07.07.2021

Evropski uniji napovedujejo višjo gospodarsko rast

Nov interventni zakon za pomoč gospodarstvu naj bi to popoldne potrdili v državnem zboru. Med skupno 240 milijonov evrov vrednimi ukrepi so tudi dodatni turistični boni. A predstavniki turizma so le delno zadovoljni, od pristojnih pogrešajo zanje ključni ukrep, to je enkratno nadomestilo za izpad prometa. Število na novo okuženih s koronavirusom na tedenski ravni se znova povečuje Evropska komisija občutno izboljšala napoved letošnje gospodarske rasti za Slovenijo Bodo s črpanjem vode iz reke Vipave rešili pridelek v Vipavski dolini?

16 min 59 s

06.07.2021

V Evropskem parlamentu predstavitev slovenskega predsedovanja; Janši opozorila glede tožilcev

Okrevanje po pandemiji, pa tudi odpornost proti najrazličnejšim krizam v prihodnje - gre za ključne poudarke slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, ki jih je v evropskem parlamentu danes predstavil premier Janez Janša. Kaj ob tem od Slovenije pričakuje Unija? Med drugim dejavno vodenje okoljske politike. Ostale teme: - Zdravstvena zakona kljub več nasprotnim stališčem blizu sprejetju - V okolici Iga zaradi onesnaženja ostali brez pitne vode - Začelo se je predčasno glasovanje na referendumu o vodah

15 min 7 s

05.07.2021

Premier Janša predstavil predsedovanje Slovenije Svetu EU

Okrevanje in odpornost - to sta osrednji temi slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, je ob začetku julijske seje državnega zbora dejal premier Janez Janša. Ob tem je poudaril, da bo posebna pozornost namenjena odpornosti proti kibernetskim napadom Ocena medijske svobode v Sloveniji: vsi vlaki vozijo v napačno smer Bodo to poletje le stekla dela za hitro cesto na Koroškem, ob zahtevnem odseku Jenína? Prek Kopra v Luko v prihodnje manj tovornjakov, saj so aktivirali bertoški vhod.

15 min 40 s

04.07.2021

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

2 min 39 s

Stran 1 od 243
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov