Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Velik delavničarski izlet poslušalcev v Osijek

23.08.2022

V oddaji Poglobljeno smo zavrteli strnjen posnetek oddaje, ki smo jo posneli na velikem delavničarskem izletu naših poslušalcev v Osijeku pred devetimi leti – poleti 2013, ko smo obiskali južno Madžarsko, Hrvaško Zagorje, Slavonijo in Baranjo. Sooblikovali so jo naši izletniki in gostje. To je bil čas, ko je naša soseda Hrvaška uradno vstopila v Evropsko unijo, čemur smo v oddaji namenili posebno pozornost


Poglobljeno

204 epizod

Poglobljeno

204 epizod


V oddaji Poglobljeno se posvečamo temam, ki so so pomemben del našega vsakdanjika pa tudi družbenega zavedanja in samozavedanja. Oddaja se poglobljeno dotika najrazličnejših področij.

Velik delavničarski izlet poslušalcev v Osijek

23.08.2022

V oddaji Poglobljeno smo zavrteli strnjen posnetek oddaje, ki smo jo posneli na velikem delavničarskem izletu naših poslušalcev v Osijeku pred devetimi leti – poleti 2013, ko smo obiskali južno Madžarsko, Hrvaško Zagorje, Slavonijo in Baranjo. Sooblikovali so jo naši izletniki in gostje. To je bil čas, ko je naša soseda Hrvaška uradno vstopila v Evropsko unijo, čemur smo v oddaji namenili posebno pozornost


17.04.2024

Naslednji dve minuti sta ključni

Nekega popoldneva v začetku lanske pomladi sta v gozdu v Jurovskem dolu zaradi suše padli zdravi drevesi srednjih let in pod seboj skoraj pokopali žensko. To je prva podoba, ki jo pred bralčevo notranje oko prikliče novi roman Nataše Kramberger Po vsej sili živ. Pisateljica, kolumnistka in kmetovalka iz Jurovskega dola v Slovenskih goricah del leta preživi v Berlinu, del pa na svoji biodinamični kmetiji, na kateri med drugim potrpežljivo čaka, da zraste raznolik visokodebelni sadovnjak. Medtem ko čaka, v imenu človeštva opozarja na pogubne učinke podnebnih sprememb in opozarja, da ni ključnih naslednjih štirinajst dni, ampak da sta ključni že naslednji dve minuti. Oddajo je pripravila Irena Kodrič Cizerl.


16.04.2024

Glazerjevi nagrajenci o svojem ustvarjanju

V tokratni oddaji Poglobljeno ste spoznali osebe, ki so pomembno zaznamovale področje kulture in umetnosti v Mariboru. Čas v oddaji smo namenili najvišjim občinskim priznanjem na tem področju – Glazerjevi nagradi in listinam – in pogovoru z nagrajenci. Slišali ste slikarko Ido Brišnik Remec – nagrajenko za življenjsko delo, prejemnika listin, akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja, eno najvidnejših slovenskih sopranistk sodobnega časa Niko Gorič in muzejskega svetovalca Uroša Dokla.


02.04.2024

SVETA SI ZEMLJA, IN BLAGOR MU, KOMUR PLODIŠ... - 2.4.2024 - ZEMLJA IN SVETO...

Tokratna (2.4.2023) oddaja Poglobljeno ima delovni naslov – »Sveta si zemlja in blagor mu, komur plodiš…«. Oddaja se je dogodila v živo na biodinamični in ekološki kmetiji Majnika v Žičah v občini Slovenske Konjice. Govorili smo o duhovnih razsežjih našega odnosa do zemlje, o kozmičnih dimenzijah tega odnosa, o zdravi samooskrbi, o ljubezni do zemlje kot posebnem rodovnem premoženju naroda… Ob gostiteljicah Katji in Majdi Temnik so v oddaji sodelovali še: Ana Miličevič – vodja splošne knjižnice iz Slovenskih Konjice, duhovna antropologinja Milena Janel in Miha Jarm iz okolice Laškega. Tehnična realizacija Borut Plešej. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


26.03.2024

Uglasbena poezija Rudolfa Maistra – Vojanova

Tokratna oddaja v duhu Maistrovega leta namenja pozornost poeziji generala in pesnika Rudolfa Maistra Vojanova, ki je s pomočjo številnih slovenskih skladateljev našla pot do uglasbitve. Naš gost je glasbeni pedagog, urednik in zborovodja Mitja Gobec, lanskoletni prejemnik Gallusove plakete za nenadomestljiv ustvarjalni prispevek slovenskemu zborovstvu. Mitja gobec je tudi sourednik izdaje Maistrovih pesmi na zgoščenki »Rudolf Maister Vojanov v besedi in glasbi«.


19.03.2024

Nataša Gobec Rajgelj o življenju in delu na Maldivih

V tokratni oddaji Poglobljeno smo se podali na Maldive. Za mnoge na stotine otokov predstavlja le sanjski oddih, s pomočjo Nataše Gobec Rajgelj, ki je pred osmimi leti zapustila Slovenijo, pa smo spoznali življenje na otoku Vashafaru, kjer turisti igrajo obrobno vlogo, življenje pa je še zmeraj podrejeno zelo vernemu lokalnemu prebivalstvu in njihovim pravilom.


09.03.2024

KAKO ŽIVETI S SAVINJO V PRIHODNJE - okrogla miza profesorjev in študentov - katedre za geografijo - FF UNI MB in kmetov z gornje Savinjske doline...

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru - katedra za geografijo in RTV center Maribor - Radio Maribor... sta pred dnevi pripravila okroglo mizo (4.3.2024): KAKO ŽIVETI S SAVINJO V PRIHODNJE... sodelovali so študentje Žiga Majcen, Aleksandra Pepevnik, Gašper Kušej in Hana Urankar, profesorji ddr.Ana Vovk, dr.Peter Kumer in dddr.Joca Zurc ter kmetje iz Gornje Savinjske doline: Boštjan Škrabar, Klemen Šalej in Janez Oset in dve aktivistki iz tistih krajev Maja Klemen Cokan in Irena Rotar. Poseben gost večera ja bil katoliški duhovnik, vsestranski razumnik pater dr.Karel Gržan s Konjskega vrha pod Raduho v Gornji Savinjski dolini. Realizatorji oddaje so bili: prof.dr.Ana Vovk s Filozofske fakultete in tehnična ekipa RTV centra – Radia Maribor – Smiljan Greif in Darko Kukovič. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


05.03.2024

Kraj prihodov, odhodov in prestopov, lahko pa tudi srečanj pod uro

Letos mineva 35 let, odkar so zgradili Glavno avtobusno postajo v Mariboru. Postaja je bila nekoč predmet čudenja in navdušenja, projektirala sta jo arhitekta Borut Pečenko in Ivo Goropevšek. Z njim smo se sprehodili po postaji in se spomnili, kako je nastajala. Inženir je bil takrat mladi in nadobudni Marjan Pipenbaher, ki se je kasneje proslavil s projektiranjem mostov, arhitekta pa se nista ustrašila drznih zamisli, čeprav se danes komu katera od njih zdi nepraktična.


27.02.2024

Andrej Tiršek in »Vinski vodnik«

V tokratni oddaji gostimo Andreja Tirška, upokojenega magistra elektrotehnike, vse od osnovnošolskih dni v Slovenj Gradcu zapisanega glasbi. Ob poklicu je glasbeno zorel skozi različne vokalne zasedbe s slovečimi zborovodskimi imeni … tri desetletja pa je posvetil delu v Mariborskem oktetu. Ko je sklenil to obdobje se je začelo nekaj novega. Izdal je dve pesniški zbirki, od leta 2015 piše tudi glasbo za svoje sonete in balade. Izšli so trije njegovi albumi šansonov. Zadnji nosi naslov Vinski vodnik.


17.02.2024

DRUŽINSKO PODJETNIŠTVO - primeri dobre prakse - družina RIBIČ...

V tokratni oddaji Poglobljeno govorimo o družinskem podjetništvu, o tem kako pomemben del nacionalne ekonomije predstavlja… O tem bodo v oddaji razmišljali: - pravnik, nekdanji politik in diplomat prof.dr. Ludvik Toplak, - župnik Frančesko Bertolini, - duhovna antropologinja Milena Janel, dijaki in učitelji mariborske Srednje šole za gostinstvo in turizem in člani družinskega podjetja Ribič iz Maribora - Janez, Marija, Rok in Tim. Povedali so, da so zdravi odnosi, medsebojno zaupanje, spoštovanje in lojalnost osnova uspešnega družinskega podjetništva. Glasbena oprema TIM RIBIČ, Tehnična realizacija Goran Glavičič. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega prograna Radia Maribor Robert Levstek.


13.02.2024

Nastajanje Krajinskega parka Goričko

Stanka Dešnik, krajinska arhitektka iz Murske Sobote je bila pred dobrima dvema desetletjema med tistimi, ki so pripravljali podlage za ustanovitev Krajinskega parka Goričko. Na začetku je dvomila v uspeh projekta zato je bilo veselje ob dejstvu, da je Goričko postalo postalo del trideželnega parka Örseg-Raab-Goričko toliko večje. Zanimivo srečanje s Stanko Dešnik lahko zlahka nadgradimo in dodatno podoživimo z obiskom tega izjemno zanimivega dela naše domovine.


06.02.2024

Maistrovo leto

Slovenska vlada je junija lani letošnje leto razglasila za leto generala Rudolfa Maistra. Minilo bo namreč 150 let od rojstva in 90 let od smrti generala in pesnika, ki je hkrati ena najpomembnejših osebnosti slovenske zgodovine 20. stoletja. Kaj prinaša Maistrovo leto? O tem smo govorili z mag. Lučko Lazarev Šerbec - predsednico Zveze društev generala Maistra, Alenko Juvan iz Medobčinskega muzeja Kamnik, Alešem Arihom - predsednikom Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra v Mariboru in zgodovinarjem dr. Gregorjem Antoličičem, znanstvenim sodelavcem ZRC SAZU in docentom, za predmetno področje Novejša in sodobna zgodovina na Filozofski fakulteti v Mariboru.


30.01.2024

ODVISNOSTI - žeja po ljubezni in Božjem objemu...

V tokratni (30.1.2024) oddaji Poglobljeno se z različnimi gosti lotevamo zelo zahtevne teme – nekemičnih, ekranskih in drugih odvisnosti… Osrednji gost oddaje je terapevt Miha Kramli, ki že dve desetletji vodi ambulanto za zdravljenje odvisnosti pri Zdravstvenem domu v Novi Gorici. Ob njem pa v oddaji sodelujejo še: prof.Marijana Kolenko – ravnateljica celjske osnovne šole Lava, duhovna antropologinja Milena Janel, dijakinja mariborske Tretje gimnazije Angelina Janel, 23-letni ozdravljeni odvisnik Tjaž Košir iz okolice Škofje Loke in evangelijski pastor Denis Turk iz Novega Mesta. Torej kako moramo previdno ravnati s tablicami, telefoni in računalniki… Avtor oddaje Tone Petelinšek. Tehnična uresničitev Boštjan Feguš Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek...


23.01.2024

Lepote norveških fjordov in polarnega sija

V oddaji Poglobljeno smo se tokrat potepali po Norveški in odkrivali lepote fjordov in polarnega sija.


16.01.2024

Maruša Bradač

Maruša Bradač je mednarodno priznana astrofizičarka, ki pravi, da so ji pomagali tlakovati pot v vrhunsko kariero že mentorji v osnovni šoli v Slovenski Bistrici in na gimnaziji v Mariboru. Po vrnitvi iz tujine se je zaposlila na ljubljanski univerzi; za svoje dosežke pa je decembra prejela naziv ambasadorka znanosti Republike Slovenije za krepitev ugleda slovenske astrofizike.


09.01.2024

Ko človek sreča človeka

V oddaji Poglobljeno lahko spoznate štiri ljudi, Tadejo, Marcela, Moniko in Talho, ki pripovedujejo o nekaj vidikih svojega življenja. S tem omogočajo, da svoje življenje primerjamo z njihovim, da jih bolje spoznamo, jih razumemo in da knjige ne sodimo po platnicah. Pogovore smo posneli decembra v Vetrinjskem dvoru, ko je Mladinski kulturni center Maribor tam pripravil Živo knjižnico. S tem, ko so presegli okvire intimnih pogovorov in spregovorili v radijski eter, so morda spodbudili še koga, da se pridruži živi knjižnici – kot obiskovalec ali celo kot živa knjiga.


31.12.2023

VERA, UPANJE, LJUBEZEN - LEPOTA, DOBROTA, SOČUTJE - stebri upanja za lepšo prihodnost... Kulturni center Gaberi Maribor.

Na praznični večer (2.1.2024) se z oddajo POGLOBLJENO mudimo v Kulturnem duhovnem centru Gaberi na Zrkovski v Mariboru. Skupaj z gosti se spominjamo poti minulega leta in se oziramo v novo, govorimo o vrednostnih vzorcih, ki opredeljujejo sedanji čas in o moralnih normativih, ki zagotavljajo stabilnost družbe kot celote… med gosti so dr.Zlatko Dežman, Andrej Gaberi, dr.Zmago Turk, Janez Ujčič, Polona Pivec, Anita Kirbiš, Franc Kopič, prof.Tone Žuraj, Suzana Pirtovšek in mnogi drugi… Oddajo pripravlja in vodi Toner Petelinšek. Tehnična realizacija: tonski mojster Darko Kukovič, glasbeni producent Smiljan Greif. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


19.12.2023

Pogled na vodarstvo

V tokratni oddaji smo namenili pozornost nadvse aktualnemu vprašanju urejanja vodotokov in gospodarjenja z vodami. Z nami bosta dva – veterana – tega dela Franci Avšič in mag. Smiljan Juvan. Njuna strokovnost in dolgoletno sodelovanje pri številnih projektih bo osrednja tema pogovora v času, ko spremljamo sanacijo nastale škode po poletnih ujmah.


05.12.2023

SONČNI VZHOD – inovativna duša slovenskega podeželja…

Na Slovenskem je začela delovati nova incoming Turistična agencija z imenom SONČNI VZHOD, in to pod okriljem Razvojne agencije Slovenske gorice s sedežem v Lenartu. Oddaja POGLOBLJENO je nastala na kmečkem turizmu Kapl v Dražen vrhu v občini Sveta Ana. Skupaj z gosti v njej predstavljamo temeljno poslanstvo te turistične agencije slovenskega podeželja s slikovitim imenom SONČNI VZHOD. Sodelujejo: dr.Milojka Domanjko, Karmen Razlag, Doris Urbančič Windisch, Martin Breznik, Franc Ornik, Daniel Zorko in družina Kapl. Realizatorka oddaje Polona Flis. Tehnična realizacija Zoran Perko. Oddajo je pripravil in vodil Tone Petelinšek. Odgovorni urednik nacionalnega programa Radia Maribor Robert Levstek.


28.11.2023

Sumatra

V oddaji Poglobljeno smo se radijsko odpravili na otok Sumatro, ki pripada največji muslimanski državi na svetu – Indoneziji. Mariborska popotnica, Bernarda Biber, nas vodi po džungli, med tople vrelce in k jezerom, predstavila bo tudi ljudožerce in spregovorila o srečanjih z orangutani.


21.11.2023

Kdo nasprotuje vetrnim elektrarnam na Pohorju in zakaj?

Vetrne elektrarne na območju bistriškega Pohorja razburjajo od letošnje pomladi, ko je postalo jasno, koliko jih potencialni investitorji načrtujejo in kje naj bi bile njihove mikrolokacije. Zakaj so te v osrčju narave, na območju Areha, Treh kraljev in Rogle, nesprejemljive po mnenju stroke, lokalnih skupnosti, civilne iniciative in okoljevarstvenikov, boste slišali najceloviteje doslej v oddaji Poglobljeno.


Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov