Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Skrb mladih za okolje in ljudi

02.11.2022

V oddaji nas je obiskala nova Miss Earth Slovenije, Lea Prstec, Gašper Bedenik nam je predstavil dobrodelno organizacijo Leo klub. V rubriki Delaš? Delam! pa o kompetencah, pridobljenih z opravljanjem študentskega dela, napovedali smo tudi dogajanje v prihodnjih dneh.


Mladi mladim

443 epizod

Mladi mladim

443 epizod


Oddaja, ki jo dobro poznajo vsi, ki odraščajo, se radi zabavajo, se pogosto zaljubljajo, ob tem pa si vzamejo čas tudi za učenje in študij in vse, kar je zanimivo in koristno. V pol ure so strnjene zgoščene informacije, začinjene z dobro glasbo po izboru mladih novinarjev.

Skrb mladih za okolje in ljudi

02.11.2022

V oddaji nas je obiskala nova Miss Earth Slovenije, Lea Prstec, Gašper Bedenik nam je predstavil dobrodelno organizacijo Leo klub. V rubriki Delaš? Delam! pa o kompetencah, pridobljenih z opravljanjem študentskega dela, napovedali smo tudi dogajanje v prihodnjih dneh.


17.04.2024

NAPREJ do enakosti

V oddaji Mladi mladim smo tokrat gostili Ano Pavlič, programsko direktorico Inštituta za proučevanje enakosti spolov in vodjo projekta NAPREJ, ki je namenjen opolnomočenju mladih Romov in Rominj. V rubriki Fakultete se predstavljajo o mariborski Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo; v rubriki 'V Mariboru dogaja' pa smo pogledali, kaj je ŠOUM pripravil v tem tednu.


17.04.2024

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali profesorjem doktorjem Zoranom Novakom, dekanom Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.


10.04.2024

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali s profesorico, doktorico Aleksandro Pisnik, prodekanico za izobraževalno dejavnost Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.


10.04.2024

Vseslovenska krvodajalska akcija in Mladi za napredek Maribora

V oddaji Mladi mladim smo gostili Zalo Urbanija – predstavila je krvodajalsko akcijo Študentske organizacije Slovenije in druge dogodke ŠOUM-a. Pridružili sta se nam tudi Urška Žiger, koordinatorica projekta Mladi za napredek Maribora, in nagrajenka Vita Majer, dijakinja mariborske Druge gimnazije. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa tokrat o Ekonomsko-poslovni fakulteti.


03.04.2024

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji z dolgo tradicijo. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z izredno profesorico, trojno doktorico Joco Zurc, prodekanico za mednarodno dejavnost in promocijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.


03.04.2024

Ne stresiraj se!

Ta teden smo v oddaji Mladi mladim znova gostili zakonsko in družinsko psihoterapevtko Urško Mikolič. Tema pogovora je bil stres med mladimi, še posebej ob prihajajočem maturitetnem obdobju. Z nami je bila tudi izredna profesorica, trojna doktorica Joca Zurc, prodekanica za mednarodno dejavnost in promocijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru; predstavila je študij na tej fakulteti. V rubriki 'V Mariboru dogaja' pa je sekretarka za interesne dejavnosti študentov ŠOUM-a Ajda Habjanič povedala, kaj pripravljajo.


27.03.2024

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z docentko doktorico Anastazijo Gselman, prodekanico za izobraževalno dejavnost Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.


27.03.2024

Mladi inovatorji na poti do vesolja

Ta teden se nam je v oddaji Mladi mladim predstavila ekipa mladih znanstvenikov CanSat, ki sodelujejo pri projektu Evropske vesoljske agencije. Gre za tekmovanje CanSats, ki ga že vrsto let organizirajo po vsem svetu in bo letos aprila potekalo pri nas, pomeni pa edinstveno priložnost za pridobivanje praktičnih izkušenj v pravem vesoljskem projektu. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa smo vam predstavili Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede.


20.03.2024

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Študent Nejc Podkoritnik je tokrat predstavil Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru.


20.03.2024

Živeti in darovati!

V oddaji Mladi mladim smo gostili izjemno umetnico Hano Nekrep, ki je v galeriji Media Nox postavila na ogled svojo razstavo z naslovom Živeti. Pridružila pa se nam je tudi prorektorica za študentska vprašanja na Univerzi v Mariboru, Nomi Hrast, ki nam je povedala kaj več o pomembnosti krvodajalske akcije Študentskega sveta. V rubriki ‘Fakultete se predstavljajo’ pa je študent Nejc Podkoritnik predstavil Fakulteto za logistiko.


13.03.2024

Pravna fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Magistrski študent, absolvent Anej M Irgolič je tokrat predstavil Pravno fakulteto Univerze v Mariboru.


13.03.2024

Zakon novice!

V oddaji Mladi mladim se nam je pridružila Zala Urbanija, sekretarka za socialna in zdravstvena vprašanja in podpredsednica Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Govorili smo o predlogu zakona za urejanje položaja študentov. Gostili smo tudi Sandy Cizej – tema pogovora je bila njegova samostojna likovna razstava z naslovom 'In ves svet ZAŽARI'. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa smo spoznali tukajšnjo Pravno fakulteto.


06.03.2024

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z asistentko Adrijano Svenšek, doktorsko študentko, višjo raziskovalko na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.


06.03.2024

Mlada športnika v akciji

V oddaji Mladi mladim je bil tokrat v ospredju športni duh. Pridružil se nam je igralec badmintona Mark Koroša, ki je svoj talent dokazal na mnogih tekmah doma in v tujini, celo v Ameriki. Gostili pa smo tudi motokrosista Bijana Milošića, ki je na pokalnem prvenstvu dosegel tretje mesto. V rubriki Fakultete se predstavljajo smo spet gostili eno od 17-ih fakultet mariborske Univerze, in sicer Fakulteto za zdravstvene vede.


28.02.2024

Poezija in tačke: Ali se bliža konec sveta, kot ga poznamo?

V oddaji Mladi mladim smo gostili Vanjo Hojs iz mariborskega Zavetišča za živali. Govorili smo o njihovih kosmatinčkih in postopku posvojitve. Pridružil se nam je tudi slemovski pesnik, glasbenik in oblikovalec Matic Ačko – predstavil je pesniški prvenec Rekviem za sneg. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa smo spoznali Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru.


28.02.2024

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z Andrejo Kumer, prodekanico za študentska vprašanja Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru.


21.02.2024

Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali s profesorico doktorico Mileno Ivanuš Grmek, dekanico Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru.


21.02.2024

Izza zakulisja filma Omrežje

V oddaji Mladi mladim smo ta teden gostili izjemne študente magistrstrskega študija Medijskih komunikacij iz FERI-ja, ki so nam predstavili snemanje filma Omrežje. Naša gosta sta bila člana ekipe scenarist Jan Hauptman in producentka Eva Štingl. Pridužila pa sta se še Matevž Ozvatič in Maja Turinek, glavna igralca iz filma Omrežje. V rubriki ‘Fakultete se predstavljajo’ pa nam je redna prof. dr. dekanica Milena Ivanuš Grmek povedala kaj več o Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.


14.02.2024

Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z Enejem Vidovičem, prodekanom za študentska vprašanja Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.


14.02.2024

Ekstremneža Anže in Anej

Gosta tokratne oddaje Mladi mladim sta bila odštekana rolkarja Anže Šerbinek in Anej Pintarič, ki se ukvarjata z ustvarjanjem t. i. odpičenih video vsebin v povezavi z adrenalinskimi športi. V rubriki Fakultete se predstavljajo smo znova predstavili eno od 17-ih fakultet mariborske Univerze – tokrat Medicinsko fakulteto.


Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov