Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Projekt Spet fit Doma Danice Vogrinec

04.05.2023

V občinah Duplek in Sveta Ana naj bi še letos začeli gradnjo manjših domov za starejše. Naložbi bosta izjemna pridobitev za lokalno okolje, gre pa za zunanje enote Doma Danice Vogrinec. Podrobnosti o širitvi mreže enot smo predstavili v Radijski tribuni. Med drugim pa ste slišali, da v mariborskem Domu Danice Vogrinec potekajo priprave za zagon projekta Spet fit. Namenjen je rehabilitaciji polnoletnih oseb, ki jim je zaradi posledic bolezni ali poškodbe začasno okrnjena samostojnost bivanja v domačem okolju.


Radijska tribuna

1969 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Projekt Spet fit Doma Danice Vogrinec

04.05.2023

V občinah Duplek in Sveta Ana naj bi še letos začeli gradnjo manjših domov za starejše. Naložbi bosta izjemna pridobitev za lokalno okolje, gre pa za zunanje enote Doma Danice Vogrinec. Podrobnosti o širitvi mreže enot smo predstavili v Radijski tribuni. Med drugim pa ste slišali, da v mariborskem Domu Danice Vogrinec potekajo priprave za zagon projekta Spet fit. Namenjen je rehabilitaciji polnoletnih oseb, ki jim je zaradi posledic bolezni ali poškodbe začasno okrnjena samostojnost bivanja v domačem okolju.


26.09.2023

Spremembe pravilnika o programu cepljenja

Ministrstvo za zdravje je potrdilo pravilnik o programu cepljenja, ki prinaša precej sprememb, med drugim pri obveznih cepljenjih v osnovni in srednji šoli, pri cepljenju proti virusu HPV, ki se zdaj širi še na dve generaciji dečkov in pri nekaterih drugih cepljenjih. Pred novo sezono respiratornih okužb zato v Radijski tribuni o teh spremembah in tudi o priporočilih glede neobveznih cepljenj, kot sta med drugimi cepljenje proti gripi in covidu.


21.09.2023

Mladi in šport

V soboto je dan slovenskega športa. Naše športnice in športniki nas navdušujejo z neverjetnimi dosežki, vse več ljudi se zaveda pomena redne telesne vadbe oziroma rekreacije, a kot kaže so največje vrzeli pri športnem udejstvovanju mladih. Kje so največje težave in kaj bi bilo treba spremeniti, da bo šport sestavni del življenja od mladih nog, smo izpostavili v Radijski tribuni.


20.09.2023

Mariborski javni prevoz

Ob Evropskem tednu mobilnosti številne zanimajo spremembe v mariborskem javnem prevozu. Kako in kdaj bodo prilagodili avtobusne povezave ob novi limbuški obvoznici? Kako potekajo investicije v pohorsko gondolo in žičnice? In kdaj bo občina predstavila celovito reorganizacijo potniškega prometa?


19.09.2023

Varčne poti

Tema letošnjega evropskega tedna mobilnosti so varčne poti, saj namenjajo gospodinjstva za prevoze čedalje večji delež družinskega proračuna. Katere varčnejše poti imamo na voljo v Mariboru, kakšni so načrti za spremembe v prometni ureditvi mesta in katere aktivnosti potekajo v tednu mobilnosti, boste slišali v Radijski tribuni.


14.09.2023

Velika škoda v kmetijstvu

Letošnja neurja s točo in plazovi so povzročila veliko škode tudi v kmetijstvu. V oddaji boste slišali, kakšna je škoda, predstavili bomo nujne korake za prilagajanje na podnebne spremembe in s tem povezane pogoste vremenske ekstreme, ker pa smo v času trgatev, bomo preverili še, kakšna je letina.


13.09.2023

Maribor, imamo problem: župan Saša Arsenovič

Mariborska občina se spopada z več odmevnimi težavami. Denarja za izvajanje proračuna je premalo, infrastrukturni projekti se dražijo in zamikajo. Občino pa pretresa tudi kadrovska afera. Več o vsem tem v rubriki Maribor, imamo problem! z županom Sašo Arsenovičem.


12.09.2023

Odklonsko ravnanje mladih

V luči nedavnih dogodkov nasilja nad starejšimi smo namenili Radijsko tribuno problematiki odklonskega ravnanja mladih. Zakaj je toliko primerov fizičnega izživljanja med vrstniki kot tudi nad starejšimi? Kakšen vpliv imajo družbena omrežja in vseprisotni ekrani? Kaj so razlogi in kaj rešitve?


07.09.2023

Mariborski svetniki terjajo odgovore o finančnem stanju občine

Stanje v mariborski mestni blagajni vzbuja skrb. Občino, predvsem pa županstvo, čaka pestra politična jesen; odgovore na to, kakšna je in bo realizacija letošnjega rekordnega proračuna, zahtevajo tudi mariborski svetniki. V Radijski tribuni so svoje pomisleke in zahteve predstavili svetnice in svetniki Gibanja Svoboda, SDS, Liste kolesarjev in pešcev ter Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti.


06.09.2023

Mariborska občina ukinja dosedanji sistem štipendiranja in ga spreminja

Mariborske študente in dijake je tik pred začetkom novega šolskega leta presenetila nenadna odločitev mariborske občine, da letos ne bo podelila štipendij za nadarjene, temveč bo sistem štipendiranja prenovila. O razlogih, načrtih in pričakovanjih smo govorili v rubriki Maribor, imamo problem!


05.09.2023

Koliko bomo prispevali v Sklad za obnovo?

Veljati je začel interventni zakon za odpravo posledic avgustovskih poplav. Prinaša ukrepe za obnovo javne infrastrukture, poenostavitev postopkov in za pomoč prizadetim. Eden od njih je tudi ustanovitev Sklada za obnovo. Od kod se bodo stekla sredstva vanj in kako bosta izvedena solidarnostna sobota in solidarnostni prispevek, s katerim bo denar prispevala večina prebivalcev in tudi podjetja, v tokratni Radijski tribuni.


22.06.2023

Razlogi za podražitev odvoza odpadkov

Mariborski svetniki bodo na današnji seji obravnavali predloge številnih podražitev. Med njimi je tudi odvoz smeti, izstopa pa več kot 80-odstotno zvišanje cen za pobiranje bioloških odpadkov. Razloge za uskladitev cen je v Radijski tribuni pojasnil direktor Snage Franc Dover, beseda pa je med drugim tekla tudi o uspešnem poslovanju v letu 2022.


21.06.2023

Najodmevnejše teme druge sezone rubrike Maribor, imamo problem!

Pred poletno programsko shemo Radia Maribor se končuje tudi druga sezona rubrike Maribor, imamo problem! Najodmevnejše dogodke smo podoživeli v današnji oddaji.


15.06.2023

Stavka na univerzah

Zaostrena stavka na univerzah je bila tokrat dvodnevna, visokošolski delavci pa že napovedujejo stopnjevanje, če jim vlada ne bo prisluhnila. Kaj zahtevajo in kaj bi morebitno nadaljevanje in zaostrovanje stavke pomenilo za študijski proces?


14.06.2023

Poletna turistična ponudba v Mariboru in na Pohorju.

Po deževni pomladi se mariborski in pohorski turistični ponudniki pripravljajo na poletno sezono. V tokratni rubriki Maribor, imamo problem!, nas je zanimala njihova ponudba in kakšen obisk pričakujejo.


13.06.2023

Vetrne elektrarne na Pohorju

Tema Radijske tribune so bile vetrne elektrarne na Pohorju. Kot je znano, želi projektno podjetje Energija na veter na Bistriškem Pohorju postaviti 56 vetrnih elektrarn. A krajani, združeni v Civilno iniciativo za Pohorje, temu nasprotujejo.


08.06.2023

O finančni stiski slovenskih občin

Tudi slovenske občine čutijo posledice vsesplošne draginje. Vse dražje naložbe, energenti in višje plače krnijo občinske proračune. Vlada povprečnin letos sicer še ne bo zvišala, premier pa je obljubil povračila za upravičene dodatne stroške. Podrobneje o težavah lokalnih skupnosti v Radijski tribuni v naši gostje bodo župani in predstavniki Skupnosti občin Slovenije.


07.06.2023

Mariborska občina rešitev finančnih težav za kulturne in socialne programe še pripravlja

V Mariboru je v minulih dneh odjeknila vest, da se je zataknilo z občinskim financiranjem programov na področju kulture, športa in sociale. O razlogih, posledicah in rešitvah neugodnega položaja smo v rubriki Maribor, imamo problem! govorili s predstavniki občine in tistimi, ki na denar zaman čakajo že več mesecev.


06.06.2023

Mariborsko humanitarno društvo UP-ornik praznuje sedem let

Gost Radijske tribune je bil Boris Krabonja, gonilna sila mariborskega humanitarnega društva UP-ornik, ki praznuje sedem let. UP-ornik je v lokalnem okolju svojevrstni fenomen, saj deluje kot podaljšek državnih socialnih ustanov. Iz 3-članske ekipe je zrasel v 17-člansko, med njimi sta tudi psihoterapevt in pravnik. V sedmih letih je društvo pomagalo skoraj osemsto gospodinjstvom in razdelilo pomoč v vrednosti skoraj milijon in štiristo tisoč evrov.


01.06.2023

Kakšna bo prihodnost RTV Slovenija?

Ustavno sodišče je razsodilo, da se lahko novi zakon o RTV Slovenija uporablja vsaj do dokončne presoje o njegovi ustavnosti, novi 17-članski svet zavoda pa se bo prvič sestal še pred začetkom prihodnjega tedna. Kakšne bodo njegove prve poteze in kakšna naj bo prihodnost javnega servisa brez vpliva politike, pa so v Radijski tribuni pojasnili predsednik sveta delavcev zavoda RTV Slovenija in član tudi nove sestave sveta Robert Pajek in medijski strokovnjaki.


31.05.2023

Zelena luč za odmeven projekt gradnje mariborskih stanovanj za mlade

Mariborski svetniki so dokončno potrdili gradnjo občinskih stanovanj za mlade v bližini UKC-ja, čemur pa še vedno nasprotuje civilna pobuda okoliških stanovalcev. Kako se odzivajo in kakšni bodo naslednji koraki za izvedbo projekta, smo skušali izvedeti v rubriki Maribor, imamo problem!


Stran 1 od 99
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov