Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Poslovni mikrofon

22.10.2019

Tokrat o aktualnem dogajanju v mariborskem Marifarmu, prinašamo pa tudi pozitivno poslovno zgodbo – o modni industriji in razvoju slovenskega sistema mode.


Poslovni mikrofon

208 epizod


Oddaja Poslovni mikrofon je namenjena dogajanju na področju gospodarstva in trga dela na Štajerskem. V oddaji ob aktualnih vsebinah s področja gospodarstva in trga dela predstavljamo tudi inovativne poslovne rešitve.

Poslovni mikrofon

22.10.2019

Tokrat o aktualnem dogajanju v mariborskem Marifarmu, prinašamo pa tudi pozitivno poslovno zgodbo – o modni industriji in razvoju slovenskega sistema mode.


30.08.2022

Povratni lonček, ki je lahko tudi izviren oglaševalski kanal, oddaja se poslavlja

V zadnji oddaji Poslovnega mikrofona, ki se po štirih letih zdaj poslavlja, bosta na vrsti še poslednji ponovitvi iz niza pogovorov z avtorji izjav podjetna pozitiva, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta. Spet bomo predstavili tudi eno izmed letošnjih inovacij v Podravju, in sicer povratni lonček, ki je lahko tudi izviren oglaševalski kanal.


23.08.2022

Senzor za svežost perutninskega mesa MeatQ

V poletnem Poslovnem mikrofonu nadaljujemo predstavitve letošnjih inovacij Podravja. Tokrat o inovaciji Inštituta za okoljevarstvo in senzorje iz Maribora, kjer so razvili senzor za svežost perutninskega mesa, ki so ga poimenovali MeatQ. Pponovili pa smo tudi pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


16.08.2022

Inovacija podjetja Evitel: hiša iz konoplje

Nadaljujemo predstavitev inovacij Podravja – tokrat o hiši iz konoplje, ki so jo postavili v sklopu turističnega naselja Goričke iže v Križevcih. Prisluhnite pa še ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji podjetnih pozitiv, to je najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


09.08.2022

Virtualna harmonika – Vharmonika

V poletnem Poslovnem mikrofonu nadaljujemo predstavitve letošnjih inovacij Podravja - govorimo o projektu inovativnega pristopa k učenju igranja na harmoniko, poimenovanem virtualna harmonika – Vharmonika. Prisluhnite pa tudi ponovitvi pogovora z enim izmed avtorjev izjav iz podjetne pozitive, to je nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


02.08.2022

Pametni sistem za nadzor nad zdrsom sidra

V poletnem Poslovnem mikrofonu tudi danes nadaljujemo s predstavitvami letošnjih inovacij Podravja. Ena izmed njih je inovacija mariborskega podjetja Juniba, ki je razvilo pametni sistem za nadzor nad zdrsom sidra. Prisluhnite pa tudi ponovitvi pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


26.07.2022

Inovacija podjetja Ekosen: ogrevalnik za mize

V poletnem Poslovnem mikrofonu tokrat predstavljamo inovacijo mariborskega podjetja Ekosen – gre za ogrevalnik za mize, ki je energetsko učinkovitejših od podobnih naprav. Slišali pa boste tudi ponovitev pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


19.07.2022

Kondenzator za toplotne črpalke za ogrevanje vode,

V poletnem Poslovnem mikrofonu smo predstavili produktno inovacijo Taluma iz Kidričevega. Na izbor najboljših inovacij Podravja so prijavili kondenzator za toplotne črpalke za ogrevanje vode. Zatem smo ponovili pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


12.07.2022

Inovacija podjetja HighFly - električni vodni skiro

V poletnem Poslovnem mikrofonu smo predstavili inovacijo podjetja HighFly. Na letošnjem izboru najboljših inovacij Podravja so predstavili električni vodni skiro. Zatem pa smo ponovili pogovor z enim od avtorjev podjetne pozitive, nabora najboljših podjetniških izjav leta.


05.07.2022

Zvončkijada, projekt o ozaveščanju in varovanju zvončka; Spletna stran Občine Lovrenc na Pohorju

Tokrat boste spoznali dve izmed letošnjih inovacij štajerskih podjetij in ustanov. To sta t.i. Zvončkijada, ki osvešča javnost o zvončki, in spletna stran Občine Lovrenc na Pohorju, ki so jo prilagodili za slabovidne. Slišali pa boste tudi ponovitev pogovora z enim izmed avtorjev podjetne pozitive, nabora najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


28.06.2022

Znane najboljše inovacije Podravja 2022

V poletnem Poslovnem mikrofonu vam prinašamo utrip s podelitve priznanj za najboljše inovacije Podravja 2022. Ob tem pa lahko prisluhnete tudi ponovitvi pogovora z avtorjem ene izmed podjetnih pozitiv, najbolj pozitivnih podjetniških izjav leta.


21.06.2022

Podjetje Intera, inovativni sistem za spremljanje in razvoj kadrov v podjetju

Predstavili smo eno od letošnjih inovacij v Podravju; govorili o enostavnem in preglednem ter varnem sistemu, ki služi spremljanju in razvoju kadrov v podjetju. Ob tem boste lahko prisluhnili tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


14.06.2022

Podjetje 4Inovations, inovativni sistem za odpravljanje in preprečevanje vodnega kamna

Predstavili smo še eno od letošnjih inovacij v Podravju; govorili o edinstvenem sistemu, ki preprečuje nastajanje vodnega kamna. Ob tem prisluhnite tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


07.06.2022

Menerga: ogrevanje in hlajenje stavb s pomočjo hibridne geoenergetike

Poslovni mikrofon bo od danes, pa vse do konca avgusta, z vami v nekoliko lahkotnejši, krajši obliki. V nizu predstavitev naj inovacij Podravja smo spregovorili o inovaciji, ki ustvarja zeleno energijo za ogrevanje in hlajenje stavb. Prisluhnite tudi ponovitvi enega izmed pogovorov z avtorji najbolj pozitivnih podjetniških izjav v sklopu projekta Podjetna pozitiva.


31.05.2022

Podjetna pozitiva, prenovljeni prostori Obrtno-podjetniška zbornica Maribor

V Poslovnem mikrofonu predstavljamo poudarke prireditve Podjetna pozitiva, ki jo je organizirala Obrtno-podjetniška zbornica Maribor. Prejšnjo sredo so razglasili najbolj pozitivno podjetniško izjavo tega leta. Pogovarjali se bomo z avtorjem zmagovalne izjave, udeležili pa smo se tudi odprtja prenovljenih prostorov omenjene zbornice na Lentu.


24.05.2022

Mednarodna podjetniška konferenca PODIM v Mariboru spet potekala v živo; Pametno laboratorijsko pohištvo.

V tokratni oddaji smo večino časa posvetili mariborski mednarodni podjetniški konferenci PODIM, ki se je prejšnji teden po dveh letih spletne izvedbe spet odvila v živo. Prinašamo pa tudi pozitivno poslovno zgodbo, tokrat o pametnem laboratorijskem pohištvu, ki so ga razvili v mariborskem podjetju Mikro+Polo v sodelovanju z mariborskim start up podjetjem Agitron.


17.05.2022

Energija Plus z junijem z dražjo elektriko; Podjetna pozitiva; Jeej.

V oddaji smo se dotaknili napovedi vnovičnih podražitev elektrike, ki nas čakajo v naslednjem mesecu. Spomnili smo na glasovanje za najbolj pozitivno podjetniško izjavo leta, podjetno pozitivo, ob tem pa prinašamo še pozitivno podjetniško zgodbo, tokrat o projektu Jeej, ki Mariborčane razvaja z domačimi, lokalno pridelanimi jedmi.


10.05.2022

V Mariboxu načrtujejo odprtje igralnice oz. casinoja; otroška igralnica Milli in Anni

V Poslovnem mikrofonu smo obiskali mariborski kino center Maribox, kjer nameravajo v kratkem odpreti tudi igralnico, načrtujejo pa tudi razvoj širšega območja ob Dravi. V pozitivni poslovni zgodbi pa smo predstavili posebno otroško igralnico v Mariboru, Milli in Anni.


03.05.2022

Mariborsko pogrebno podjetje tudi letos z nekaj investicijami; Nigrad; Občinska pomoč podjetjem za nakup nove opreme

Preverili smo katere so letošnje glavne investicije Pogrebnega podjetja Maribor in katere so aktualnosti v mariborskem komunalnem podjetju Nigrad. Predstavljamo tudi javni razpis mariborske občine za pomoč podjetjem za dodelitev sredstev za nakup nove opreme.


26.04.2022

Kakšne so razmere na nepremičninskem trgu v Mariboru? Bil je Dan mariborske Snage

V Poslovnem mikrofonu smo preverili, kakšno je stanje na mariborskem nepremičninskem trgu, potem ko so se lani v Sloveniji cene stanovanjskih nepremičnin ponovno precej zvišale. Spregovorili pa smo tudi o Dnevu mariborske Snage, ki so ga organizirali minulo soboto.


19.04.2022

Maribor bo kmalu spet gostil mednarodno start-up konferenco PODIM.

Oddaja Poslovni mikrofon je namenjena dogajanju na področju gospodarstva in trga dela na Štajerskem. V oddaji ob aktualnih vsebinah s področja gospodarstva in trga dela predstavljamo tudi inovativne poslovne rešitve.


Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov