Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

30-letnica delovanja Mladinsko kulturnega centra Maribor

23.01.2023

V Mladinskem kulturnem centru Maribor, ki bo letos zaznamoval 30-letnico delovanja, so začeli praznovati že decembra, mi pa smo se oglasili pri njih danes. S sogovorniki smo predstavili programe za mlade, ki so vzniknili konec 60-ih let in se skoraj trideset let pozneje formalno povezali v zavod, in razložili delovanje zavoda na področju kulture, aktivnega državljanstva, ranljivih skupin in mladih in njegovo umeščanje v mrežo mariborskih nevladnih organizacij in sodelovanje z njo.


Odkrivamo Maribor

295 epizod


Oddaja prinaša utrip mesta na najrazličnejših področjih. V ospredju so tako aktualne teme kot tudi vsakdanji vrvež v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Novinarji skupaj s sogovorniki ugotavljajo dejstva, pomanjkljivosti in napredovanje ob posameznih temah in obveščajo širšo javnost o željah in potrebah prebivalcev v mestu.

30-letnica delovanja Mladinsko kulturnega centra Maribor

23.01.2023

V Mladinskem kulturnem centru Maribor, ki bo letos zaznamoval 30-letnico delovanja, so začeli praznovati že decembra, mi pa smo se oglasili pri njih danes. S sogovorniki smo predstavili programe za mlade, ki so vzniknili konec 60-ih let in se skoraj trideset let pozneje formalno povezali v zavod, in razložili delovanje zavoda na področju kulture, aktivnega državljanstva, ranljivih skupin in mladih in njegovo umeščanje v mrežo mariborskih nevladnih organizacij in sodelovanje z njo.


15.04.2024

Mariborsko jezero in Studenški gozd – kraja sprostitve in biotske raznolikosti

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili v Krajinski park Mariborsko jezero in ugotavljali, kakšno srečo ima mesto, da se ga držijo naravni habitati in omogočajo rekreacijo, sprostitev in oddih. To nas obvezuje k spoštovanju teh okolij; kljub temu pa nekateri še vedno v Studenški gozd odlagajo odpadke, drugi pa so želeli na območje nekdanjega motela Jezero umestiti nadstandardne stanovanjske gradnje.


08.04.2024

11. karierna tržnica

Danes se je začela 11. karierna tržnica, ki jo pripravljata Karierni center mariborske Univerze in Zavod za zaposlovanje. Prvi teden bo karierni teden, v sklopu katerega bo študentom na voljo vrsta delavnic o iskanju zaposlitve in spopadanju z izzivi na trgu dela. Karierna tržnica se bo končala s posebnim dogodkom, na katerem bodo omogočili mreženje mladih iskalcev zaposlitve s potencialnimi delodajalci.


25.03.2024

7. Rajzefibrov festival sprehodov

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se sprehajali … v petek se je namreč začel 7. Rajzefibrov festival sprehodov, kot del programa društva Hiša. Tako se lahko do sobote, 30. marca, tudi vi pridružite kateremu od njihovih sprehodov, ki odkrivajo nove zgodbe in nove kotičke mesta; a ne zgolj Maribora, temveč tudi drugih krajev, saj se festival širi tudi iz Maribora. Pozanimali smo se o namenu tega festivala in o njegovem letošnjem programu, odkrili pa smo tudi nekaj zanimivosti z že izpeljanih sprehodov.


18.03.2024

Po slabi smučarski sezoni v Mariboru, priprave na poletno turistično sezono

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo potegnili črto pod letošnjo jalovo smučarsko sezono na Mariborskem Pohorju in Arehu, v luči krepitve celoletnega turizma pri nas pa smo z gosti spregovorili tudi o pripravah na poletno sezono na Pohorju in v Mariboru.


11.03.2024

S kakšnimi stiskami se srečujejo ljudje na območju mariborskega združenja Rdečega križa ?

Rdeči križ Slovenije, ena najstarejših prostovoljnih humanitarnih organizacij pri nas, povezuje več kot 15 tisoč prostovoljcev; ti z različnimi oblikami pomagajo izboljšati življenje ranljivih. S kakšnimi stiskami se srečujejo ljudje na območju mariborskega združenja Rdečega križa, kakšne oblike pomoči jim lahko ponudi ta organizacija in njihovi prostovoljci?


04.03.2024

35 let glavne avtobusne postaje v Mariboru

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili na mariborsko glavno avtobusno postajo. Zgradili so jo pred 35-imi leti in je takrat veljala za arhitekturni presežek; danes je njen sijaj nekoliko zbledel, za kar so krive tudi širše družbene spremembe. Pogovarjali smo se z upravljavcem, arhitektom in potniki, zanimal pa nas je tudi antropološki pogled na zgradbo v Mlinski ulici.


26.02.2024

Zimske počitnice

Zimske počitnice šolarjem niso prinesle snega, a to še ne pomeni, da bodo zato manj zabavne. Obiskali smo mariborske počitnikarje in preverili, kako si bodo krajšali proste dni.


19.02.2024

Društvo upokojencev Brezje, Dogoše in Zrkovce

V Društvu upokojencev Brezje, Dogoše in Zrkovce se že nekaj časa srečujejo z upadanjem članstva. Zakaj je tako, se sprašujejo in ponujajo različne dejavnosti – od telovadbe do šaha, oblikujejo pa tudi novo skupino pevk. Osrčje društva je gotovo ročnodelski krožek Breza, katerega članice so trenutno polno zaposlene s pletenjem kapic in copatkov za novorojenčke v mariborski porodnišnici. Več o projektih tega društva pa v oddaji Odkrivamo Maribor.


12.02.2024

Mariborska knjižnica letos praznuje 75 let

Terensko oddajo Odkrivamo Maribor tokrat namenjamo Mariborski knjižnici – ustanovi, ki letos praznuje 75 let. Z gosti smo med drugim govorili o delovanju knjižnice, razvoju knjižničarstva, nenazadnje pa tudi o naših bralnih navadah.


05.02.2024

Izobraževalni centrer Piramida

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se pred bližajočimi se informativnimi dnevi ustavili v Izobraževalnem centru Piramida in preverili, katere programe ponujajo in katere novosti bodo uvedli v novem šolskem letu. V tem osrednjem izobraževalnem centru na področju živilstva in prehrane v severovzhodni Sloveniji se izobražujejo peki, slaščičarji in mesarji – tako rekoč nepogrešljivi poklici.


29.01.2024

70 let delovanja Umetnostne galerije Maribor

Eden največjih muzejev za moderno in sodobno umetnost, Umetnostna galerija Maribor, hrani v svoji zbirki več tisoč umetniških del avtorjev z območja Štajerske, Koroške in Prekmurja. Letos mineva 70 let delovanja te ustanove za muzejsko in galerijsko dejavnost, umeščene v zgodovinsko stavbo v središču mesta, kjer pa so prostori sčasoma postali neprimerni za sodobno razstavno dejavnost. O pomenu galerije, različnih programih, pa tudi o jubilejnih prireditvah in novem razstavišču v nastajajočem Centru Rotovž smo s kustosi govorili v tokratnem terenskem oglašanju iz centra Maribora.


22.01.2024

Babištvo

Oddajo Odkrivamo Maribor smo tokrat posvetili babištvu. Decembra so ta poklic vpisali na UNESCOV seznam nesnovne kulturne dediščine, mi pa smo se z aktivnimi in upokojenimi babicami in babičarji mariborske porodnišnice ter mamami in očeti pogovarjali o tem, kako se pri nas navajamo na moške v tem poklicu, pa o navzočnost očetov pri porodu, o pomenu srčnosti v stroki in o tem, da si tudi Maribor želi svojega izobraževanja za ta poklic.


15.01.2024

Katedra za tekstilne materiale in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru

Tekstil ni več samo to, kar je bil nekoč, pravijo na Katedri za tekstilne materiale in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru; danes poznamo tudi e-oblačila, e-tekstilije, tekstilne fasade …, tekstil se uporablja v medicini, gradbeništvu, kmetijstvu in prehrani. Mariborska katedra za tekstil ima korenine v letu 1959, ko je Maribor — zaradi razvite tekstilne industrije — še slovel kot jugoslovanski Manchester, raziskovalci tega področja in študentje pa se tudi danes povezujejo z industrijo in gospodarstvom.


08.01.2024

Zavod PIP

Terensko oddajo smo posvetili Zavodu PIP – Pravnemu in informacijskemu centru Maribor, ki je nedavno praznoval 20-letnico. Širši mariborski javnosti je še zmeraj najbolj znan kot središče, kjer lahko ljudje poiščejo brezplačno pravno svetovanje. A v teh letih je zavod svojo dejavnost razširil tudi na področje nevladnih organizacij, pa tudi mladinskih in evropskih vsebin.


18.12.2023

Rekordno turistično leto v Mariboru

Tokrat pozornost namenjamo letošnjemu turističnemu utripu v Mariboru, ki je prav v teh dneh zabeležil zavidljivo številko pol milijona obiskovalcev. Zanimalo nas je, kateri izstopajoči dogodki so zaznamovali leto 2023, zakaj turisti obiščejo mesto, ki nosi letos naziv evropska kulinarična prestolnica, pa tudi, kakšno vlogo ima pri turističnem preboju mesta in okolice Pohorje.


11.12.2023

60 let mariborskega Kulturno-umetniškega društva Študent

Oddajo Odkrivamo Maribor smo tokrat posvetili 60-letnici mariborskega Kulturno-umetniškega društva Študent, predvsem njegove akademske folklorne skupine. V teh šestih desetletjih so kudovci pustili pomemben pečat v razvoju kulture v Mariboru, ob njihovem jubileju pa se že vrstijo prireditve za predstavitev delovanja folklornih skupin. S folkloristi različnih generacij smo se pogovarjali o pomenu ohranjanja slovenskega petja in plesa, pa tudi o prostovoljnem delu in veselem druženju v plesnih skupinah.


04.12.2023

VDC Polž Maribor – Uporabniki se radi predstavijo in so ponosni na svoje delo

V oddaji Odkrivamo Maribor smo predstavili utrip v Varstveno-delovnem centru POLŽ Maribor, ki letos praznuje 30 let delovanja. Slišite lahko, kako pomembno je, da tudi osebe z motnjo v duševnem razvoju in drugimi zdravstvenimi omejitvami živijo polno, z različnimi izkušnjami, izzivi in čustvovanji. Želijo si, da bi to prepoznalo tudi okolje v vseh krajih, kjer ima POLŽ svoje enote.


27.11.2023

70 let Zveze prijateljev mladine Maribor

Prostovoljstvo, igra, druženje, ustvarjanje, raziskovanje, poslušanje, sodelovanje -- vse to in še kaj so vrednote, ki jih že 70 let zagovarja in uči Zveza prijateljev mladine Maribor, v njenem imenu pa zaposleni, prostovoljci in drugi, ki praznujejo v teh dneh visoki jubilej te organizacije. Vsako dobro dejanje nas nagradi z občutki, ki se jih ne da kupiti, pravijo pri Zvezi prijateljev mladine. Pogovoru z ustvarjalci njihovih programov in nagrajenci prisluhnite v oddaji Odkrivamo Maribor.


20.11.2023

Program Donirana hrana na Nadškofijski karitas Maribor

Nadškofijska Karitas Maribor se je prvič srečala s skladiščenjem in razdeljevanjem donirane hrane pred 33-imi leti, zdaj pa že vrsto let sodeluje tako z mariborskim Lions klubom Zarja, v katerem deluje vrsta čutečih posameznic, kot z občino, brez katere ne bi zmogli vseh stroškov. O njihovem programu Donirana hrana in drugih dobrodelnih programih smo govorili v oddaji Odkrivamo Maribor.


13.11.2023

Medgeneracijski center Društva TOTI DCA na Studencih

Druženje in kakovostno preživljanje prostega časa je za starejše zelo pomembno, prav tako navezovanje stikov z mlajšimi generacijami. Vse to in še kaj ob pripravi različnih dejavnosti starejšim Mariborčanom omogočajo v medgeneracijskem centru Društva TOTI DCA, ki bo na Studencih kmalu dobil dodaten prostor za delovanje in druženje. O živahnem dogajanju, pa tudi o odnosu družbe do starejših, smo z uporabniki tega centra in s prostovoljci govorili v oddaji Odkrivamo Maribor


Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov