Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jutranja kronika

9533 oddaj

9533 oddaj


Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

Jutranja kronika

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.


18.05.2021

Proces Brdo-Brioni: poziv k širitvi Unije, v skupni izjavi pa ni omembe nespremenljivosti meja na Balkanu

Proces Brdo-Brioni je prinesel skupen poziv k čimprejšnji širitvi Evropske unije na zahodni Balkan, ne pa tudi omembe nespremenljivosti meja na Balkanu. Zahtevno, a uspešno, je srečanje ocenil gostitelj, predsednik Pahor. A kot dodajajo analitiki, je Slovenija, kljub uspehom pri spodbujanju dialoga, zamudila vlak za mesto ključne povezovalke med regijo in Unijo. Preostale teme: Evropski zunanji ministri danes o spopadih med Izraelom in Hamasom; a med članicami Unije različni pogledi na konflikt, ki je v dveh tednih zahteval že več kot 200 življenj. Pravna mreža za varstvo demokracije po neuradnih informacijah na ljubljansko okrožno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo proti direktorju Urada vlade za komuniciranje Urošu Urbaniji zaradi zlorabe položaja. Muzeji danes praznujejo in odpirajo svoja vrata.

21 min 47 s

18.05.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

11 min 24 s

17.05.2021

Gledalci se vračajo na športna tekmovanja, vsi dijaki v šolske klopi hkrati, gostilne odprte dlje

V skladu z rumeno fazo epidemije se danes sproščajo še nekateri omejitveni ukrepi. V srednje šole odhajajo vsi dijaki hkrati, gostilne so lahko odprte dlje, na športna prizorišča se vračajo navijači. Medtem vse bolj skrbi premajhno zanimanje za cepljenje. Preostale teme oddaje: - Državni zbor pred jutrišnjo obravnavo ustavne obtožbe premierja Janše o zahtevi za pridobitev mnenja predsednika republike. - Pahor bo na Brdu pri Kranju gostil voditelje vseh držav Zahodnega Balkana; napoveduje sprejetje skupne izjave o evropski perspektivi regije. - Združene države Amerike blokirajo izjavo Varnostnega sveta o nasilju v regiji, od minulega ponedeljka ubitih 207 ljudi, v Gazi samo včeraj več deset.

21 min 55 s

17.05.2021

Slovenija od danes uradno v rumeni fazi epidemije

En odmerek cepiva proti covidu je doslej prejela četrtina prebivalcev Slovenije. Pospešitev cepljenja je pripomogla k umiritvi epidemije in sproščanju ukrepov. V oddaji tudi o tem: - Na srednjih šolah in fakultetah znova vsi dijaki in študenti, gostinski lokali odprti od 5-ih do 22-ih - Na Brdu pri Kranju srečanje voditeljev procesa Brdo-Brioni - V Izoli zaživela tržnica Ruba sz moje njive

11 min 38 s

16.05.2021

Varnostni svet Združenih narodov danes o razmerah v Izraelu in Palestini

Epidemične razmere v državi se izboljšujejo, k čemur je pripomogla tudi vse večja precepljenost. Več držav je skrajšalo čas med odmerkoma cepiva AstraZenece, saj ga je glede na registracijo mogoče prejeti že po štirih tednih. Spopadom v Izraelu ni videti konca, tudi to noč so terjali žrtve. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je sinoči dejal, da bodo spopadi trajali, dokler bo potrebno. Danes bo o tem razpravljal Varnostni svet Združenih narodov. Jutranja kronika prinaša tudi te teme: - Avstrija odpravila policijsko uro, v Italijo odslej mogoče brez obvezne karantene, dovolj je negativen test - Na Hrvaškem volijo lokalne oblasti; štiri največja mesta bodo zagotovo dobila nove župane - Tržaško letališče za oživitev potovanj vzpostavlja nove nizkocenovne povezave - Na Kras že peto leto vabi Trio znamenitosti

19 min 48 s

15.05.2021

Od danes na prireditvah in shodih dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Tudi to noč je zaznamovala neprekinjena izmenjava ognja v spopadih med Izraelom in Palestino. Število smrtnih žrtev je predvsem na palestinski strani vse večje, izraelska mesta pretresajo še nasilni protesti. V Sloveniji je ob tem - tudi v političnem vrhu - precej prahu dvignila poteza vlade, ki je na svojem poslopju včeraj v znamenje solidarnosti izobesila izraelsko zastavo. Preostale teme oddaje: - Od danes na shodih in prireditvah dovoljeno zbiranje do 50 ljudi. - Stroka ob dnevu podnebnih sprememb svari, da lovimo zadnji vlak. - Nagrada OHO skupinskemu požvižgavanju Lene Lekše.

20 min 24 s

14.05.2021

Sindikati zapuščajo ESS

Pandemija je posebej izrazito pokazala na nujnost urejenosti področja dolgotrajne oskrbe. Ključno je dostopno in visoko kakovostno javno zdravstvo. Zdravstvena kriza je številne družine potisnila v nevzdržne socialne razmere. To bo ena od številnih tem popoldanske prve seje strateškega sveta za socialno politiko, posvetovalnega telesa predsednika vlade. Druge teme: - Premier Janša se bo predvidoma še pred tem oglasil na celjskem sodišču, kjer se po neuspešnih šestih razpisanih obravnavah začenja novo sojenje zaradi domnevne razžalitve novinark RTV Slovenija. - Sindikati zapuščajo ekonomsko-socialni svet: kaplja čez rob predlog sprememb davčne zakonodaje. - Ob najhujših spopadih med izraelsko vojsko in Hamasom se nasilje stopnjuje tudi na ulicah mest z arabskim in judovskim prebivalstvom.

20 min 4 s

14.05.2021

Izraelske vojaške sile zasedle ozemlje ob meji z Gazo

Oči sveta so bile ponoči usmerjene na Bližnji vzhod. Izraelske kopenske sile so se pomaknile na mejo z Gazo, ki so jo obstreljevale z letalskimi silami in topništvom. Z raketnimi napadi na Izrael nadaljuje tudi palestinsko uporniško islamistično gibanje Hamas, nasilje pa se je prelilo tudi na ulice mest z arabskim in judovskim prebivalstvom. Preostale teme oddaje: - Danes prva seja strateškega sveta za socialno politiko. - Nošnja mask za cepljene v Združenih državah ni več obvezna. - Občini Mirna in Dolenjske toplice v izgradnjo novih vrtcev.

13 min 4 s

13.05.2021

Vlada z rumeno fazo razrahljala nekatere omejitvene ukrepe

Vlada je ob izboljšanju epidemičnih razmer razrahljala protikoronske ukrepe. Srednje šole in fakultete se odpirajo v celoti, gostinski lokali bodo podaljšali delovni čas, manj omejitev je pri zbiranju, v športu in kulturi. Preostali poudarki oddaje: - Z enim odmerkom cepiva proti covidu je bilo pri nas cepljenih pol milijona prebivalcev. Precepljenost je ključna tudi pri omejevanju novih različic koronavirusa, tudi indijske, pravi infektologinja Mateja Logar. - Izrael še naprej v primežu spopadov, Washington na območje pošilja diplomacijo - Na rokometnem državnem prvenstvu je po sinočnjem večeru na prvem mestu Trimo Trebnje, v najboljšem položaju za naslov prvaka pa so zdaj Velenjčani.

20 min 40 s

13.05.2021

Izboljšanje epidemične slike prineslo nove sprostitve omejitvenih ukrepov

Prihodnji teden bomo storili nov korak proti bolj normalnim razmeram. Vlada se je namreč včeraj zaradi ugodnih epidemioloških razmer odločila za sprostitev nekaterih ukrepov. V ponedeljek se bodo tako v šolske klopi vrnili dijaki in študenti, gostinski lokali pa bodo lahko odprti dalj časa. Ob tem je na mestu poziv k nadaljevanju upoštevanja ukrepov, saj so pri nas odkrili tudi indijsko različico koronavirusa, ta pa je še bolj nalezljiva kot druge variante. Preostale teme oddaje: - V bombardiranju Gaze doslej ubitih najmanj 69 Palestincev. - Nova komenska šolska kuhinja bo oskrbovala tudi starejše. - Nogometaši Olimpije prvi finalisti pokalnega tekmovanja.

11 min 53 s

12.05.2021

Bo vlada omogočila obisk kulturnih in športnih dogodkov?

Vlada bo po posvetu s strokovno svetovalno skupino za covid, ki jo vodi Mateja Logar, odločala o nadaljnjem sproščanju omejitev. Izpolnjena sta namreč oba pogoja za prehod v rumeno fazo epidemije, tako sedemdnevno povprečje novih primerov okužbe kot zasedenost bolniških postelj. Kljub izboljšanju razmer pa je pričakovati podaljšanje epidemije še za en mesec. V oddaji tudi: - Spopadi med Izraelci in Palestinci terjajo vse več žrtev, mednarodna skupnost obsoja nemire - Cepivo bo kmalu dostopno vsem - bo zainteresiranim za cepljenje omogočeno izbiranje med proizvajalci? - Cene nepremičnin so se odlepile od gospodarske rasti, a vrhunca kot pred gospodarsko krizo ne dosegajo

21 min 10 s

12.05.2021

Zaostrovanje napadov med izraelsko vojsko in palestinskim Hamasom

Izraelski obrambni minister Beni Ganc je povedal, da je vojska izvedla več 100 napadov in v Gazi uničila, tovarne, podzemne rove in stolpe. Gibanje Hamas pa je zadelo naftovod v bližini mesta Aškelon. V mestu Lod osrednjem delu judovske države so izbruhnili izgredi med Arabci in Judi, v mestu so razglasili izredne razmere V prvi informativni oddaji dneva tudi: - Vlada o sproščanju omejitev, tudi na področju kulture in športa - V Pomurju bodo dobili novo vodno zajetje

11 min 21 s

11.05.2021

Cepiva bo dovolj za vse

Skrbi, da bi zmanjkalo AstraZenecinega cepiva proti covidu-19 za drugi odmerek, so odveč, zagotavljajo pristojni. V oddaji tudi: - V pandemiji prekinjene nabavne verige dražijo surovine. - Nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel bi prevzel vodenje Javne agencije za knjigo. - V izraelskih napadih na Gazo je bilo ubitih najmanj 20 ljudi; mednarodna skupnost poziva k prenehanju nasilja. - Hokejisti Jesenic so 13-ič osvojili naslov državnih prvakov.

21 min 22 s

11.05.2021

Kacin: Strahovi, da bi zmanjkalo cepiva proti covidu AstraZenece za drugi odmerek cepljenja, so odveč

Strahovi, da bi zmanjkalo cepiva proti covidu AstraZenece za drugi odmerek cepljenja, so odveč, poudarja nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin. Evropska komisija je napovedala, da od junija ne bo naročala dodatnih količin tega cepiva, kar pa pomeni, da bo še naprej dobavljala že prej naročene odmerke, je še pojasnil Kacin. Preostale teme oddaje: - Založniki presenečeni nad Ruplovo napovedjo kandidature za direktorja Javne agencije za knjigo - V izraelsko-palestinskem spopadu ubitih več ljudi, tudi otroci - V obnovo tudi železniški odsek med Lescami in Jesenicami

11 min 51 s

10.05.2021

Od danes imajo možnost za cepljenje proti covidu-19 vsi prijavljeni odrasli prebivalci.

Možnost cepljenja za vse prebivalce predstavlja prelomnico, pravi Roman Jerala s Kemijskega inštituta in pojasnjuje, da je do zdaj primanjkovalo cepiv, odslej pa bo predvsem treba zagotoviti dovoljšen interes za cepljenje. Ob okrnjenih dobavah cepiva AstraZenece pa so odveč skrbi, da cepljeni ne bi dobili drugega odmerka. V oddaji tudi o tem: - Slovenija se približuje rumeni fazi, v tej luči od danes veljajo razrahljani ukrepi na področju gostinstva in turizma. - V ospredju srečanja evropskih zunanjih ministrov bo širjenje Unije na zahodni Balkan, kjer so pogajanja še vedno na mrtvi točki. - Policisti na južni meji so dobili okrepitve, odslej jim pomaga 21 kolegov iz Estonije, Latvije in Poljske.

21 min 12 s

10.05.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

11 min 19 s

09.05.2021

Jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja, Jutranja kronika, prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Strnjena, verodostojna in zmeraj aktualna. Ob nedeljah ob 7.00 na Radiu Slovenija.

20 min 5 s

08.05.2021

Jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja, Jutranja kronika, prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Strnjena, verodostojna in zmeraj aktualna. Ob nedeljah ob 7.00 na Radiu Slovenija.

19 min 8 s

07.05.2021

Druga jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.

20 min 52 s

07.05.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

11 min 48 s

Stran 1 od 477
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov