Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

V dobri družbi

550 epizod

V dobri družbi

550 epizod


Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.

12.04.2024

Ansambel Ekart, Vzrock, Lojtrca novih

V tokratna oddaja V dobri družbi s Kristijanom, smo slišali zanimiv pogovor z Barbaro in Damijanom Kolaričem. Beseda je tekla o ansamblu Ekart, ki letos slavi že 50 let delovanja. Kako in kje bodo praznovali? O tem v drugem delu oddaje. V prvem pa smo predstavili novo skladbo skupine Vzrock. Na Lojtrci novih pa slišali nove tri sveže predloge.


07.04.2024

Firbci, Ansambel Boršt, Naj godec Slovenskih goric

V dobri družbi s Kristijanom je spet zvenela dobra domača narodnozabavna glasba. Razglasili smo marčnega zmagovalca Lojtrce novih in predstavili sveže tri predloge. Z nami je bil ansambel Boršt, ki se po kratkem premoru vrača na glasbeno sceno. Obiskala nas je še skupina Firbci in predstavila novo skladbo Polna luna. Povabili pa smo vas tudi na tekmovanje harmonikarjev za nagrado Naj godec Slovenskih goric.


07.04.2024

PETOVIA - Tista bela roža

JEAN FRANKFURTER/VERA ŠOLINC


24.03.2024

Vikend, Aktual, Ansambel Tomaža Rota, Ansambel Petan

Nedeljski dopoldan je na Radiu Maribor posvečen domači narodnozabavni glasbi, in tudi to nedeljo je bilo tako: ansambel Vikend je predstavil novo skladbo Drvar in njeno prav posebno zgodbo, ansambel Aktual nam je povedal več o polki Igra za dva, ansambel Tomaža Rota pa je z Niko Svetlin posnel dobro znano priredbo, ki bo razveselila vse mame. Ansambel Petan je predstavil skladbo, ki opeva našo prekrasno deželo. Na Lojtrci novih pa se merijo tedenski zmagovalci meseca marca.


17.03.2024

Poskočni, Mitja kvintet, Lesarji

V dobri družbi s Kristijanom smo izvedeli, kdo se je poslovil od Poskočnih in kdo pa sta nova člana. Slišali smo nove skladbe Lesarjev in Mitja kvinteta. Na Lojtrci novih pa dobili zmagovalno skladbo drugega tedna marca in predstavili tudi tri nove, sveže predloge.


10.03.2024

Glasbeni pozdrav, ansambel Kiper, Meh ekspres

O čem in kom v Dobri družbi s Kristijanom? O novi narodnozabavni oddaji, ki prihaja na male zaslone v petek. To je oddaja Glasbeni pozdrav, več pa nam je zaupal voditelj Andrej Hofer. Spoznali smo tudi mladi ansambel Kiper, ki je predstavil nekaj novih skladb. O novi skladbi pa tudi z ansamblom Meh ekspres. In kdo se tokrat poteguje za vaše glasove na Lojtrci novih?


03.03.2024

Ansambel Braneta Klavžarja, Fantje spod Šilentabra, Lojtrca novih

V dobro družbo s Kristijanom smo tokrat povabili ansambel Braneta Klavžarja. Ta še vedno deluje v malo spremenjeni in predvsem pomlajeni zasedbi. Pogledali smo tudi na drugi konec Slovenije, kjer domuje ansambel Fantje spod Šilentabra. Tudi pri njih je v zadnjem času veliko zanimivega. Ob novi skladbi napovedujejo še koncertno turnejo. Nov mesec pa prinaša tudi nove predloge na Lojtrci novih.


03.03.2024

VIŽARJI - Prešmentana deklina

Oddaja, ki želi poslušalcem polepšati nedeljsko dopoldne in jih informirati o novostih na slovenski narodno-zabavni sceni.


25.02.2024

Šepet, Juhu glasbeni mix, Glasbeni pozdrav

V Nedeljski dobri družbi s Kristijanom nas je obiskal ansambel Šepet. Ta se je lotil posebnega projekta z naslovom Od Koroške do Gorenjske, in sicer priredb dobro znanih pesmi. Na Televiziji Slovenija se nam obeta nova narodnozabavna oddaja Glasbeni pozdrav. Poklicali smo voditelja in ga vprašali, kaj lahko pričakujemo. Povsem svežo skladbo pa je predstavil Juhu glasbeni mix. Kdo so člani in kaj ustvarjajo? Prisluhnite:


18.02.2024

Sladki greh, Ansambel Šus, Veselo z Vižarji

Valčki in polke so nas spet popeljali skozi čudovit glasbeni dopoldan. Kristijan je v Dobri družbi gostil ansambel Sladki greh – ta je predstavil spremenjeno ekipo in dve sveži skladbi. Izvedeli ste, kaj je novega pripravil ansambel Šus. Povabili smo še na zanimiv popoldanski koncert z naslovom Veselo z Vižarji. Tudi tokrat pa ni manjkala Lojtrca novih s svežimi, aktualnimi skladbami.


11.02.2024

Galop, Prva liga, Ansambel Škof

V dobri družbi s Kristijanom smo spoznali ansambel Galop, ki je predstavil prenovljeno zasedbo in novo skladbo. Prva liga – je ime ansambla, ki deluje že deset let in je predstavil skladbo Pa je rekla. Spoznali smo še kvintet, poimenovan ansambel Škof. Sveže tri skladbe pa že čakajo na vaše glasove na Lojtrci novih.


04.02.2024

Petovia, ansambel Opev, ansambel Užitek

Del nedeljskega dopoldneva smo ponovno preživeli v ritmu narodnozabavne glasbe. Novo skladbo je predstavil mladi štajerski ansambel Opev, zanimalo nas je tudi, kaj je novega pri ansamblu Petovia. Predstavili smo še svež ansambel, poimenovan Užitek. Na Lojtrci novih pa razglasili januarskega zmagovalca in seveda predstavili nove tri predloge.


28.01.2024

Ansambel Pogum, Lenarti, Ansambel Zaplet, Ansambel Juhej

V nedeljskem dopoldnevu smo se znova vrteli v ritmu polk in valčkov, V dobri družbi s Kristijanom. Slišali smo, da je harmoniko odložil in prečrtal nastopanje Dejan Vene iz ansambla Pogum. Preverili, zakaj in kdo ga je nadomestil. Nove skladbe so predstavili ansambli Lenarti, Juhej in Zaplet. Na Lojtrci novih pa se bodo tokrat soočili januarski tedenski zmagovalci.


21.01.2024

Ansambel Roka Kastelca, Vurberk 2024 razpis, Modrijani, Lojtrca novih

Tudi to nedeljo je na Radiu Maribor dopoldne odmevala narodnozabavna glasba – v goste smo povabili ansambel Roka Kastelca, preverili smo, kakšen je razpis 32. festivala narodnozabavne glasbe VURBERK 2024, Modrijani so nas povabili na svojo turnejo Osebno, Lojtrca novih pa prinaša nove tri predloge.


12.01.2024

Čuki, Stil, Upanje, Razgled, Vikend, Šmarnogorski kvintet

Nedeljske dopoldneve na Radiu Maribor preživljamo v Dobri družbi s Kristijanom. Tudi tokrat je bilo to druženje v znamenju narodnozabavne glasbe: gostili smo Čuke in ansambel Stil in poslušali tudi ansamble Upanje, ki je združil moči s Primožem Kiričem, Vikend, ki je prepeval o jeseni, Šmarnogorski kvintet in njihovo povabilo na ples ter ansambel Razgled.


07.01.2024

Festival Dolenjske Toplice 2023, Jarica, Dolenjski veseljaki, Vižarji, Franc Rajšp in Razigrani

Prva oddaja V dobri družbi s Kristijanom v letu 2024 nam je prinesla obisk ansambla Razigrani fantje, ki so s Francem Rajšpom ustvarili skladbo z naslovom Miška mala. Pogledali smo tudi na novoletni festival v Dolenjske Toplice in predstavili zmagovalne skladbe. Z novoletno skladbo, novo energijo in novo zasedbo pa so v to leto stopili tudi Vižarji, ki smo jih prav tako gostili v nedeljskem dopoldnevu. Seveda pa nismo pozabili niti na Lojtrco novih in sveže skladbe.


24.12.2023

KONCERT V ŽIVO: Ansambel TIK-TAK & Špadni fantje

Zadnja oddaja V dobri družbi s Kristijanom v tem letu nam je prinesla zabavno druženje v studiu 22 RTV Centra Maribor. Tokrat smo na obisk povabili dva primorska ansambla. Kot prvi so nas zabavali fantje iz ansambla Tik tak. Kot drugi pa so naše poslušalce, ki so se tokrat prelevili tudi v gledalce, s svojim petjem pobožali še Špadni fantje.


24.12.2023

Igor in zlati zvoki, Firbci, Ansambel Refren, Fenomeni, Mladi Asi, Ansambel Dar

V dobri družbi s Kristijanom smo tudi to nedeljo uživali v dobri domači narodnozabavni glasbi. Na Lojtrci novih se je začelo glasovanje za zadnjega zmagovalca meseca v tem letu, svoje nove sveže skladbe pa so predstavili Fenomeni, Igor in zlati zvoki, ansambel Refren, ansambel Dar in Firbci. Na novoletni koncert pa so nas povabili Mladi asi.


17.12.2023

Fehtarji, Ansambel Simona Gajška, Strastni muzikanti

Tudi to nedeljsko dopoldne je popestrila oddaja V dobri družbi, v kateri je Kristijan tokrat poklepetal s člani v zadnjem letu ene najbolj iskanih skupin pri nas, Fehtarjev, ki so predstavili tudi kar tri nove skladbe, z novo skladbo in novo pevko se je predstavil ansambel Simona Gajška. Spoznali smo tudi Strastne muzikante, na Lojtrci novih pa čakajo na vaše glasove Ansambel Saša Avsenika, Kerlci in Kvartet Svit. 


10.12.2023

Krimski lisjaki, Valovi, Foksnerji, Direkt

Nedeljski dopoldan prinaša dobro družbo s Kristijanom, in sicer so nas v ritme narodnozabavne glasbe popeljali Krimski lisjaki z nežnim valčkom Rad sem te imel, pa ansambel Valovi, ansambel Direkt in Foksnerji. Poleg tega pa smo razkrili, kdo se je povzpel na vrh naše Lojtrce novih in kdo so trije novi kandidati novega tedna.


Stran 1 od 28
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov