Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Razlogi in posledice zapiranja tovarn v Podravju

07.03.2023

V treh tovarnah so v minulem tednu napovedali ukinjanje proizvodnje, in sicer v Magni, A&E Europe in v Talumu – na liniji za aluminij. Tudi Mariborska livarna bo morda ugasnila proizvodnjo v Mariboru. O razlogih in posledicah zapiranja tovarn v Podravju bomo govorili v Radijski tribuni.


Radijska tribuna

2051 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Razlogi in posledice zapiranja tovarn v Podravju

07.03.2023

V treh tovarnah so v minulem tednu napovedali ukinjanje proizvodnje, in sicer v Magni, A&E Europe in v Talumu – na liniji za aluminij. Tudi Mariborska livarna bo morda ugasnila proizvodnjo v Mariboru. O razlogih in posledicah zapiranja tovarn v Podravju bomo govorili v Radijski tribuni.


16.04.2024

Okrepljeno varovanje osnovnih šol

Ob okrepljenem varovanju osnovnih šol zaradi spletne grožnje o napadu z orožjem v minulem tednu so policisti prejeli nove prijave o domnevnih grožnjah. Kako jih obravnavajo pristojni, kako so se odzvali v šolah in kako se soočati s podobnimi morebitnimi preplahi v prihodnosti?


11.04.2024

O projektih UKC Maribor in dogovorih s stanovalci Masarykove ulice

Vodstvo mariborskega UKC-ja se je sestalo s stanovalci Masarykove ulice, ki so ustavili drugo fazo nadgradnje onkološkega oddelka. Kaj je treba storiti za dokončanje projekta, je v Radijski tribuni pojasnil generalni direktor Vojko Flis. Govorili smo tudi o gradnji večjega in dražjega infekcijskega oddelka, pa tudi o posledicah zdravniške stavke, ki vpliva na negativno poslovanje zavoda in vse daljše čakalne vrste.


10.04.2024

Kako bi država prenovila slovensko šolstvo?

Osnutek Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja do leta 2033, s katerim želi Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje obravnavati pomanjkljivosti v slovenskem šolskem sistemu, je trenutno v fazi razprav na regijskih srečanjih. Odzive štajerskih šolnikov smo predstavili v tokratni Radijski tribuni.


09.04.2024

Pristojni mirijo Šentiljčane: Analize potrjujejo neoporečnost pitne vode iz Ceršaka

Kakovost pitne vode že nekaj časa skrbi prebivalce šentiljskih krajevnih skupnosti, ki se oskrbujejo iz črpališča Ceršak. Najprej zaradi bližnje kompostarne, od lanskega novembra pa še zaradi porušenja zidu, ki zamejuje kanal reke Mure in napaja vodno zajetje. Kaj skrbi krajane, kaj so pokazale analize pitne vode in kdaj nameravajo Dravske elektrarne Maribor, ki upravljajo kanal in tamkajšnjo malo hidroelektrarno, ponovno zajeziti porušeni del kanala, o tem v tokratni Radijski tribuni.


04.04.2024

Pred nedeljsko dezaktivacijo 250-kilogramske letalske bombe na Teznu

V nedeljo bodo na gradbišču v ulici Ledina na Teznu dezaktivirali neeksplodirano 250-kilogramsko letalsko bombo iz 2. svetovne vojne. Vse aktivnosti, vključno z evakuacijo, smo podrobneje predstavili v Radijski tribuni. Letos sicer mineva 80 let od začetka zavezniškega bombardiranja, na območju Maribora pa naj bi bilo še več kot 200 neeksplodiranih letalskih bomb.


03.04.2024

Kaj prinaša nova prometna ureditev na obnovljenem Lentu?

Mariborska občina je potrdila novo prometno ureditev na obnovljenem Lentu. Kaj prinaša stanovalcem, gostincem, branjevkam, obiskovalcem in preostalim občanom, smo preverjali v rubriki Maribor, imamo problem!


02.04.2024

Po zavrnitvi gradbenega dovoljenja za vetrne elektrarne na Pohorju

Po zavrnitvi vloge za gradbena dovoljenja za 35 vetrnih elektrarn na Pohorju – vlogo za še 21 dodatnih na Rogli pa je investitor umaknil sam – boj Pohorcev proti vetrnim elektrarnam še ni končan. Kaj je odločilo Ministrstvo za naravne vire in prostor ter zakaj in kakšni bodo naslednji koraki civilne iniciative, smo osvetlili v tokratni Radijski tribuni.


28.03.2024

Razširjeni program v osnovnih šolah

Spremenjen Zakon o osnovni šoli prinaša številne spremembe – jasnejša pravila za izobraževanje na domu in uvedbo izpitov iz vseh predmetov za take učence, uvaja NPZ v tretji razred in širi koncept razširjenega programa. Kaj razširjeni program prinaša in kako ga izvajajo v šolah, kjer so ga že uvedli, smo osvetlili v Radijski tribuni.


27.03.2024

Kako se s finančnimi in kadrovskimi izzivi sooča mariborski Dom pod gorco?

Domove za starejše v zadnjih zdravstveno in gospodarsko turbulentnih letih pestijo različne stiske, med njimi sta največji kadrovska in finančna. V rubriki Maribor, imamo problem! smo preverili, kako se z njimi spopada mariborski Dom pod gorco.


26.03.2024

Za obrtnike bo tudi leto 2024 polno izzivov

Za obrtniki in malimi podjetniki je bolj ali manj uspešno leto 2023, v Radijski tribuni pa smo izpostavili največje izzive v tem letu. Obrtniki med drugim opozarjajo na visoke stroške električne energije za male poslovne odjemalce in neživljenjsko evidentiranje delovnega časa; ob tem pa zahtevajo, da država preneha davčno obremenjevati gospodarstvo.


21.03.2024

Padec registrirane brezposelnosti

Zavod za zaposlovanje je februarja po dveh mesecih rasti znova zabeležil padec registrirane brezposelnosti, in sicer na manj kot 50 tisoč oseb. Podatki so spodbudni tudi v mariborski enoti Zavoda, podrobnosti pa je razkril direktor Bernard Memon. Med drugim smo preverili tudi, kateri poklici so najbolj iskani.


20.03.2024

Zagotavljanje poplavne varnosti ob Pekrskem potoku

Konec lanskega leta so na območju Pekrskega potoka v Mariboru stekla dela za zagotovitev poplavne varnosti v tem delu mesta. Struga potoka bo preoblikovana, v načrtu je tudi gradnja suhega zadrževalnika. Mariborska občina pa po končanju del načrtuje ureditev okolice Pekrskega potoka, ki bo tako dobila podobo parka. Več o delih, ki že potekajo, pa tudi o načrtih, ki so trenutno še v idejni fazi, v tokratni Radijski tribuni.


19.03.2024

Kaj želijo kmeti?

Slovensko kmetijstvo in domača pridelava hrane sta se znašla na največji prelomni točki doslej. Nove zahteve, omejitve in obremenitve stiskajo slovenske kmete tako zelo, da dejavnost opuščajo; tisti, ki hrano še pridelujejo, pa od države zahtevajo, naj jim kmetovanja ne preprečuje, pač pa omogoča. Katere so največje težave v kmetijstvu in kaj želijo slovenski kmetje?


14.03.2024

Kako živahen je trg nepremičnin na mariborskem območju?

V Radijski tribuni smo preverili, kako živahen je trg nepremičnin na mariborskem območju – tako na področju prodaje kot najema. Nepremičninski strokovnjaki pravijo, da ponudba še vedno presega povpraševanje, predstavniki gradbenega sektorja pa so razkrili, kakšna je intenzivnost gradnje novih stanovanj.


13.03.2024

Parkirne površine v Mariboru

Maribor že vrsto let pestijo težave s parkiranjem. V rubriki Maribor, imamo problem! nas je tokrat zanimalo, kakšni so letošnji občinski načrti za širitev plačljive bele cone, kako je z obnovami dotrajanih garažnih hiš in parkirišč in z urejanjem novih parkirnih površin.


12.03.2024

Nov protitobačni zakon tik pred sprejetjem - kaj prinaša?

Protitobačna zakonodaja se bo še zaostrila. Vlada je potrdila predlog sprememb Zakona o uporabi tobačnih in povezanih izdelkov, še ta mesec naj bi ga tudi Državni zbor. Prinaša pomembne ukrepe zlasti na področju omejevanja rabe elektronskih cigaret, ogrevanih tobačnih izdelkov in nikotinskih vrečk. Ker so ti v porastu med mladimi in celo med otroki, so bili pozivi k strožji zakonodaji številni in dalj časa trajajoči; nasprotniki novih omejitev pa trdijo, da bodo spodbudile črni trg.


07.03.2024

Odvisnost od sodobnih tehnologij

Zasvojenost s tehnologijo postaja vse večja težava. V Sloveniji bi zdravljenje zaradi nekemične odvisnosti potrebovalo 2500 mladih. Številni zaradi odvisnosti od interneta, igric in omrežij ne zmorejo končati osnovne ali srednje šole. Negativne vplive digitalizacije na mlade generacije smo osvetlili v tokratni Radijski tirbuni, ko so strokovnjaki spregovorili tudi o tem, kako zamejiti tvegano rabo tehnologij.


06.03.2024

Univerza v Mariboru opozarja na pomanjkanje sofinancerskih sredstev za investicije

Mariborska univerza potrebuje in načrtuje več obsežnih naložb, a opozarja, da ima v primerjavi z ljubljansko na voljo premalo sofinancerskih sredstev. O teh in drugih aktualnostih v rubriki Maribor, imamo problem!


05.03.2024

Delovanje zdravstva ob zaostreni zdravniški stavki

Teče osmi teden zdravniške stavke, ki je z marcem zaostrena. Zaradi umikov soglasij za nadurno delo velja v bolnišnicah in zdravstvenih domovih nov režim dela. Kako so nove urnike uredili v zavodih na našem koncu, katere obravnave bodo prestavljene in kako dolgo bo sploh mogoče delati na tak način, smo preverili v tokratni Radijski tribuni.


29.02.2024

Radijska scena v Mariboru

V Radijski tribuni smo vzeli pod drobnogled radijsko sceno v Mariboru. V mestu, ki ima veliko radijskih postaj, so se lani premešale karte: del kolektiva Radia City je ustanovil nov radio, Toti Radio, ki je v nekaj mesecih dosegel visoko poslušanost. Kljub temu pa je Radio City ostal močan »igralec«. Kaj nam podatki o poslušanosti povedo o poslušalcih na tem območju? Kakšne vsebine jih zanimajo? In kakšno vlogo ima Radio Maribor kot javni medij v tem prostoru?


Stran 1 od 103
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov