Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

FuTurist, turistični podkast

3 epizod

FuTurist, turistični podkast

3 epizod


Turizem ni samo način življenja. Je tudi stanje našega duha. Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe vas odpeljejo na pot - in kaj vse nas dela turiste? Turizem osebno v podkastu FuTurist.

16.01.2018

Anka Lipušček

Marjana Grčman se v 6. epizodi podkasta FuTurist pogovarja z direktorico mlekarne Planika Anko Lipušček Miklavec. Direktorico, ki samo sebe imenuje »hribovc«, je pokrajina Zgornjega Posočja utrdila v trmi, žilavosti in puntarskem duhu. Direktorica mlekarne, ki je lani praznovala svojo 60-letnico obstoja, dan začne okoli pete ure zjutraj, z molžo krav. Šele potem gre v službo, na delovno mesto direktorice in menedžerke.


15.07.2017

Janko Kodila

Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase. Prekmurje želi s povezovanjem kvalitetnih posameznikov ter s sodobnim doživljajsko-kulinaričnim centrom v Markišavcih pri Murski Soboti postaviti na turistični zemljevid sveta. Prisluhnite mu v pogovoru z novinarko Marjano Grčman.


19.01.2017

Joško Sirk

Joško Sirk je gostinec, ki ve, da si velik toliko, kot ceniš lokalno. Njegovi krožniki so kulinarični rokopisi, skozi katere se pije zgodovina Brd in Furlanije ter življenje njegovih prednikov. Velja za pionirja turizma na podeželju, ki je skupaj z ženo Loredano v vasi Krmin na italijanski strani Brd že v osemdesetih pričel razvijati celovito turistično ponudbo na posestvu La Subida. V času, ko lokalno - še posebej na slovenski strani Brd - ni imelo prave cene in veljave, sta pričela oživljati izvirne kmečke jedi, ki so že skoraj utonile v pozabo. Z njim se v novem turističnem podkastu FuTurist pogovarja Marjana Grčman.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov