Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jutranja kronika

9516 oddaj

9516 oddaj


Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

Jutranja kronika

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.


08.05.2021

Jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja, Jutranja kronika, prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Strnjena, verodostojna in zmeraj aktualna. Ob nedeljah ob 7.00 na Radiu Slovenija.

19 min 8 s

07.05.2021

Druga jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.

20 min 52 s

07.05.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

11 min 48 s

06.05.2021

Vlada potrdila predlog sprememb svežnja davčnih zakonov

Vlada je potrdila predlog sprememb svežnja davčnih zakonov, katerih glavni namen je razbremenitev dela, s tem pa pomoč gospodarstvu in prebivalcem pri okrevanju po pandemiji. Med drugim se obeta znižanje obdavčitve kapitala. Mojmir Mrak z ljubljanske ekonomske fakultete opozarja, da ne moremo hkrati nižati davkov in se zadolževati. Vlada je tudi odločila, da največje dovoljeno število udeležencev na javnih prireditvah in shodih za zdaj ostaja deset. Še nekaj ostalih poudarkov oddaje: - Predstavniki kmetijstva razočarani nad svojim deležem pogače za okrevanje, dobili bodo le en odstotek sredstev - Duševno zdravje mladih se je med epidemijo še poslabšalo, stanje na področju pomoči skrb vzbujajoče - V finalu nogometne lige prvakov se bosta pomerila Chelsea in Manchester City

21 min 41 s

06.05.2021

Slovenija ostaja oranžna, epidemični ukrepi nespremenjeni

Slovenija prejema vse večje pošiljke cepiv proti covidu. Ta mesec bomo prejeli približno 450 tisoč odmerkov. Cepljenje bo pospešila tudi nova aplikacija, s katero se bo to sprostilo za vse. Slednjo naj bi prav danes predstavil pristojni minister Janez Poklukar. Vlada sinoči ni sprejela večjih sprememb ukrepov za zajezitev širjenja virusa. Država se namreč še vedno nahaja v oranžni fazi. Preostale teme oddaje: - Turisti po 15-em maju v Italiji zopet dobrodošli. - Projekt nove igralnice v Kranju propadel. - Chelsea drugi finalist nogometne lige prvakov.

10 min 43 s

05.05.2021

Koalicija naj bi Zorčiča seznanila, da ima 47 podpisov pod predlog njegove razrešitve

Umetnost preračunavanja na domačem političnem parketu prinaša nov poskus razrešitve predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča. Vodje koalicijskih poslanskih skupin ga bodo po napovedih danes seznanili, da so zbrali 47 podpisov. Če ne bo odstopil sam, bodo predlog za njegovo razrešitev znova vložili v parlament. Preostali poudarki oddaje: - V senci političnih iger se, vsaj simbolično, začenja navečji infrastrukturni projekt pri nas. V Dekanih bodo dopoldne podpisali pogodbo za glavna dela za zgraditev drugega tira med Divačo in Črnim Kalom, vredno nekaj več kot 400 milijonov evrov. - Slovenija je še oranžna; po današnji seji vlade zato ni pričakovati dodatnih sprostitev protikoronskih ukrepov. Kulturne ustanove, ki so sicer že lahko odprle svoja vrata, opozarjajo, da je delo ob veljavnih ukrepih skoraj nemogoče. - Manchester City prvič v finalu nogometne lige prvakov; drevi za finale še Real in Chelsea

21 min 23 s

05.05.2021

Kljub umirjanju epidemije ni pričakovati sproščanja ukrepov

Epidemija pri nas rahlo upada, včeraj se je nekoliko zmanjšalo število hospitaliziranih bolnikov s covidom. Stroka to pripisuje cepljenju in poziva k njemu, češ da bo le precepljenost omogočila normalno poletje in mirno jesen. Vlada danes po pričakovanjih ne bo spreminjala ukrepov, saj je država še vedno v oranžnem območju, prav tako večna regij. V oddaji tudi o tem: Podpis pogodbe in začetek glavnih del na projektu drugi tir. Nadaljevanje politične krize v Izraelu, Netanjahu vrnil mandat za sestavo vlade. Prvi finalist nogometne lige prvakov je Manchester City.

11 min 42 s

04.05.2021

Precepljenost med odraslimi bi lahko dosegli konec prihodnjega meseca

Epidemija se počasi umirja, smo v fazi rahlega upadanja, rumeno bi lahko dosegi v drugi polovici maja, napovedujejo na Institutu Jožef Stefan. Eden od ključnih dejavnikov za omejitev epidemije ostaja cepljenje. Slovenija je dosegla približno četrtinsko precepljenost, predsednik vlade Janez Janša pa je napovedal, da bi lahko po napovedih količin dobavljenih cepiv, ki so za prihodnje tedne dokaj optimistične, precepljenost, ki uspešno zaustavlja epidemijo, dosegli v sredini junija. Ostale novice:Nekaj več kot 6 tisoč 600 dijakov s pisanjem eseja iz materinščine začenja spomladanski rok splošne mature. Višje sodišče v Kopru ustavilo postopek zoper oglobljenega zaradi neuporabe maske. Evropska unija v Bosno in Hercegovino pošilja prve odmerke cepiva proti covidu-19.

21 min 51 s

04.05.2021

Okrepljeni pozivi k cepljenju proti covidu

Cepljenje proti covidu je eden ključnih dejavnikov za omejitev epidemije, ki se sicer zdaj počasi umirja. Rumeno fazo sproščanja ukrepov bi lahko dosegli v drugi polovici meseca, ocenjujejo na Inštitutu Jožefa Štefana. Še nekaj drugih poudarkov oddaje: Višje sodišče ustavilo postopek zoper človeka, ki ni nosil maske. Dogovor o 14 milijonov evrov vredni obnovi Doma starejših v Velenju. Zmaga hokejistov Olimpije na Jesenicah za izenačenje v finalu na 1: 1.

11 min 3 s

03.05.2021

Ob svetovnem dnevu svobode medijev opozorila o napadih na STA

Danes je svetovni dan medijev, ki velja za opomnik, da pravici do svobode izražanja in obveščenosti nista samoumevni. Mediji so pogosto tarče omejevanja svobode govora, zato stanovske organizacije po svetu in pri nas poudarjajo pomen prizadevanj za okrepitev novinarstva in podporo medijem, ki jih želijo utišati. Na kocki je svobodna družba, so prepričani v Društvu novinarjev Slovenije. V oddaji tudi: - Cepljenje proti covidu se bo po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja še pospešilo - V Ljubljano prihaja beloruska opozicijska voditeljica Svetlana Tihanovska - - V tem tednu uraden začetek graditve drugega tira

20 min 5 s

03.05.2021

Svetovni dan svobode medijev: napadi na medije so napadi na demokracijo

Danes je svetovni dan svobode medijev. Pri nas se vrstijo opozorila pred propadom Slovenske tiskovne agencije. Ta je namreč pod vse večjim pritiskom zaradi vladne prekinitve financiranja. Kako pomembno je verodostojno medijsko poročanje, je večina javnosti spoznala prav v času epidemije. Preostale teme oddaje: - Minister Poklukar napoveduje: do konca junija bo pri nas več kot dva milijona odmerkov cepiv proti covidu. - Na obisku v Sloveniji danes beloruska opozicijska voditeljica Svetlana Tihanovska. - Športnim navdušencem v Hrastniku se obetajo velike spremembe.

10 min 31 s

02.05.2021

V Franciji, Nemčiji in Turčiji izgredi na prvomajskih protestih

Ob prvomajskih zborovanjih so v številnih državah izbruhnili tudi spopadi med policisti in protestniki. Najhuje je bilo v Nemčiji, Franciji in Turčiji. Protesti so bili tudi v Sarajevu, kjer je približno 200 rudarjev protestiralo proti odpuščanju. Tu je še nekaj drugih poudarkov oddaje: - Gostinci in turistični delavci pozivajo k vnovičnemu odprtju celotne panoge - V Indiji še vedno koronavirusni kaos: kisika in zdravil ni, mrtvih vse več - Pravoslavni verniki praznujejo veliko noč

20 min 31 s

01.05.2021

Na praznik dela brez množičnih prvomajskih praznovanj

Današnji mednarodni praznik dela bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa potekal brez množičnih prvomajskih praznovanj. Sindikati ob delavskem prazniku pozivajo k boju za varnejše zaposlitve, varna in zdrava delovna mesta, socialno varnost in dostojno starost. Kljub epidemiji so zjutraj v številnih krajih po državi zadonele budnice pihalnih godb. Tu so še drugi poudarki oddaje: - Rusija prepovedala vstop predsedniku Evropskega parlamenta Sassoliju - Ameriški vojaki začenjajo umik iz Afganistana - Jeseničani na prvi finalni tekmi hokejskega prvenstva premagali Olimpijo

20 min 39 s

30.04.2021

Kdaj načrt za okrevanje?

Po optimističnem scenariju bodo članice Unije že letos lahko začele črpati evropski denar iz velikopoteznega načrta za okrevanje in odpornost, s katerim ne bodo le celile ran po pandemiji, ampak več kot tretjino sredstev namenile za okoljske projekte. Za Slovenijo je do leta 2030 rezerviranih 12 milijard evrov, od teh 8,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev. V oddaji tudi: - Besedni dvoboj med Janši in Veselinovičem - Hrana v naših trgovinah se vse bolj draži - Tragedija v Izraelu: na verskem festivalu v gneči do smrti poteptanih najmanj 44 ljudi. - Slovenski rokometaši kljub porazu s Poljaki uvrščeni na evropsko prvenstvo stare celine

20 min 40 s

30.04.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

12 min 16 s

29.04.2021

Minister Pokllukar: v prihodnji tednih bo cepljenih do trikrat več ljudi kot doslej

V Bruselj pošiljamo slovenski načrt za okrevanje in odpornost. Dokument, ki ga je sinoči sprejela vlada, predvideva za približno 3 milijarde evrov načrtov in reform, v ospredju je prehod na zeleno, torej okoljsko prijaznejšo družbo in gospodarstvo. Tu so še drugi poudarki oddaje: - Bi lahko cepivo proti covidu družb Pfizer in BioNTech proizvajali tudi v Sloveniji? - Predsednik ZDA napoveduje občutno preoblikovanje ameriškega gospodarstva - Paris Saint-Germain na domači zelenici izgubil proti Manchester Cityju

20 min 35 s

29.04.2021

Sprejet Nacionalni načrt za okrevanje in odpornost

Vlada je sinoči sprejela Nacionalni načrt za okrevanje in odpornost, ki ga bo poslala v Bruselj. Načrt je podlaga za črpanje evropskih milijard iz Sklada za okrevanje in odpornost do leta 2026. Slovenskega sestavljajo reforme in projekti, razdeljeni v štiri poglavja. Največ denarja, okrog 1, 2 milijarde evrov, bo namenjenega zelenemu prehodu. Potem so tu še digitalizacija, pametna rast in zdravstvo s socialno varnostjo. Napovedi o večji količini dobavljenih cepiv in boljša epidemiološka slika v državi napovedujejo postopno normalizacijo življenja. Vlada je sinoči sprostil nekatere ukrepe, a število covidnih bolnikov v bolnišnicah je še vedno visoko, zato stroka še vedno poziva k spoštovanju osnovnih zaščitnih ukrepov. Drugi poudarki oddaje: Premier Janša na obisku pri francoskem predsedniku Macronu Vaščanom Juršč in Palčja obljubljena obnova ceste

11 min 54 s

28.04.2021

V središču Ljubljane proti vladi protestiralo 10.000 ljudi

V središču Ljubljane je včeraj popoldne več tisoč ljudi protestiralo proti vladi. Protestniki so ji očitali strahovlado ter izrabljanje zdravstvene krize za nedemokratične ukrepe. Premier Janez Janša je v odzivu opozoril na veljavno omejitev zbiranja do 10 ljudi in protest označil za množično širjenje virusa, ki da bo vodilo v več 100 resno bolnih in mrtvih. Tu so še drugi poudarki oddaje: - Evropski parlament bo potrjeval enotno evropsko digitalno potrdilo, večina poslancev ga podpira - Srbske oblasti na cepljenje znova vabijo tudi tuje državljane, ki lahko izbirajo med dvema cepivoma - Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov remi madridskega Reala in londonskega Chelseaja

20 min 54 s

28.04.2021

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.

10 min 19 s

27.04.2021

80 let boja proti okupatorju kot spomin na celotno narodovo uporništvo

Današnji dan upora proti okupatorju je v znamenju 80-letnice ustanovitve Osvobodilne fronte - osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni. Že sinoči je spletno slovesnost pripravila Zveza združenja borcev NOB, popoldne pa bo na Mali gori pri Ribnici potekala državna slovesnost. Oddaja prinaša tudi te teme: - Burna seja o naši politiki do Balkana minila brez prisotnosti Janše - Nemčija napoveduje milejše ukrepe za cepljene in prebolevnike - Košarkarki Krke kljub porazu ostajajo v Jadranski ligi - Pred nami oblačen in občasno deževen dan

18 min 1 s

Stran 1 od 476
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov