Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

331 oddaj

331 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


29.07.2021

Čustva so povsem enaka kot na vseh olimpijskih igrah

Igor Tominec je govoril o izvedbi letošnjih olimpijskih iger v Tokiu. Kako poteka pot od prizorišča do prizorišča in kakšni so občutki ob spremljanju uspehov športnikov.

13 min 38 s

29.07.2021

Popoldanski pregled Tokia: Slovenija suvereno premagala Japonsko

Slovenski košarkarji nadaljujejo z odlični predstavami. S 116:81 so premagali domačine Japonce. Kanuistka Alja Kozorog je v slalomu na divjih vodah končala na 12. mestu.

9 min 23 s

28.07.2021

Primož Veliki

Primož Roglič je spisal eno najlepših športnih zgodb v kolesarstvu. Po številnih padcih v tej sezoni je svetovno konkurenco pokoril v vožnji na čas in Sloveniji privozil drugo zlato medaljo. Slišali boste, kako je selektor Andrej Hauptman spodbujal svojega varovanca v zadnjih metrih, kako čustveno je vse skupaj doživela radijska ekipa na prizorišču in kaj pravijo najzvestejši navijači v njegovih domačih krajih.

22 min 46 s

28.07.2021

Popoldanski pregled Tokia: Primož Roglič je olimpijski prvak

Peti tekmovalni dan 32. olimpijade in četrta medalja, druga zlata. Uspeh, s katerim je Slovenija na pragu dosežka na doslej najuspešnejših igrah v Pekingu 2008, od koder se je vrnila s petimi kolajnami. Danes zlato v disciplini, v kateri je Slovenija svetovna velesila.

11 min 11 s

27.07.2021

Vrhunci dneva: Tina Trstenjak dopolnila komplet odličij

Najboljša slovenska judoistka zadnjih let je še enkrat več dokazala, da je iz pravega testa, ko nastopa na največjih tekmovanjih. Svojo bero odličij je obogatila s srebrom, sicer pa sta navdušila še tekvondoist Ivan Trajković in namiznoteniški igralec Darko Jorgič, ki je poskrbel za največji uspeh slovenskega namiznega tenisa na olimpijskih igrah.

22 min 30 s

27.07.2021

Popoldanski pregled: Tokio 4. dan

Tina Trstenjak je osvojila srebrno medaljo. Darko Jorgić se je uvrstil med 8 najboljših. Ivan Trajkovič je ostal brez medalje v borbi za bron.

9 min 38 s

25.07.2021

Pogovor s Saro Isaković na Bledu

Sara Isaković je bila gostja v terenskem studiu na Bledu. Danes se ukvarja z raziskovanjem na področju psihologije optimalnega nastopanja. V pogovoru se je spomnila tudi svoje srebrne medalje iz Pekinga.

37 min 28 s

26.07.2021

Vrhunci dneva: Savšek olimpijski prvak

Slovenija je tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu prišla do druge medalje. Kanuist Benjamin Savšek je z naslovom olimpijskega prvaka bronasti medalji kolesarja Tadeja Pogačarja v slovensko zbirko dodal zlato odličje. Blizu medalji je bila tudi judoistka Kaja Kajzer. Odlično še naprej nastopata namiznoteniška igralca Bojan Tokić in Darko Jorgić. Fantastično pa so olimpijski turnir začeli slovenski košarkarji, ki so za uvod prepričljivo premagali svetovne podprvaki Argentince.

20 min 6 s

26.07.2021

Popoldanski pregled Tokia

Tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu je bil izjemno uspešen za Slovenijo, kanuist Benjamin Savšek je postal olimpijski prvak. Navdušila je tudi slovenska košarkarska reprezentanca, ki je v krstnem olimpijskem nastopu visoko premagala Argentino, namiznoteniška igralca Darko Jorgič in Bojan Tokič sta se uvrstila v naslednji krog, judoistka Kaja Kajzer pa je osvojila peto mesto.

11 min 45 s

25.07.2021

Vrhunci dneva: Jorgič rešil zaključni žogi

22-letni namiznoteniški igralec Darko Jorgič, ki na olimpijskih igrah nastopa prvič, se je v svojem prvem dvoboju izkazal s psihološko trdnostjo, med drugimi poudarki oddaje sta še zanesljiva uvrstitev kanuista Benjamina Savška v polfinale slaloma na divjih vodah, in pripravljenost slovenskih košarkarjev pred krstnim nastopom na prestižnem olimpijskem turnirju.

19 min 2 s

25.07.2021

Tokio ob 14.00: 2. dan

Drugi dan v Tokiu je nastopilo 6 Slovencev. Darko Jorgić se je uvrstil v 3. krog namiznoteniškega turnirja, Benjamin Savšek in Eva Terčelj sta se na divjih vodah uvrstila v polfinale, judoist Adrian Gomboc je končal na 7. mestu.

16 min 51 s

24.07.2021

Tokio 19:00 - Bronasti Pogačar

Uvodni dan olimpijskih iger v Tokiu je postregel z novim mejnikom za slovensko kolesarstvo. Zanj je poskrbel Tadej Pogačar, ki je Sloveniji s 3. mestom priboril prvo kolesarsko odličje na olimpijskih igrah. Med poudarki oddaje so še gladka zmaga namiznoteniškega igralca Bojana Tokića, preostali slovenski nastopi ter rekordni dosežki za katere so na uradni prvi tekmovalni dan iger 32. olimpijade moderne dobe poskrbele dvigovalke uteži.

16 min 44 s

24.07.2021

Tokio ob 14h: 1. dan

Po včerajšnjem odprtju se je danes v Tokiu začel prvi uradni tekmovalni dan iger 32. olimpijade. Izmed Slovencev so bili v tekmovalni areni tudi strelka, judoistka, namiznoteniški igralec in kolesarji s prvim vrhuncem iger, ki je obenem tudi nov slovenski olimpijski presežek.

11 min 16 s

23.07.2021

Začetek slovenskih nastopov na olimpijskih igrah v Tokiu

S slavnostnim odprtjem se začenjajo 32. olimpijske igre moderne dobe. V Tokiu bo nastopilo 54 slovenskih športnikov.

3 min 20 s

23.07.2021

Predolimpijska rekreacija - Rajmond Debevec

Danes se s slovesnim odprtjem v Tokiu uradno začnejo olimpijske igre, kar pomeni, da je na vrsti še zadnja oddaja preodlimpijske rekreracije. V ciklu oddaj ste lahko v zadnjih petih tednih prisluhnili nekdanjim športnikom, ki so bili v času svoje kariere udeleženci olimpijskih iger. In če smo v prvi oddaji naredili rahlo spremembo, jo dajmo še v zadnji. Gosta obeh oddaj sta namreč še vedno aktivna športnika. V prvo smo povabili Dejana Fabčiča, ki se je v preteklem tednu še v svojem tretjem športu uvrstil na olimpijske igre in bo čez mesec dni Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Tam pa v tem tednu žal ne bo osemkratnega olimpijca in trikratnega dobitnika odličja na največjem športnem tekmovanju, strelca Rajmonda Debevca, gosta v tokratni oddaji.

12 min s

18.07.2021

Slovenski olimpijci v Tokiu

Predstavljamo slovenske športnike; od tistih, ki že imajo olimpijsko odličje do tistih, ki si jih je dobro zapomniti.

12 min 25 s

16.07.2021

Predolimpijska rekreacija: Andraž Vehovar

Točno teden dni nas še loči do začetka olimpijskih iger v Tokiu. S pomočjo nekdanjih olimpijskih junakov se v naših rekreativnih oddajah že četrti teden spominjamo uspehov, s katerimi so nas na igrah razveseljevali do zdaj. Tokrat bo z nami nekdanji kajakaš Andraž Vehovar, ki je leta 1996 v Atlanti pri 24. letih osvojil srebrno olimpijsko medaljo, štiri leta kasneje pa čoln za vedno pospravil. Kmalu si je našel drugi izzive, bil leta 2008 tudi vodja olimpijske odprave v Pekingu, danes pa je uspešen solastnik podjetja, ki izdeluje kolesarsko opremo. Prav zato je je bilo popolnoma smiselno, da se mu Jure Jeromen in Nina Smole pridružita kar na kolesarski tur

8 min 58 s

11.07.2021

Zanimiva košarkarska zasedba

Dvanajst košarkarskih reprezentanc se v teh dneh intenzivno pripravlja na olimpijski turnir, nekatere igrajo tudi pripravljalne turnirje. Slovenski košarkarji so včeraj začeli sklepni del priprav na igre. Po nekaj dneh odmora bodo na Bledu in v Radovljici poskusili še izboljšati igro, ki je bila na kvalifikacijah v Litvi na zelo visokem nivoju.

7 min 7 s

09.07.2021

Predolimpijska rekreacija - Maja Matevžič

Tokratna olimpijska gostja je Maja Matevžič, ki je v zgodovino slovenskega športa zapisana kot tista tekmovalka, ki je dobila prvi teniški dvoboj za Slovenijo na olimpijskih igrah. Ljubljančanka ostaja zvesta svojemu športu tudi po karieri vrhunske športnice.

11 min 9 s

04.07.2021

Nova zmaga Janje Garnbret

Na tekmi v težavnostnem plezanju v Villarsu v Švici je dosegla skupno 30. zmago v svetovnem pokalu, od tega 17. v njeni paradni disciplini. Odlična popotnica za Tokio 2020.

4 min 25 s

Stran 1 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov