Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • sreda, 7. apr. 2021

Val 202 • sre, 7. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

06:40
Jutranja športna zgodba

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Rap in hip-hop živo z dvojcem Mrigo & Ghet.

08:30
Novice

Nadaljuje se kolesarska dirka po Baskiji z najboljšima slovenskima kolesarjema v glavni vlogi. V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive in se posvetimo nadaljevanju nogometne lige prvakov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V peti sezoni oddaje Mimogrede gremo še korak naprej od domačega vrta in štedilnika, saj se bomo odpravili s kuhalnico okoli sveta. Predstavili vam bomo nekaj najznamenitejših in najprepoznavnejših jedi iz posameznih držav sveta, ki so vplivale na trende in prehranjevalne navade ljudi na drugih koncih planeta. V prvi oddaji bomo spoznali japonsko jed suši, ki pri številnih vzbuja precej mešene občutke: na mrzlem rižu postrežene ali v nori alge zavite surove ribe pač niso nekaj običajnega in številnim gre težko po grlu, ko se prvič srečajo z njim. A suši je vse kaj več kot riba z rižem. Suši je mojstrovina, za katero se skrivajo leta urjenja in izboljševanja perfekcionizma, za številne pooseblja Japonsko, suši pa je kot judo ali pisanje pismenk tudi pot, koncept japonskega vseživljenjskega učenja. \t

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na približno polovici strožjih ukrepov, ki veljajo od 1. aprila in se bodo sprostili 12. aprila, bomo pred Vročim mikrofonom gostili infektologinjo dr. Matejo Logar, vodjo vladne strokovne skupine za boj proti covidu-19. O tem, kako posodobiti semafor ukrepov, je skupina razpravljala v ponedeljek, vlada pa naj bi jih obravnavala prav danes. Bodo ukrepi po omilitvi dovoljevali odprtje šol, tudi če bo država v rdečem območju, kaj vse bo drugače po 12. aprilu? Je znanega kaj več o prostovoljnem samotestiranju učencev zadnje triade in dijakov? Kako se bomo v prihodnjih mesecih spopadali z novimi različicami?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Nadaljuje se kolesarska dirka po Baskiji. Po uvodnem prologu si je majico vodilnega nadel Primož Roglič. Dvoboj najboljših kolesarjev sveta Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja spremljamo na Valu 202.

Na ljubljanski fakulteti za farmacijo predava in raziskuje, doktoriral je na Nizozemskem, je soavtor več svetovnih patentnih prijav, kot raziskovalec dela tudi na inštitutu Jožefa Stefana, kot izvedenec je vrsto let deloval pri Evropski agenciji za zdravila.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Slovenska biatlonska reprezentanca bo dobila novega trenerja. Uroš Velepec se vrača v Ukrajino, slovenski reprezentanti pa po eni najuspešnejših sezon čakajo na odločitev, kdo jih bo vodil v prihodnjih letih. Opomnimo še na športno pogovorno oddajo V sredo z dobitnico velikega kristalnega globusa Niko Križnar v glavni vlogi.

Hitro je hitro prehitro. Drveči princip izdajanja novih albumov, ki ga v zadnjih dveh sezonah prevzemajo največje pop zvezde, pričakovano ne ponuja kritiškega veselja. Z gledišča oboževalcev in tržnikov je položaj seveda drugačen. Vprašanje pa, če v primerjavi z objektivnimi sodbami povsem nasproten.

Justin Bieber je znova na albumskem vrhu. Ni dvomov, njegov sedmi met vsebuje dovolj dobrih komadov, da celota Justice izzveni bogato, pisano, ljubko in elegantno ter nenazadnje za Bieberjev status legitimno. Vseeno pa imam ves čas občutek, da bodo pozneje razkrite resnice potrjevale, da je bil marsikateri od songov spisan in pripravljen ali za Ariano Grande ali Demi Lovato ali pa še za koga drugega. Kljub opazni redaktorski modrosti, ki je nadzirala izbiranje gradnikov in naposled končno obliko albuma Justice, bi ta kanadskemu megazvezdniku lahko namenila prej bolj značajsko in hkrati pristno poslanstvo.

Končana zima je prinesla kup podvigov slovenskih športnikov. Najuspešnejše so bile skakalke. Nika Križnar, skupna zmagovalka svetovnega pokala, sinonim za nasmejanost, tekmovalnost in neustrašnost, bo svojo pot do prestola orisala v večernem pogovoru z Daretom Ruparjem. Ob 21.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Končana zima je prinesla cel kup podvigov slovenskih športnikov. Najuspešnejše so bile skakalke, Ema Klinec je postala svetovna prvakinja, Nika Križnar pa skupna zmagovalka svetovnega pokala. Po Primožu Peterki in Petru Prevcu je gostja tokratne športno pogovorne oddaje postala prva skakalka z velikim kristalnim globusom. Nika Križnar, sinonim za nasmejanost, tekmovalnost in neustrašnost, razkriva svojo pot do prestola v večernem pogovoru z Daretom Ruparjem.

19:48
Rag'n'Bone Man – Life By Misadventure
10:29
Rokomet
42:42
Spomenka Hribar
5:24
Masaž - Jama
16:59
Interes za vpis v gimnazijske programe se je v letošnjem letu povečal
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov