Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Tomi Meglič: "Smučarske skoke sem zamenjal za glasbo!"

01.03.2023

Tomi Meglič pevec skupine Siddharta je skoke zamenjal za glasbo ampak v Planici je doma. Ima tudi naslednika, sin namreč že skače v Planici. Tudi sam je pripravljen na nov skok, kam bo skočil je zaupal Urši Mravlje.


Radio Koper

450 epizod

Radio Koper

450 epizod


Krajše vsebine dnevnega programa

Tomi Meglič: "Smučarske skoke sem zamenjal za glasbo!"

01.03.2023

Tomi Meglič pevec skupine Siddharta je skoke zamenjal za glasbo ampak v Planici je doma. Ima tudi naslednika, sin namreč že skače v Planici. Tudi sam je pripravljen na nov skok, kam bo skočil je zaupal Urši Mravlje.


05.04.2024

Mednarodna tekma z vlečnimi psi

V nedeljo bo v Hrašah pri Smledniku v občini Medvode 10.Mednarodna tekma vlečnih psov. Gre za tradicionalni memorial , posvečen Henriku Sečniku, ki ga organizira Društvo športnih psov Slovenije v spomin na preminulega tekmovalca s psi. Po koncu tekmovanja bo tudi skupinski tek s kužki za najmlajše. Matjaž Ovsenek, najuspešnejši slovenski tekmovalec z vlečnimi psi pove pove, da se na tekmovanje odziva vse več tekmovalcev iz tujine.


04.04.2024

Son du Xango in Patricio Bonfiglio z glasbo Astorja Piazzolle

Petčlanska furlanska glasbena zasedba Son du Xango z argentinskim bandoneonistom Patricijem Bonfigliem je osvežila izbrane skladbe Astorja Piazzolle, ki jih je leta 1974 posnel v Italiji in s koncertom 14. februarja v Kulturnem domu v Novi Gorici povsem prevzela občinstvo. Tango je bil na prvi središčni osi koncerta in glasbena strast ob njej. Tu lahko prisluhnete posnetku koncerta, ki so ga pripravili: glasbena producentka Ksenija Kos, tonski mojster Tadej Tadič in asistent Matija Žavbi. Najprej tri skladbe z albuma Summit iz leta 1974:: Deus Xango, 20 Years Ago in Summit. Nato skladba Violéntango iz albuma Libertango iz leta 1974, sledila bo skladba Milonga Loca iz filma »Tangos. El exilio de Gardel« iz leta 1985. Koncert nadaljujeta dve skladbi iz albuma Summit: Close Your Eyes and Listen ter Reminiscence. Sledijo še tri skladbe iz albuma Libertango: Tristango, Meditango in Novitango. Zadnji del koncerta zaokrožata skladbi iz Suite Troileana Whisky in Zita. Koncert se zaključuje z dodatkom, to je z večno priljubljeno skladbo Libertango.


03.04.2024

"Pesem je odraz realnega stanja"

Pokopališče ambicij je druga v nizu samostojnih skladb Idrijčana Gregorja Kacina, ki ima za seboj zanimivo glasbeno po kateri sedaj stopa z imenom Gregorov. Začelo se je leta 1990 s punk formacijo Zablujena Generacija, takrat še pod imenom The Stray Generation. Potem je glasbene izkušnje nabiral v številnih zasedbah ter se preizkušal v različnih žanrih. Z zasedbama Skat in Electrix je za založbo Dallas records posnel dva studijska albuma ter nadaljeval udejstvovanja pri številnih glasbenih projektih (recimo kot Casio Kid, itd …) Zadnje čase se predstavlja s solo projektom Gregorov inv eter najprej lansiral skladbo Irina. Tokratna Pesem tedna RA KP, Pokopališče ambicij, je pesimističen, mračnovalovski singel, v katerem se prepletajo sanje in realnost, upanje in razočaranje, nostalgija in hrepenenje … Gregorov Kacin Medle jo je predstavil v pogovoru z Armandom Šturmanom →


27.03.2024

»Zdela se nam je zanimiva, ker je duet«

Aleš Pelhan si je v novem singlu zasedbe ob bok postavil svojo boljšo polovico Pesem tedna Radia Koper je skladba skupine Pelhan z naslovom »Prvi ples«. Aleš jo prepeva v duetu z ženo Ano Prijatelj Pelhan, ki ji je skladba tudi posvečena. Opisuje trenutek, »ko dva mlada, ki sta se zaljubila na prvi pogled, stopita na plesišče, se prvič dotakneta, zbližata in začutita, da bosta življenje preživela skupaj.« Sporočilo pesmi je torej povezanost skozi glasbo, prežeta s strastjo in željo po bližini. Sicer gre za eno od trinajstih skladb, ki bodo tvorile album »Zgrabi me«, premiera pa bo 20. aprila v Ajdovščini. V skupini Pelhan moči združujejo Simon Mislej, Matej Likar in Aleš Pelhan, ki je v dvogovoru predstavil našo tokratno tedensko izbranko:


27.03.2024

Anja Rupel od Videosexa 84 do današnjih dni

Anja Rupel je zelo mlada osvojila srca mnogih. Kot pevka skupine Videosex, ki letos praznuje 40 let od izida albuma Videosex 84 je v zelo kratkem času postala zelo priljubljena še v bivši državi. Odtlej je ves čas prisotna na glasbeni sceni, kot avtorica in izvajalka. Veliko dobrega se je nabralo v vseh teh letih. Kako je bilo na sceni takrat, kako se počuti zdaj, kaj pogreša in kaj je novega, boste izvedeli v pogovoru z Uršo Mravlje, nekaj pa bo z nami delila prvič.


20.03.2024

»Ne znamo se naučiti živeti med sabo«

Slovenska glasbena krajina je bogatejša za še en album. »Vse gori« je naslov izdelka v reggae stilu. Za njim ne stoji posameznik, ampak kolektiv: JahMoodOnJe.


13.03.2024

»Lara, čas je, da narediš kaj novega«

Lara Baruca si je omislila letošnje leto kot pravi čas za povratek na sceno. Priprave za začetek praznovanja so na Radiu Koper stekle ta teden, ko v rubriki Pesem tedna namesto ene poslušate kar tri skladbe. Zdaj že skorajda veteranka se je projekta lotila nadvse temeljito.


01.03.2024

Boris Bele: "Aco Razbornik je bil velik pozitivec!"

Danes je slovenski glasbeni prostor obšla žalostna vest, da je umrl leta 1946 rojeni snemalec in producent Aco Razbornik. Bil je ustanovitelj slovitega Studia Tivoli, v katerem so se zvrstili vsi kultni velikani slovenske in jugoslovanske glasbe. Aco Razbornik sodi v ožje moštvo soustvarjalcev slovite LP plošče 'Pljuni istini v oči' legendarne skupine Buldožer. Prvi izmed mnogih kultnih albumov je bil leta 1973 album 'Odpotovanja' kantavtorja Tomaža Pengova, ki sta ga z improvizirano opremo posnela kar pri Pengovu doma.


28.02.2024

x Zerocalcare

V rubriko Pesem tedna je tokrat izven glavnih tokov naneslo Okostnjake, krstno skladbo izolske trojne naveze Kikcs.


22.02.2024

Novo družinsko doživetje: Velikani Istre

Nina Peče Grilc iz Zavoda Škrateljc je predstavila novo pravljično pot, imenovano »Velikani Istre«, ki je močno povezana z identiteto kraja in dediščino Istre. Gre za družinsko doživetje, ki vabi vse na raziskovanje skrivnostnega sveta velikanov. Obiskovalci se lahko na pohod odpravijo sami, lahko pa se udeležijo katerega od vodenih sprehodov, ki bodo potekali vsaj enkrat mesečno.


14.02.2024

"Pop-Simfo" , to je moj nov glasbeni stil ...

Gianni Rijavec si je vzel čas in v novogoriškem studiu posnel medgovor tokratni izbranki za Pesem tedna, skladbi Želja moja.


12.02.2024

"Tudi po eri Amadeus je še prostora za napredek."

Glasbeni urednik Andrea Effe komentira letošnji 74. festival italijanske popevke v Sanremu, na katerem je slavila debitantka Angelina Mango. Gre za prvo žensko zmago po desetletju. Angelina Mango se bo, tako je sporočila po festivalu, z zmagovalno skladbo predstavila tudi evrovizijskemu občinstvu. Letošnji festivalje bil sicer brez jasnega favorita, z izmišljenimi škandalčki in z ogromnim številom delitev na vseh mogočih platformah. Gledanost in poslušanost sta bili odlični, finalni večer si je v nekem trenutku ogledalo več kot 18 milijonov gledalcev. Na državni televiziji so zadovoljni, reklame so šle za med, z njimi naj bi po nekaterih podatkih zaslužili več kot 60 milijonov evrov.


31.01.2024

»Nam je to všeč in smo že zmagali …«

Te dni na RA KP pospešeno poslušate nabrito trojko z imenom Curbrigen, vzpostavljeno na relaciji Izola - Lucija . Peter, Erik in Martin so se oglasili v studiu in med ostalim omenili tudi prvenec z naslovom Unknown Destination, ki daje naslov skladbi tokratne rubrike Pesem tedna.


24.01.2024

Veronika je Veronika Deseniška ...

Raiven, akademsko izobražena glasbenica je za svojo predstavitev evrovizijskemu občinstvu ustvarila filmsko pripoved.


22.01.2024

Anika Horvat: Glasba ni tekmovanje

Na piedestalu tedna je tokrat pristala najuspešnejša slovenska pevka na domačih glasbenih festivalih in ikona primorske glasbene scene. Anika Horvat nam tokrat predstavlja nov singel Zvezda, ki je nastal v sodelovanju z avtorjem in producentom Kevinom Koradinom. Avtorici besedila sta Anika Horvat in Lara Baruca. Skladba je nežen poklon očetu Anike Horvat, ki jo je vedno podpiral in spremljal na njeni glasbeni poti. Skladba združuje Anikin čaroben vokal in moderno produkcijo.


15.01.2024

Jameson and the Followers: Včasih je za objem žal prepozno

V rubriki Pesem in pol so tokrat slavili istrski Jameson and the Followers. Na kratko smo poklepetali s Tinom Daničičem.


10.01.2024

Večkotenominutni

Tudi tokratna izbranka bo deležna predstavitve iz prve roke. Kdo iz skupine Siddharta se bo oglasil na naš klic, pa naj ostane presenečenje.


05.01.2024

Pravoslavni verniki v pričakovanju božiča

Pravoslavni verniki so v pričakovanju božiča. V pravoslavnih cerkvah bodo jutri delili badnjake oziroma slamo in hrastove veje. Ponekod, kot denimo v Kopru, se bodo po njih odpravili jutri, v zgodnih jutranjih urah. Tjaša Škamperle.


03.01.2024

Pesem tedna: S tabo se začne (Lea Sirk)

Prva nova Pesem tedna je skladba, ki jo je če v letu 2023 v svet poslala primorska pevka Lea Sirk - S tabo se začne. Predstavila jo je v pogovoru z Armandom Šturmanom.


01.01.2024

Joker Out: Ne bomo zavozili

Po dveh albumih, Cvetličarni, Križankah, Exitu in uspehu na Evroviziji so oktobra razprodali dvorano Stožice. Zatem v poldrugem mesecu na evropski turneji koncertirali v Oslu, Stocholmu, Helsinkih, Amsterdamu, Haagu, Barceloni, Madridu, Novem Sadu, Beogradu, Zagrebu, Rijeki in še marsikje. Evrovizijska Carpe diem in himna generacije, kot ji pravijo, Novi val sta največkrat predvajani skladbi na valovih Radia Koper v minulem letu. O prodoru v tujino, o slavi, ki jo žanjejo, o stopnicah, ki jih morajo še prehoditi, in tudi o težavah, s katerimi se soočajo, se je z Bojanom Cvjetićaninom in Krisom Guštinom, frontmanom in kitaristom ta čas najbolj popularne slovenske zasedbe pogovarjal Iztok Novak Easy.


Stran 1 od 23
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov