Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • sobota, 24. okt. 2020

Val 202 • sob, 24. okt.

00:00
Novice


01:00
Novice


02:00
Novice


03:00
Novice


04:00
Novice


05:00
Novice


05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30


05:45
Dobro jutro


06:00
Novice


06:30
Novice


07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00


07:29
Vreme po Sloveniji


Mineva 33 let, odkar je Sting z albumom Nothing Like the Sun osvojil vrh britanske lestvice. Njegov drugi solo dolgometražec je bil okronan z nazivom najboljši britanski album, Stingu pa prinesel tudi tri nominacije za nagrado grammy.


08:30
Novice


Pia zadnjih nekaj mesecev živi v svojem novem domu v Frankfurtu. Prej je kar nekaj let v New Yorku delala (po večini kot prostovoljka) s pripadniki različnih ranljivih skupin, zlasti s priseljenci; z ženskami in otroki mehiških, afriških in drugih družin, ki jih sistem "zibelke demokracije", zlasti pod zdajšnjo republikansko administracijo, že desetletja potiska na socialno dno. Težavno preživetje v betonski džungli, kot je New York, torej dobro pozna tako iz pričevanj in dogodivščin ljudi, s katerimi je delala, kot iz prve roke.


V dopoldanskih športnih minutah tokrat v ospredju ženski šport, s tekmama slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za nastop na prvem evropskem prvenstvu in rokometašic v ligi prvakinj. Krimovke bodo gostovale pri Ferencvarosu.


09:30
Novice


09:37
Popevka tedna


09:55
Napoved radijskega sporeda


Da se je zdaj voziti manj prijetno kot pred mesecem ali dvema, je dejstvo. Pa ne gre samo za slabšo vidljivost zaradi daljših noči, ampak tudi za drugačno svetlobo čez dan. K boljši vidljivosti pri dnevni svetlobi lahko pomagajo kvalitetna sončna očala. Sicer pa nas v jesenskem času na cesta čakajo še drugačne pasti, opozarja Andrej Brglez.
Vozila nas je Oplova zafira, ki je nekdaj bila priljubljeni enoprostorec, zdaj pa je pravi moderen kombi. Dodamo tudi malo elektrike, kot je v teh časih že v navadi.


10:30
Novice


Širjenje okužb z novim koronavirusom je vse bolj pereč spremljevalec stanja slovenskih bolnišnic. Ne le da ponekod drastično primanjkuje medicinskega osebja, svojevrsten primež negotovosti predstavljajo urgentni bolniki, ki potrebujejo takojšnjo pomoč, hkrati pa je čakanje na teste brisa zelo dolgo. V nekaj urah lahko ob napačni obravnavi okužijo druge bolnike, ki čakajo v tako imenovanih sivih conah, veliko je primerov, ko je na tak način ena sama okužba zaprla celotne bolnišnične oddelke. Razmere bi lahko olajšali hitrejši antigenski testi, ki jih uproablja vse več bolnišnic, pravijo poznavalci razmer.


11:30
Novice


11:38
Obvestila


Ob današnjem dnevu Združenih narodov bomo podrobneje premotrili delo Svetovnega program za hrano, letošnjega prejemnika Nobelove nagrade za mir, in sicer zlasti za prizadevanja za boj proti lakoti. Podatki kažejo, da se lakota v svetu še povečuje, čeprav pzoizvodnja hrane po drugi strani presega povpraševanje in v razvitem svetu veliko hrane zavržemo. Najhuje je na območjih konfliktov, dodatno je k poslabšanju razmer prispevala pandemija bolezni covid-19. Sogovornica Špele Novak bo dr. Maja Bučar s Fakultete za družbene vede v Ljubljani.


12:30
Novice


Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.


Isabel Gilberto de Oliveira, svetovni javnosti bolj znana kot Bebel Gilberto, je po šestih letih objavila nov, deveti studijski album z naslovom Agora. Ikona sodobnega brazilskega popa je v zadnjem obdobju doživela kar nekaj osebnih tragedij. Te so spodbudile zelo osebnoizpovedni album, ki ga je naslovila Zdaj. Soavtor in producent je priznani Thomas Barlett, ki se je že proslavil s svojim delom z mnogimi svetovno znanimi imeni.


14:20
Obvestila


14:30
Novice


Na Valu 202 se bomo to soboto dotaknili tdui ovetavnega podviga Nasine misije Osiris Rex, ki se je ta teden uspešno približala asteroidu Bennu 300 milijonov kilometrov stran od Zemlje, z njega pobrala košček tal, skupaj z njim pa naj bi se na Zemljo vrnila jeseni leta 2023. Skupaj z astrofizikom dr. Tomažem Zwittrom s Fakultete za matematiko in fiziko v Ljubljani bomo pregledali dozdajšnje misije k asteroidom in preverili, kaj zanimivega o teh telesih smo se z njihovo pomočjo naučili doslej.


15:03
Radio napoveduje


Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.


16:12
Popevka tedna


V popoldnevu vas na Valu 202 vam ponudimo športne utrinke. Spremljamo tekmo rokometašic Krima v ligi prvakinj na gostovanju pri Ferencvarosu, tekmo domačega nogometnega prvenstva med Mariborom in Koprom in kolesarski dirki po Italiji oziroma Španiji. Ujamete utrinek o rekreaciji starostnikov in skok v preteklost z Rajmondom Debevcem.


17:30
Novice


17:38
Obvestila: Obvestila


19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00


Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


V oddaji tokrat etiopska legenda funky groova Ayalew Mesfin, ruski ženski kvartet Lucidvox, vietnamski Saigon Soul Revival, nizozemski zahodnoafriški beat, imenovan Dandana, in nadarjeni nemški pianist Michael Quast z umetniškim imenom Amandus.


4:06
Nejc Pipp - Sapphire
25:46
Vsako peto otroštvo zaznamovano z eno izmed oblik spolnega nasilja
43:57
45 let tovarne zdravja, 3. del: UKC smo predvsem ljudje
11:43
O sadežih oljk in sladkih mafinih s kolerabo
10:21
Naval na šport ob 09:15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov