Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • četrtek, 14. jan. 2021

Val 202 • čet, 14. jan.

00:00
Novice


01:00
Novice


02:00
Novice


03:00
Novice


04:00
Novice


05:00
Novice


05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30


05:45
Dobro jutro


06:00
Novice


06:30
Novice


07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00


07:29
Vreme po Sloveniji


Tamara Štajner je umetnica. Predvsem violistka in književnica, a poleg glasbe in literature v vesolju, ki je njeno življenje, prepoznava jasne obrise in čuti gravitacijo še nekaterih drugih planetov. Tako oboje združuje v performativni umetnosti, zanimata in zaznamujeta pa jo še fenomenologija zavesti in estetika. Je ena tistih sogovornic in sogovornikov, ki se na še tako preprosta vprašanja odzovejo s kompleksno refleksijo.


08:30
Novice


V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo zanimivosti po gostovanju košarkarjev Olimpije v Bologni, v drugem delu evropskega pokala. Ob začetku svetovnega prvenstva v rokometu ponudimo razmišljanja nekdanjega reprezentanta Jureta Natka, ki bo v času prvenstva skupaj z Urošem Volkom sledil napredku slovenske reprezentance. Za uvod bo Slovenija v Egiptu igrala z Južno Korejo.


09:30
Novice


09:37
Popevka tedna


09:55
Napoved radijskega sporeda


10:30
Novice


Letošnja zima je po dolgih letih ponekod spet dobro zasnežila in lepo zimsko vreme je prejšnji konec tedna privabilo v naravo množice ljudi. Kar nekaj dela pa so imeli tudi gorski reševalci. Ti opozarjajo, da čeprav je obilica snega višje dele Slovenije spremenila v čudovito kuliso, so razmere težavne. Tolminski gorski reševalci so v zadnjih dneh reševali kar nekaj ljudi, ki so bili nepripravljeni in brez kondicije ujeti v snežni odeji. Razmere v gorah so nestabilne in vsako gibanje, še posebno v visokogorju, je treba načrtovati, pravi gorski reševalec postaje GRS Tolmin Miljko Lesjak, ki je Mariši Bizjak povedal tudi, kako se prepričati o tem, kakšne so prave razmere v gorah, ne tiste, ki jih kažejo lepe fotografije na družbenih omrežjih.


11:30
Novice


11:38
Obvestila


V novi Frekvenci X bomo odpotovali med superprevodnike, ki jih številni opisujejo kar kot tehnološki sveti gral prihodnosti. Lani je vzbudila pozornost novica, da je raziskovalcem prvič v zgodovini uspelo doseči superprevodno stanje pri sobni temperaturi, resda pa pri izjemno visokem tlaku, zato odkritje za zdaj ostaja akademski dosežek brez perspektive za praktično uporabo. Od superprevodnikov si veliko obetajo kvantni računalniki prihodnosti, pospeševalniki delcev, fuzijski reaktorji, z njimi bi močno izboljšali prenos energije na daljavo in hiter transport, ne nazadnje pa se med superprevodniki znajdemo tudi vsakič, ko se odločimo za slikanje z magnetno resonanco.

O superprevodnikih bomo govorili z enim izmed najprodornejših raziskovalcev na tem področju v Sloveniji, dr. Denisom Arčonom z Inštituta Jožefa Stefana v Ljubljani, in soavtorjem študije, ki je bila lani objavljena v reviji Nature, dr. Rango Diasom z ameriške univerze Rochester.


12:30
Novice


Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.


S prihodnjimi novimi kulturnimi Institucijami se odpirajo tudi novi mestni prostori. Že letošnjo jesen bo v Ljubljani doživela prvo odprtje prenovljena Cukrarna, sledila ji bosta Center znanosti leta 2022 in center Rog leta 2023. Novi prostori naj bi tudi opozorili na pomen, ki ga mora umetnost pridobiti v naši družbi.


14:20
Obvestila


14:30
Novice


15:03
Radio napoveduje


Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.


16:30
Novice


Odbita do bita se s pravnico in dolgoletno informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar pogovarja o posledicah izbrisa profilov Donalda Trumpa s spletnih družabnih omrežij. Kaj je cenzura, kaj omejevanje svobode govora in kdaj se bodo države končno začele pogovarjati o regulaciji tehnoloških velikanov? "Ni mi všeč, da račune kar zapirajo. Zagotovo pa mi je všeč to, da razmišljamo, kje so meje," pravi Nataša Pirc Musar. Več razmislekov ob 16.45.


17:30
Novice


17:35
Obvestila


17:36
Popevka tedna


V popoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred uvodno tekmo slovenske rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Tekmica bo Južna Koreja, s prizorišča vtise ponudi Uroš Volk. Postrežemo še z zanimivostmi po kvalifikacijah za odprto teniško prvenstvo Avstralije.


Ameriška ska punk zasedba Sublime je pred 25 leti izdala tretji in zadnji album Sublime. Z njim je utrdila ska tretjega vala, zaznamuje pa ga tudi raziskovanje ritmičnih struktur, ki so v posameznih skladbah včasih povsem nepredvidljive. Kot posebno kakovost albuma Sublime so mnogi glasbeni kritiki izpostavili izjemna besedila in raznolik glasbeni izraz, s katerim je skupina dobila mesto med najbolj prepoznavnimi alternativnimi zasedbami 90-ih.


Za januarski športni vrhunec bodo poskrbeli rokometaši. Slovenska reprezentanca bo svetovno prvenstvo v Egiptu začela s tekmo proti Južni Koreji. Vrhunce ujamete tudi na Valu 202.


18:50
Večerni spored


19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00


Za januarski športni vrhunec bodo poskrbeli rokometaši. Slovenska reprezentanca bo svetovno prvenstvo v Egiptu začela s tekmo proti Južni Koreji. Vrhunce ujamete tudi na Valu 202.


V oddaji Proti etru, spet ta dež bo Nina Zagoričnik tokrat gostila Nejca Gazvodo, pisatelja, dramatika ter gledališkega in filmskega režiserja, ki nas vedno znova preseneti s svojim dramskim besedilom. Tokrat bosta namenila pozornost predvsem krstni uprizoritvi romantične drame Jazz.


Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.


12:34
Krivca za četrtino manjšo prodajo poznamo
10:18
Alpsko smučanje, rokomet in smučarski skoki
1:30:05
RH 202 in Tim Urbanya
58:21
Galerija
11:59
Biatlon in rokomet
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov