Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Šport 202

383 oddaj

383 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


11.10.2021

Philippe Dehaes se je odločil za Kajo Juvan zaradi njenih uspehov v mladinski konkurenci

Belgijski teniški trener Philippe Dehaes je spomladi začel sodelovati z eno najboljših slovenskih teniških igralk, s Kajo Juvan. Belgijec verjame, da lahko Ljubljančanko popelje proti vrhu, razvejati želi njeno igro, da bi z raznovrstnim tenisom premagala tekmice. Pravi, da je bilo izjemno pomembno, da se je Juvanova do konca srednje šole osredotočila tudi na svojo izobrazbo, saj je to ključno pri tem, da se igralci spopadejo z izzivi med in po koncu športne poti. S Philipom Dehaesom se je pogovarjal Luka Petrič

7 min 21 s

03.10.2021

Dobrodelna nogometna tekma v Stožicah

V Stožicah sta se na dobrodelni nogometni tekmi za Botrstvo v športu pomerili ekipi Olimpijskega komiteja Slovenija (OKS) in Evropske ter slovenske nogometne zveze. Nastopilo je veliko domačih in tujih zvezdnikov, med drugim Aleksander Čeferin, Tina Maze, Luis Figo, Marko Milič ter mnogi drugi.

9 min 57 s

26.09.2021

Pogovor s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom

Pred tednom dni smo bili v nestrpnem pričakovanju finala Evropskega prvenstva v odbojki. Slovenski reprezentanti so se domov znova vrnili s srebrnimi kolajnami. Igralci so že v klubih, v pričakovanju informacij o tem kdo bo reprezentanco vodil v naslednjem obdobju. Slovenija je v petek gostila še zaključno gala prireditev Evropske odbojkarske zveze, na kateri so razglasili najboljše posameznike v minulem letu. Po prireditvi se je s predsednikom OZS o ambicijah pogovoril Boštjan Reberšak.

12 min 43 s

19.09.2021

Nedeljsko športno popoldne - Pogovor s Katarino Srebotnik

Katarina Srebotnik danes čaka poseben dogodek. Vpisana bo namreč v Guinnesovo knjigo rekordov. Z njo je spregovoril Luka Petrič.

10 min 18 s

19.09.2021

Branik športa in slovenstva (120 let)

V mariborskem Muzeju narodne osvoboditve si je te dni moč ogledati razstavo, postavljeno v čast 120. obletnici ustanovitve športnega društva Maribor, ki ga od konca druge svetovne vojne naprej poznamo pod imenom Branik.

16 min 32 s

19.09.2021

Branik športa in slovenstva

V mariborskem Muzeju narodne osvoboditve si je te dni moč ogledati razstavo, postavljeno v čast 120. obletnici ustanovitve športnega društva Maribor, ki ga od konca druge svetovne vojne naprej poznamo pod imenom Branik

6 min 30 s

18.09.2021

EP v odbojki: Primerjava slovenske in poljske reprezentance pred polfinalno tekmo

Slovenija se bo za finale evropskega prvenstva v Katovicah pomerila s svetovnimi prvaki Poljaki. Pred tekmo sta Anja Hlača Ferjančič in Boštjan Reberšak pripravila pregled začetnih postav obeh reprezentanc in ju primerjala po posameznih igralnih mestih.

4 min 30 s

16.09.2021

Evropsko prvenstvo v odbojki: Po zmagi v četrtfinalu pogvor s slavljencem Dejanom Vinčičem

Dejan Vinčič na vsakem evropskem prvenstvu praznuje svoj rojstni dan, tokraten je bil na četrtfinali dan slovenske reprezentance, ki se je prek Čehov z zmago s 3:0 v nizih uvrstila v polfinale Evropskega prvenstva. Slovenska odbojkarska reprezentanca ohranja visoko zastavljene cilje po prvi zlati kolajni. Radijska ekipa na prizorišču je poklepetala s povezovalcem slovenske igre, ki ima pred očmi končni cilj Slovenije.

5 min 32 s

12.09.2021

V Portorož se vrača teniški turnir serije WTA

V Portorožu se je s kvalifikacijami že začel turnir serije WTA, ki se na slovensko obalo vrača po letu 2010. Tamara Zidanšek je postavljena, Kaji Juvan pa žreb ni bil naklonjen, saj se bo v prvem krogu pomerila s prvo nosilko.

3 min 33 s

05.09.2021

Primož Roglič je tretjič zapored zmagovalec Vuelte

Primož Roglič je z zmago v kronometru na najlepši način potrdil tretjo zaporedno skupno zmago Vuelti.

6 min 21 s

29.08.2021

Slovenski odbojkarji pred evropskim prvenstvom

Slovenski odbojkarji po četrtem mestu v ligi narodov zdaj odhajajo na evropsko prvenstvo. Skupinski del začenjajo na Češkem.

7 min 44 s

29.08.2021

Slovenska nogometna reprezentanca pred septembrsko reprezentančno akcijo

Spomladanski uvod je pokazal, da je skupina zelo izenačena. Navsezadnje je to potrdila slovenska izbrana vrsta. Začenja se nov reprezentančni premor.

4 min 33 s

29.08.2021

Začenja se teniško odprto prvenstvo ZDA

Po odpovedi nastopa Aljaža Bedeneta in neuspešnih nastopih v kvalifikacijah Blaža Kavčiča in Blaža Role v konkurenci posameznikov Slovenija ne bo imela nobenega predstavnika v moškem delu turnirja. V ženski konkurenci bodo nastopile Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Kaja Juvan.

6 min s

26.08.2021

Paraolimpijske igre: pogovor z Matejo Pintar Pustovrh

Slovenski nastopi na paraolimpijskih igrah v Tokiu so se začeli v dvorani namenjeni namiznemu tenisu. Luka Trtnik bo jutri v njej lovil napredovanje v izločilne boje, vsak dan pa se v dvorano odpravi nekdanja parašportnica, ki je blestela prav v tej izjemno hitri športni panogi z žogico. Mateja Pintar Pustovrh je nastopila na treh paraolimpijskih igrah, najuspešnejše zanjo so bile v Atenah pred 17-imi leti, zdaj pa se po zaslugi ljubezni do tega športa na svojih četrtih igrah preizkuša v povsem novi vlogi. V dvorani Tokyo Metropolitan Gymnasium jo je pred mikrofon ujel Marko Polak.

9 min 46 s

22.08.2021

Začetek 16. poletnih paraolimpijskih iger v Tokiu

Dva dneva nas ločita do začetka paraolimpijskih iger v Tokiu. Predstavitev slovenske reprezentance je pripravil Marko Polak.

9 min 32 s

21.08.2021

Padalski festival Summer boogie

Padalski festival Summer boogie v Bovec je ta mesec že petič privabil ljubitelje tega atraktivnega športa z vsega sveta. V edinstvenem okolju, med alpskimi vršaci, v padalskih skokih uživajo tako vrhunski padalci, kot začetniki, zelo privlačni so skoki v tandemu. Nekaj tovrstnih utrinkov je pred dnevi na bovškem letališču ujel Sandi Škvarč in jih zaokrožil v reportažo.

7 min 17 s

15.08.2021

Evropsko šahovsko prvenstvo za članice

Na prvenstvu v Romuniji so meed 117 igralkami iz 29. držav štiri Slovenke, tudi mednarodna mojstrica Laura Unuk. Presenečenje turnirja iz slovenskega tabora je Monika Rozman.

4 min 4 s

09.08.2021

Pogovor z japonologom Klemnom Senico

Olimpijske igre v Tokiu so bile velik izziv ne samo za športnike pač pa tudi za našo radijsko ekipo. Veliko oviro pri vsakdanjih opravilih je predstavljala komunikacija, saj Japonci praktično ne govorijo tujih jezikov. Japonska prijaznost se zdi površna, sploh zaradi tega, ker tamkajšnji prebivalci po večini izvedbe olimpijskih iger niso podprli. O navadah Japoncev in načinu tamkajšnjega življenja pa več Klemen Senica, ki živi in dela na Japonskem, kjer proučuje japonsko književnost v poznem imperialnem obdobju

5 min 27 s

08.08.2021

Vrhunci dneva: Sayonara Tokio

Z zaključno slovesnostjo so se končale igre 32. olimpijade moderne dobe, ki so bile za Slovenijo najuspešnejše doslej. Radijska ekipa na Japonskem je v prerez vzela nastope izjemno nadarjene generacije slovenskih športnikov, se dotaknila vrhuncev iger ter delila dobre in slabe izkušnje bivanja in dela v Tokiu. V oddaji pa izveste še kako so navijači pričakali košarkarje ob prihodu v domovino.

22 min 33 s

08.08.2021

Popoldanski pregled zadnjega dne olimpijskih iger

Popoldanski pregled zadnjega dne olimpijskih iger je pripravil Jože Pepevnik.

10 min 7 s

Stran 1 od 20
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov