Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

193 Osebno z Anjo Mager

11.11.2021

Anja Mager je predsednica Zveze slovenske podeželske mladine. Kaj mlade žene v to dejavnost? S katerimi težavami se srečujejo? Zakaj je med njimi toliko samomorov? Katere izzive vidijo in jih znajo reševati? Prisluhnite tokratni gostji.


Številke

258 epizod


S pomočjo številk analiziramo vsakodnevne stvari - od športa do znanosti, od veselja do vesolja. Številke + kontekst = zgodbe

193 Osebno z Anjo Mager

11.11.2021

Anja Mager je predsednica Zveze slovenske podeželske mladine. Kaj mlade žene v to dejavnost? S katerimi težavami se srečujejo? Zakaj je med njimi toliko samomorov? Katere izzive vidijo in jih znajo reševati? Prisluhnite tokratni gostji.


04.04.2024

246 Človek v morju - Lotos Vincenc Šparovec

Lotos Vincenc Šparovec je pri 21 letih delal na ladji, 9. julija 1993 je padel v morje, nihče ga ni videl. Več ur je bil sredi oceana, mislil je, da bo umrl. O tem (ne)srečnem dogodku je uprizoril odmevno predstavo Človek v morju, v Številkah pa je govoril še o marsikateri drugi temi - begu iz vojske, snemanju prve slovenske grozljivke, treniranju boksa in ragbija ...


21.03.2024

245 Nogomet, premagan rak in Jaka Jakopič

Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa le eno - biti zdrav. Kako je, ko pri 24 letih izveš, da imaš raka? Jaka Jakopič je bil mlad nogometaš, ki je to bolezen premagal in se po dveh letih vrnil v vrhunski nogomet. V epizodi je razmišljal o svoji poti, nogometu, sreči pa tudi treh hčerkah. Vabljeni k poslušanju.


07.03.2024

244 Prekarno delo in sreča - gostja Eva Matjaž

Zakaj je v umetniškem in kreativnem delu toliko prekarnosti? Zakaj si številni ne morejo privoščiti nove opreme? In zakaj je marsikdo pripravljen vzeti delo zgolj za reference in ne plačilo? Odgovore pozna raziskovalka Eva Matjaž.


22.02.2024

243 Kdo dogaja? Tilen Artač!

Tilen Artač je že več kot dve desetletji vpet v medijski prostor, kjer nas zabava v Radiu Ga-Ga, ki je ravnokar zaživel v prenovljeni podobi, zadnja leta pa tudi kot voditelj TV-oddaje Kaj dogaja. V Številkah se je razgovoril o obeh medijskih formah, imitaciji, pa tudi drugih temah, kot so glasba, smučanje in sreča.


08.02.2024

242 Mojca Delač na dlani

Mojca Delač je radijska novinarka, ki že vrsto let na prvem programu Radia Slovenija pripravlja poglobljene in analitične oddaje, kot sta Možgani na dlani in Samoumiritev. Vabljeni k poslušanju njenega mirnega glasu, na svoji dlani predstavi marsikatero zanimivost o sebi in delu.


25.01.2024

241 Avtizem - gostja Urša Kutnar

O avtizmu obstaja veliko predsodkov in stereotipov, ki jih v tokratni epizodi razbija Urša Kutnar. Šele pri 31 letih so ji diagnosticirali avtizem, kar ji je spremenilo življenje in pogled na preteklost. Vabljeni k posllušanju.


11.01.2024

240 Srečen pri delanju filmov - gost Matevž Luzar

V srečni sezoni tokrat gosimo Matevža Luzarja, režiserja filma Srečen za umret, ki je razmišljal o ustvarjanju filmov in filmih na sploh. Vabljeni k poslušanju.


28.12.2023

239 Anja Zag Golob od knjige do sreče in čebule

V zadnji epizodi v letu 2023 o sreči razmišlja pesnica in urednica Anja Zag Golob.


14.12.2023

238 Poker in Luka Kovač (Corey Steel)

V tej sezoni obravnavamo srečo in ob tej besedi nikakor ne moremo biti pokra. V tej igri s kartami gre namreč za preplet matematike, psihologije in sreče. Vrata v svet ene najbolj priljubljene igre s kartami nam je odprl Luka Kovač (oziroma Corey Steel, kakršen je njegov spletni vzvedevek). Vabljeni k poslušanju.


30.11.2023

237 Sprehod po gozdu z Marijo Jakopin

V tokratni epizodi smo obiskali gozd. Po dolgem sprehodu je pred mikrofon stopila lastnica gozda, gozdarka, lovka in matematičarka Marija Jakopin, ki je razdrla marsikatero zanimivost o gozdu, upravljanju z njim, pogovor pa seveda ni šel niti mimo knjig in sreče.


16.11.2023

236 Filozofija sreče in umetna inteligenca - Olga Markič

Na srečo tokrat gledamo skozi prizmo filozofije. Gostja Olga Markič se je razgovorila tudi o vse večji prisotnosti umetne inteligence in njenih pasti. Vabljeni k poslušanju.


09.11.2023

235 Vzgoja - gost Aleksander Zadel

Srečo tokrat iščemo v vzgoji. Je danes bolj permesivna? Kje delamo napake? Smo starši preveč zaščitniški? Kaj bi bilo treba spremeniti? Odgovore pozna doktor Aleksander Zadel, ki razmišlja tudi o odnosih.


19.10.2023

234 Jernej Dirnbek

Tokrat smo se pogovarjali s pevcem skupine Mi2 in pisateljem Jernejem Dirnbekom. Njegovo delo zaznamuje humor in pregovorno dobra volja, zato je bil idealen kandidat za gosta v sezoni, v kateri se ukvarjamo s srečo. Vzemite si slabo uro in spoznajte Jerneja malo drugače.


05.10.2023

233 Sreča na delovnem mestu - gostji Petra Božič Blagajac in Maja Lončar

Delovna sreča je koncept vodenja in delovanja organizacij, s tem pa ključni dejavnik poslovnega uspeha, sta prepričani Petra Božič Blagajac in Maja Lončar. Ambasadorki delovne sreče razložita koncept in kako priti do sreče na področju, kjer preživimo več kot 13 let. Vabljeni k poslušanju.


21.09.2023

232 Slepa sreča - gostja Tjaša M. Kos

Tjaša M. Kos je psihologinja in doktorica psihoterapevtske znanosti. Pri 24 letih je oslepela, pri okrevanju je imela veliko pomoči in podpore, zaradi česar je nadaljevala svojo pot in cilj. Kaj meni o sreči in nesreči? Vabljeni k poslušanju!


07.09.2023

231 Sreča v nesreči - gost Srečko Šestan

Dobrodošli v 10. sezoni Številk, v kateri se bomo ukvarjali s srečo na tisoč in en način. Za uvod predstavljamo nekoga, ki ima srečo v imenu, v javnosti pa se pojavlja ob naravnih nesrečah - z nami je Srečko Šestan, poveljnik državne civilne zaščite. V slabi uri pogovora se je razgovoril o številnih temah: od službe in veseljem, ki ga občuti pri delu z lesom pa do žene, izletov in osebne sreče. Vabljeni k poslušanju.


06.06.2023

230 Knjižnice in Nina Svetelj

Knjižno sezono smo začeli z vprašanjem o pomenu knjižničarja, končujemo pa jo s temo o pomenu in vlogi knjižnic. Gostja aktualne epizode je Nina Svetelj iz Mestne knjižnice Kranj. Vabljeni k poslušanju!


29.05.2023

229 Edgar Kaos in Julija Lukovnjak

Tokrat odpiramo nov žanr, v 20. epizodi knjižne sezone se namreč ukvarjamo s fantazijsko literaturo. Gostja je pisateljica Julija Lukovnjak, ki je ravno izdala drugi roman iz serije o Edgarju Kaosu. Vabljeni k poslušanju!


18.05.2023

228 Veronika Šoster o urednikovanju, kritikah in knjižnih klubih

V knjižni sezoni tokrat gostimo Veroniko Šoster, ki je velika zaljubljenka v knjige, saj jih ureja, o njih piše kritike, vodi pa tudi bralne klube. Vabljeni k poslušanju epizode, v kateri je podrobneje govorila o urednikovanju, med drugim je tudi opisala delo Materinska knjižica, ki smo jo v tej sezoni že obravnavali.


04.05.2023

227 Dirka od bloka do drevesa - gost Lucijan Zalokar

Šport, morala, doping in nevednost. Novinar in atlet Lucijan Zalokar je v knjigi Dirka od bloka do drevesa nanizal serijo esejev o dopingu. Vabljeni k poslušanju.


Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov