Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Primorski dnevnik

31.05.2023



Primorski dnevnik

3415 epizod

Primorski dnevnik

3415 epizod


Če čez dan niste uspeli poslušati radia, imate ob 17ih 30 možnost, da v 15 minutah izveste ključne novice dneva. V primeru izrednih in pomembnih dogodkov, se novinarji oglasijo v živo.

Primorski dnevnik

31.05.2023



16.04.2024

Primorski dnevnik

Če čez dan niste uspeli poslušati radia, imate ob 17ih 30 možnost, da v 15 minutah izveste ključne novice dneva. V primeru izrednih in pomembnih dogodkov, se novinarji oglasijo v živo.


16.04.2024

Hitro poslabšanje vremena na Primorsko doslej ni prineslo težav

Močna burja, ki piha, ne povzroča težav niti v koprskem pristanišču. Luška kapitanija je ladjarje že prej opozorila na napovedan močan veter, a priprtje pristanišča do sedaj ni bilo potrebno. Tudi na Goriškem dež in burja večjih težav ne povzročata. - Podpisano pismo o nameri gradnje novega doma upokojencev v Izoli. - V Vipavski dolini se pripravljajo na eno najzahtevnejših tekaških prireditev. - Odstrel srnjaka v Izoli še vedno sproža odzive.


15.04.2024

Prihajajoča hladna fronta skrbi kmetovalce

Ohladitev in močan veter so za vrtnine, ki so jih marsikje že sadili v zelenjavne vrtove, stres. Vrtičkarje, ki nimajo rastlinjakov ali toplih gred, skrbi, ali bodo sadike v mokrih in hladnih tleh razvile ali pa jih bo potrebno znova saditi. V oddaji tudi o tem: - V Krajinskem parku Strunjan uradno odprli prenovljeno istrsko kažeto. - Umrl nekdanji dolgoletni poslanec, predstavnik italijanske narodnostne skupnosti Roberto Battelli. - V Novi Gorici našli še dve letalski bombi iz druge svetovne vojne.


12.04.2024

Intereuropa se umika z borze

Koprska logistična družba Intereuropa, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, se po 25 letih umika z Ljubljanske borze. O predlogu za umik bodo delničarji odločali na skupščini 16. maja. V oddaji tudi o tem: - Vodenje projekta drugi tir se po mnenju civilnih nadzornikov izboljšuje. - Boscarol kupil 10 odstotkov družbe C-Astral. - Kobariški svetniki v prvem branju potrdili veljavnost dovolilnic.


11.04.2024

Cesta proti Mašunu bo obnovljena do poletja

Do poletja bodo v občini Ilirska Bistrica obnovili še tri odseke ceste med vasjo Koritnice in Mašunom. Gre za težko pričakovano obnovo 4400 metrov cestišča, ki je v zelo slabem stanju. Obnova bo olajšala življenje prebivalcev na območju, obenem pa bo velika pridobitev za razvoj turizma na Mašunu. Ostali poudarki oddaje: - V Postojnski jami obeležili 200-letnico jamske vodniške službe. - Izolska bolnišnica je prejela novo grelno reanimacijsko posteljico. - Kajtar Toni Vodišek je najboljši jadralec lanskega leta.


10.04.2024

"Medvrstniško spletno nasilje se začenja že pri učencih četrtih razredov"

V šestih slovenskih občinah, tudi v Kopru, so se danes pod okriljem ministrstva za digitalno preobrazbo odvile okrogle mize na temo medvrstniškega nasilja in sovražnega govora na spletu. Predstavniki šolstva, socialnega dela, policije, tožilstva in nevladnih organizacij so opozorili, da primeri spletnega nasilja med vrstniki naraščajo. Predstavili so oblike, ki so prisotne med otroci in mladostniki, ter preventivne programe, ki se izvajajo na šolah. V oddaji pa še: - V Ilirski Bistrici začeli z rušenjem na območju bodočega podjetniškega inkubatorja. - Občina Komen zbira nezavezujoče ponudbe za parcele v obrtni coni. - Ženske podjetnice se morajo prenehati primerjati z moškimi, je bilo slišati na okrogli mizi v Novi Gorici.


09.04.2024

Mediacija med Fidesom in vlado neuspešna, stavka zdravnikov se nadaljuje

Kot je dejal predsednik Fidesa Damjan Polh, vlada trmasto vztraja pri svojem. Ministrica Valentina Prevolnik Rupel je zdravnike znova pozvala, naj se pridružijo stebrnim pogajanjem, direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič pa meni, da podaljševanje stavke pomeni šibitev javnega zdravstvenega sistema. V oddaji tudi o tem: - V Bovcu vandali zaradi nezadovoljstva z lokalno politiko povzročili škodo z grafiti. - Razpisi za najem gostinskih lokalov v Žusterni in Ankaranu. - Civilna zaščita Tolmin si pri svojem delu pomaga tudi z brezpilotnim letalnikom.


08.04.2024

Slovenija razmišlja o odprtju konzulata na Reki

Ta bi bil po besedah ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona izjemna dodana vrednost za delovanje društev, pa tudi za Slovenijo. Konzulat na Reki imajo tudi druge okoliške države. Največji izziv za slovensko manjšino na Hrvaškem ostaja ohranjanje slovenskega jezika. V oddaji tudi o tem: - Po dokončanju drugega tira naj se dosedanja proga med Prešnico in Dekani ukine. - Občina Ankaran poziva občane k izgradnji priključkov na novo kanalizacijo. - Zaživel bo Camino med Sveto Goro in Oglejem.


05.04.2024

Lokalna skupnost po večini zadovoljna z rešitvami predloga novega zakona o Kobilarni Lipca

Vlada je včeraj potrdila predlog novega zakona o Kobilarni Lipca, ki predvideva združitev kobilarne in istoimenskega holdinga v enovito družbo. Da bi se pod eno streho združila skrb za kulturne in naravne vrednote, so si ves čas prizadevali v Civilni iniciativi Lipica, bi pa morali več poudarka dati konjereji. V oddaji boste slišali tudi: - Vrt pred hišo Cirila Kosmača v Portorožu bodo oživela branja odlomkov iz njegovih del. - Pomoč na domu se bo v občini Renče-Vogrsko v tem mesecu podražila. - Jutri bo tudi v Trnovskem gozdu potekala akcija Pomladimo gozdove.


04.04.2024

Minister: Nov zakon za razvoj Kobilarne Lipica

Vlada je sprejela predlog novega zakona o Kobilarni Lipica. Najpomembnejši novosti sta nov model upravljanja kulturnih in naravnih vrednot in enovita organizacija. Kobilarna je definirana kot matična kobilarna lipicancev, ki je predmet posebne zaščite in varovanja. Morebitni ustvarjen dobiček bo kobilarna namenjala razvoju. Minister Matjaž Han pričakuje, da bo zakon sprejet pred poletjem. V oddaji boste slišali tudi: - Vendarle storjen prvi korak k sanaciji odlagališča Globovnik. - Obalno sindikalno organizacijo bo še naprej vodil Damjan Volf. - Popri so tudi letos potolkli vse rekorde.


03.04.2024

Stavka zdravnikov v bolnišnici Izola zmanjšala število ambulantnih pregledov

Medtem ko podatki o finančni realizaciji programa v januarju in februarju kažejo, da je bilo število ambulantnih pregledov celo večje kot v enakem obdobju lani, je z marcem, ko so zdravniki umaknili soglasja za nadurno delo, drugače in bolniki stavko občutijo. V oddaji tudi o tem: - V naslednjih dneh bodo začeli s sanacijo podora nad cesto v Pológ. - V Novi Gorici prihodnje leto gledališke predstave v novem amfiteatru. - Nove talne oznake na novogoriških ulicah bodo v pomoč slepim in slabovidnim.


02.04.2024

V Novi Gorici odprli prenovljen Rafutski park

Nova podoba Rafutskega parka, ki zaradi svojih specifičnih značilnosti v Sloveniji in širše nima primerjave, je zasnovana kot zaključena celota s krožno potjo, ki vključuje razgledišča, počivališča, igrišče v bambusu, vodni motiv in številne druge zanimivosti. Za obsežno prenovo dobrih pet hektarjev velikega parka, ki obkroža orientalsko vilo, je novogoriška občina s pomočjo evropskih in državnih sredstev namenila nekaj manj kot 2,8 milijona evrov. V oddaji pa še: - Ministrica Asta Vrečko je napovedala dodatna sredstva tudi za EPK. - Prenova Športne dvorane Sežana je končana. - Za zaposlovanje mladih je na voljo 12 milijonov evrov.


29.03.2024

Prve rezultate meritev iz solkanske livarne pričakujejo naslednji mesec

Na seji občiinskega sveta v Novi Gorici je svetnika zanimalo, če občina načrtuje ponovne meritve izpustov, saj naj bi prebivalci okoliških hiš občasno zaznavali širjenje neprijetnih vonjav. Župan je povedal, da se meritve izvajajo, v kratkem pa bodo namestili še dodatne merilce. V oddaji tudi o tem: - Toča oklestila hruške. - Na sedmih strehah javnih objektov v koprski občini bodo namestili sončne elektrarne. - 30-letnica Antonijevega rova v Idriji.


28.03.2024

Slovenci v Italiji odobravajo odločitev italijanskega senata glede predstavništva jezikovnih manjšin

V ustavni komisiji rimskega senata so med potrjevanjem osnutka zakona, ki naj bi uvedel neposredne volitve predsednika vlade, soglasno potrdili še dopolnilo, po katerem bodo vsi bodoči volilni zakoni morali zagotoviti predstavništvo jezikovnih manjšin, tudi slovenske. Odločitev je že pozdravil minister za Slovence po svetu in v zamejstvu Matej Arčon. V oddaji tudi o tem: - V Ajdovščini objavili prednostno listo za neprofitna stanovanja. - Zaradi nesreče na kaninski žičnici ovadili dve osebi. - V Ilirski Bistrici so se srečali ponudniki turistične regije Zeleni kras.


27.03.2024

Ruski hekerji naj bi napadli spletno stran predsednice države

To naj bi storili zaradi priključitve Slovenije češki pobudi za nabavo streliva Ukrajini. Ruska hekerska skupina Cyber Army Russia Reborn je na družbenem omrežju X pred tem sicer napovedala "začetek velikih napadov na vladne spletne strani Republike Slovenije". V oddaji tudi o tem: - V Kobaridu predstavili idejno zasnovo za športni park. - V občini Nova Gorica zaključujejo gradnjo kanalizacije. - Za praznični konec tedna tri jadralske regate.


26.03.2024

Tovornjaki načenjajo živce prebivalcem Senožeč

Mesec dni po obljubah, da se bodo tovornjaki, ki vozijo z gradbišč 2. tira v kamnolom Laže po glavni prometnici skozi vas, preusmerili na avtocesto, še vedno ni sprememb. Po dogovoru bi sicer morali voziti po avtocesti, a se tega ne držijo. Odgovoren za to je izvajalec del - Kolektor. V oddaji tudi o tem: - V Ajdovščini se obeta proizvodnja zelenega vodika. - Ali lahko na njivah kurimo zeleni rez? - Turistična taksa se bo v občini Miren Kostanjevica podražila.


25.03.2024

Obvezno služenje vojaškega roka v Sloveniji zaenkrat ni potrebno

Minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš sta predsednico države Natašo Pirc Musar seznanila s stanjem pripravljenosti slovenske vojske v letu 2023. Ocena pripravljenosti v letu 2023 je ostala enaka kot leto pred tem, je pojasnil Glavaš, a na posameznih področjih je zaznati izboljšave. V oddaji tudi o tem: - Vlada želi z nadomestilom spodbuditi vetrne elektrarne. Nekaterih občin tudi denar ne premami. - V Kostanjevici na Krasu zapirajo edino trgovino. - V Glasbeni šoli Koper po dolgih letih spet učenje igranja na orgle.


22.03.2024

Slovenija, Avstrija in Furlanija-Julijska krajina si znova želijo zimskih olimpijskih iger

V Trstu je potekalo peto zasedanje Skupnega odbora Slovenija - Furlanija-Julijska krajina. Bilateralni pogovori o reševanju odprtih vprašanj na obeh straneh meje in razvijanju skupnih projektov za rast obmejnega prostora, so potekali pod vodstvom ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon in predsednika dežele Massimiliana Fedrige. Člani odbora, ki so se na zadnje sestali jeseni leta 2019, sodelovanje med sosedama označujejo kot odlično. V oddaji tudi o tem: - Ali bo sončna elektrarna na Goriškem prinesla tudi nižje položnice? - Družba Soške elektrarne in Zavod GO!2025 predstavila skupen projekt Soča, vir energije. - Peter Prevc zmagovalec petkove tekme letalcev v Planici.


21.03.2024

V Sežani lahko ustanovijo visoko šolo za fotografijo in oblikovanje materialov.

Popoldne je Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu potrdila akreditacijo za ustanovitev visoke šole za fotografijo in oblikovanje materialov v Sežani. Tako je odprla vrata za razvoj študija na Krasu, so prepričani v Sežani. V oddaji tudi o tem: Del turških delavcev na drugem tiru prekinil stavko. Zaposleni nekdanje tovarne velikih motorjev v Boljuncu si lahko oddahnejo. »Turistična pomlad« - stičišče ponudbe in povpraševanja Vipavske doline in Goriške.


20.03.2024

V družbi Mahle bo brez dela ostalo 170 ljudi

Šempetrsko podjetje Mahle, ki zaposluje 1800 ljudi, bo proizvodnjo zaganjalnikov vseh vrst motorjev z notranjim izgorevanjem preselilo v Bosno in Hercegovino. Zato bo brez dela ostalo 170 ljudi. Zaposleni so bili z namero o odpuščanju seznanjeni že junija lani. Od takrat so prizadevajo, da bi bila ta številka čim manjša. V oddaji pa tudi: - Spor med izolsko Komunalo in koprsko Marjetico rešuje sodišče. - Na dno slovenskega morja postavljena prva struktura za preučevanje trajnostne akvakulture Morska oaza Piran. - Pet električnih kombijev dobili v petih občinah Triglavskega narodnega parka.


Stran 1 od 171
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov